ליקרים ביתיים צריכים הכנה מראש ועם הזמן משתבחים. הליקרים מחזיקים זמן רב ולכן הכינו אותם מראש ותהנו לאורך זמן.
1.5 ליטר
חומרים
4 כוסות (800 גרם) סוכר
4 כוסות (1 ליטר) מים
6 כפות (60 גרם) קקאו
4 כפות נס קפה
200 גרם שוקולד מריר
3 כוסות (750 מ"ל) אלכוהול 96%
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ צלול, מוסיפים את שאר החומרים מלבד האלכוהול ומבשלים עד להמסה.
- מסננים את התערובת ומצננים
- מוסיפים את האלכוהול.
- מערבבים ומעבירים לבקבוקים.
בס״ד
ברצוני לשאול האם לאחר שימוש בשוקולד לא נוצרת התגבשות בצוואר הבקבוק.
ואיך מתגברים על זה.
תודה. שוקי
אם מתגבש בקצה, ניעור של הבקבוק וזה משתחרר
בס"ד
ברצוני לשאול ישאפשרות להשתמש בוודקה כתחליף לכוהל 95/96 בהכנת ליקר שוקולד.
תודה שוקי
לא. וודקה היא בריכוז הרבה יותר נמוך של אלכהול.
כמה זמן צריך לחכות לפני שאפשר לשתות את הליקר?
לכמה זמן הוא נשאר במקרר?
תודה!
אפשר לשתות מיד. יש בו אלכוהול. אין צורך לשמור במקרר. מחזיק המון זמן בארון.
היי. יצא מעולה!! לשמור בקירור?
אין צורך בקירור
תודה רבה! (:
תודה.
מה הכוונה שוקולד? איזה שוקולד, מריר? צימקאו? אפשר חלבי? משנה של איזו חברה?
תודה רבה.
האם תוכלי לשלוח לי תגובה גם למייל או רק לאתר?
מריר, איזה שאת אוהבת. לא משנה חברה. אם טעים לך אז מצויין
תודה, יופי. הולכת לעשות את זה בכמות גדולה למשלוחי מנות, אוי ואבוי אם לא מצליח:)
קניתי את הרעיון של כוסיות משוקולד, אם ממש אהיה חרוצה – אעשה את זה גם כן ואהיה אלופת השכנות במשלוחי מנות.
איפה משיגים אלכוהול 96%?
בחנויות יין או בסופר
מלכי יקרה,
הכנתי כמות גדולה לפורים,
יצא מדהים,
תודה רבה רבה!!! הוספת לנו לשמחת החג.
אגב, הייתי מורידה את כמות הכוהל,
זה יוצא קצת מדי חריף.
עכשיו אני מנסה עוד כמות של ליקר עם פחות כוהל,
לדווח איך יצא?
איזה כיף שאהבתם. כמות האלכוהול וחוזק הליקר אכן עניין של טעם. בטוח שאפשר קצת פחות ואז אחוז החריפות נמוך יותר.
פורים שמח!!
האם יש דרך לחסוך את הסינון?
מה הדרך הטובה לסנן? (בד? מסננת?)
הסינון כדי שלא יהיו גושי שוקולד או קקאו. אפשר מסננת דקה
האם המתכון עובד גם לליקר משוקולד לבן , ואיך גורמים שהליקר לא ייקרש
לא ניסיתי עם שוקולד לבן. הליקר לא אמור להיקרש, צריך לנער לפני השתיה
הכנתי לפורים ומאז כולם מכורים לזה, מכינה שוב ושוב
איזה כיף שאהבת. תודה רבה
שלום מלכי, תודה על הכול.
אני רוצה להכין לחגים ליקר שוקולד, ורציתי להשביח אותו עם קצפת צמחית או ביצים.
האם מומלץ? אם כן, איזו כמות להוסיף למתכון שנתת כאן?
כמו כן האם יש לך מתכון טוב לליקר קפה, אבל לא מוודקה אלא מאלכוהול?
תודה רבה. חג שמח.
אני לא חושבת שזה משבביח אותו.
מה גם שלהוסיף ביצים חיות זה לא הכי מומלץ וגם אם את מוסיפה זה מקצר את אורך החיים.
אם בכ"ז את רוצה חפשי מתכון שהוא מראש עם ביצים או שמנת
הי מלכי
האתר מעולה!
האם יש לך מתכון לליקר נוגט או רעיון איך להכין?
תודה. האמת לא ניסיתי
תודה על המתכון.
לאיזה בקבוקים רצוי להעביר? פלסטיק או זכוכית?
והיכן אפשר לקנות בקבוקונים ריקים?
זכוכית. בד"כ לקראת פורים יש בחנויות חד פעמי.
אם זה לבית אפשר בקבוקי יין או מיץ ענבים ריקים ושטופים.
מלכי, זאת שוב הדסה מלפני שנתיים… מתחשק לי לגוון בליקר קפה, יש לך מתכון מוצלח? טעמתי ליקר קפה מדהים קנוי, היה לו מרקם סמיך ומשובח, סוג של ריצ'… יש לך אולי מתכון מתאים?
המון תודה
יש/ באתר מתכון לליקר קפה. הוא לא מאד סמיך אבל מאד טעים.
ליקר קפה
מלכי שלום
מה עושים אם כל הבקבוק נקרש? איך אפשר לתקן?
שים אותו בתוך כלי (ספל או כלי גבוה עם מים רותחים ותנער מידי פעם
הי מלכי, יצא לי מאד נוזלי לפני הוספת האלכוהול, אמור להיות כך או יותר סמיך? ואם כן איך עושים אותו סמיך יותר
תודה רבה
השוקולד מתייצב והוא מסמיך
אפשר להכין מערק?
לא