ליקרים ביתיים צריכים הכנה מראש ועם הזמן משתבחים. הליקרים מחזיקים זמן רב ולכן הכינו אותם מראש ותהנו לאורך זמן.
1.5 ליטר
חומרים
4 כוסות (800 גרם) סוכר
4 כוסות (1 ליטר) מים
6 כפות (60 גרם) קקאו
4 כפות נס קפה
200 גרם שוקולד מריר
3 כוסות (750 מ"ל) אלכוהול 96%
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ צלול, מוסיפים את שאר החומרים מלבד האלכוהול ומבשלים עד להמסה.
- מסננים את התערובת ומצננים
- מוסיפים את האלכוהול.
- מערבבים ומעבירים לבקבוקים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8h4nwx3
בס״ד
ברצוני לשאול האם לאחר שימוש בשוקולד לא נוצרת התגבשות בצוואר הבקבוק.
ואיך מתגברים על זה.
תודה. שוקי
אם מתגבש בקצה, ניעור של הבקבוק וזה משתחרר
בס"ד
ברצוני לשאול ישאפשרות להשתמש בוודקה כתחליף לכוהל 95/96 בהכנת ליקר שוקולד.
תודה שוקי
לא. וודקה היא בריכוז הרבה יותר נמוך של אלכהול.
כמה זמן צריך לחכות לפני שאפשר לשתות את הליקר?
לכמה זמן הוא נשאר במקרר?
תודה!
אפשר לשתות מיד. יש בו אלכוהול. אין צורך לשמור במקרר. מחזיק המון זמן בארון.
היי. יצא מעולה!! לשמור בקירור?
אין צורך בקירור
תודה רבה! (:
מלכי אשמח לדעת אם אפשר לשים במקום אבקת נס קפה קפה האג או קפה מגורן כי אין נס קפהתודה רבה
קפה נמס זה מעולה. יכול להיות גם מגורען (לא קפה שחור)
תודה.
מה הכוונה שוקולד? איזה שוקולד, מריר? צימקאו? אפשר חלבי? משנה של איזו חברה?
תודה רבה.
האם תוכלי לשלוח לי תגובה גם למייל או רק לאתר?
מריר, איזה שאת אוהבת. לא משנה חברה. אם טעים לך אז מצויין
תודה, יופי. הולכת לעשות את זה בכמות גדולה למשלוחי מנות, אוי ואבוי אם לא מצליח:)
קניתי את הרעיון של כוסיות משוקולד, אם ממש אהיה חרוצה – אעשה את זה גם כן ואהיה אלופת השכנות במשלוחי מנות.
איפה משיגים אלכוהול 96%?
בחנויות יין או בסופר
מלכי יקרה,
הכנתי כמות גדולה לפורים,
יצא מדהים,
תודה רבה רבה!!! הוספת לנו לשמחת החג.
אגב, הייתי מורידה את כמות הכוהל,
זה יוצא קצת מדי חריף.
עכשיו אני מנסה עוד כמות של ליקר עם פחות כוהל,
לדווח איך יצא?
איזה כיף שאהבתם. כמות האלכוהול וחוזק הליקר אכן עניין של טעם. בטוח שאפשר קצת פחות ואז אחוז החריפות נמוך יותר.
פורים שמח!!
האם יש דרך לחסוך את הסינון?
מה הדרך הטובה לסנן? (בד? מסננת?)
הסינון כדי שלא יהיו גושי שוקולד או קקאו. אפשר מסננת דקה
האם המתכון עובד גם לליקר משוקולד לבן , ואיך גורמים שהליקר לא ייקרש
לא ניסיתי עם שוקולד לבן. הליקר לא אמור להיקרש, צריך לנער לפני השתיה
הכנתי לפורים ומאז כולם מכורים לזה, מכינה שוב ושוב
איזה כיף שאהבת. תודה רבה
שלום מלכי, תודה על הכול.
אני רוצה להכין לחגים ליקר שוקולד, ורציתי להשביח אותו עם קצפת צמחית או ביצים.
האם מומלץ? אם כן, איזו כמות להוסיף למתכון שנתת כאן?
כמו כן האם יש לך מתכון טוב לליקר קפה, אבל לא מוודקה אלא מאלכוהול?
תודה רבה. חג שמח.
אני לא חושבת שזה משבביח אותו.
מה גם שלהוסיף ביצים חיות זה לא הכי מומלץ וגם אם את מוסיפה זה מקצר את אורך החיים.
אם בכ"ז את רוצה חפשי מתכון שהוא מראש עם ביצים או שמנת
הי מלכי
האתר מעולה!
האם יש לך מתכון לליקר נוגט או רעיון איך להכין?
תודה. האמת לא ניסיתי
תודה על המתכון.
לאיזה בקבוקים רצוי להעביר? פלסטיק או זכוכית?
והיכן אפשר לקנות בקבוקונים ריקים?
זכוכית. בד"כ לקראת פורים יש בחנויות חד פעמי.
אם זה לבית אפשר בקבוקי יין או מיץ ענבים ריקים ושטופים.
מלכי, זאת שוב הדסה מלפני שנתיים… מתחשק לי לגוון בליקר קפה, יש לך מתכון מוצלח? טעמתי ליקר קפה מדהים קנוי, היה לו מרקם סמיך ומשובח, סוג של ריצ'… יש לך אולי מתכון מתאים?
המון תודה
יש/ באתר מתכון לליקר קפה. הוא לא מאד סמיך אבל מאד טעים.
ליקר קפה
מלכי שלום
מה עושים אם כל הבקבוק נקרש? איך אפשר לתקן?
שים אותו בתוך כלי (ספל או כלי גבוה עם מים רותחים ותנער מידי פעם
הי מלכי, יצא לי מאד נוזלי לפני הוספת האלכוהול, אמור להיות כך או יותר סמיך? ואם כן איך עושים אותו סמיך יותר
תודה רבה
השוקולד מתייצב והוא מסמיך
אפשר להכין מערק?
לא
היי מלכי
האם הכמות אלכוהול היא נכונה ?
זה יוצא 50% אלכוהול בליקר
תודה !
הכמות נכונה, אבל החיושב שלך לא נכון.
יש 750 גרם אלכהול 96, יש ליטר מים זה כבר פחות מ50%, בנוסף יש סוכר שוקולד וקקאו, כך שזה ממש לא 50%
מה ניתן לשים במקום אלכוהול ?
ליקר עושים עם אלכהול
הי,
נראה מעולה!
אשמח לשאול –
אפשר להכין עם שוקולד חלב?
והאם וויסקי עובד במקום וודקה?
ולדעתך אפשר לחזק פה עוד קצת את הטעם של הקפה או שזה משתלט מדי?
אין כאן וודקה. יש אלכהול 96%.
לא ויסקי ולא וודקה.
ליקר שוקולד עושים עם שוקולד מריר.
שוקולד חלב הרבה יותר מתוק ועם פחות מוצקי קקאו
היי מלכי,
אני בדרך להכין את הליקר, רק לא מבינה איך 4 כוסות מים שווה לליטר ? בליטר נכנס הרבה יותר מ 4 כוסות ..
אשמח לתגובתך!!
תודה
כוס מדידה היא 250 מ"ל כך ש4 כוסות זה ליטר
היי מלכי, האם הנס קפה מורגש בליקר? אנחנו ממש לא אוהבים נס קפה על כל סוגיו. אפשר לוותר עליו או להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר
תודה מלכי על המתכונים הטעימים!!! עשיתי את הליקר שוקולד ואחרי כבר ששמתי בבקבוק… נזכרתי שלא שמתי קקאו. לטעמי חסר קצת במרקם בגלל זה . יש לי דרך להוסיף? אחרי כבר הכל? הלוואי
אם תוכלי לעזור לי בעז"ה אשמח מאד מאד. הכנתי לשבת.
תודה ענקית
הייתי מנסה להמיס במעט מים רותחים, מסננת ומוסיפה
מסננים מהמים לגמרי, שלא יהיה מים בכלל? באיזה כלי מסננים?
מסננים שלא יהיו גושי קקאו
הי האם אפשר שיהיה יותר קרמי? מה צריך להוסיף בשביל זה?
ואיזו כמות מינימלית של אלכוהולי להוסיף שלא יהיה חזק מידי וגם לא יפגע בטעם .
זה יוצא מרקם טוב
נראה מתכון מעניין, אנסה אותו.
אפשר לשאול רק איפה קונים בקבוקים כמו אלה שבתמונה? הם נראים ממש יפים ואני מעדיף מאשר להשתמש בבקבוקי ליקר\ יין שנגמרו ונראים הרבה פחות יפה.
וכתוב בתחילת המתכון שזה 1.5 ליטר, אבל יש ליטר מים, 750 מ"ל אלכוהול, 800 גרם סוכר וכו', זה יוצא הרבה יותר מ-1.5 ליטר.
איזה כמות בערך להכין אם אני רוצה שייצא לי בסוף בערך ליטר נטו של משקה שמורכב מכ-25% אלכוהול?
זה תמונה מאד ישנה, אני לא זוכרת מהיכן הבקבוקים.
אנסה לבדוק את הכמויות, אולי יווצא טיפה יותר. אבל לא הרבה. הסוכר זה במשקל לא בנפח, לאחר המסה הוא לא 800 מ"ל
היי,
אשמח לדעת באיזה שוקולד מריר את השתמשת, יצרן, ואחוז השוקולד?
הבנתי שאפשר להשתמש באיזה שוקולד מריר שרוצים אבל מסקרן אותי לדעת באיזה את השתמשת…
אני משתמשת בקליבו 54%
אפשר להמיר את האלכוהול 96% בוויסקי?
לא במתכון הזה
איך עושים ליקר נוגט ללא ביצים?
היי מסננים ממה? ועם מה?
שלא יהיו חתיכות שוקולד, מסננת צפופה
יצא מדהים אבל כמות ענקית
פעם הבאה נכין רק חצי כמות
יצא מאוד נוזלי, מה הסיבה?
האם יש דרך להסמיך?
גם אחרי קירור זה נוזלי?