• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לראש השנה

    מאפינס דבש

    במקום להכין את העוגה הקלאסית בתבנית גדולה, החלטתי לגוון ע"י אופן ההגשה. הכנתי אותה בתבנית אישית מרובעת וקישטתי בדבורים ממרציפן.

     

    מאפינס דבש

    15 מאפינס מאפינס דש/2 אינגליש קייק

    חומרים

    315 גר' קמח (2 ורבע כוסות)
    1.5 כפית אבקת אפייה
    1.5 כפית סודה לשתיה
    1/4 כפית קינמון
    3 ביצים
    150 גר' סוכר (3/4 כוס)
    1/2 כוס דבש
    1/2 כוס סילאן
    1 כפית תמצית וניל
    180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
    1 כוס תה מ3 שקיות

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל160 מעלות
    • מערבבים קמח , אבקת אפיה , סודה לשתיה וקינמון בקערה
    • מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח
    • מוסיפים דבש ,סילאן ווניל ומקציפים לאיחוד
    • מוסיפים את השמן בזילוף איטי
    • מוסיפים את היבשים והתה לסירוגין ומערבבים רק עד לאיחוד
    • יוצקים לתבניות אישיות מלבניות ואופים כ20-25 דק' עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא עם פירורים לחים.
      מצננים.
    • מפדרים מחצית מהמאפין באבקת סוכר ומקשטים בדבורים ממרציפן.
    • העוגה טובה בהקפאה
    מרציפן

    חומרים

    250 גר' שקדים קלופים
    200 גר' אבקת סוכר
    1/8 כוס מים
    כפית מיץ לימון

    לדבורים:

    פרוסות שקדים
    50 גר' שוקולד

    אופן ההכנה:

    • שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
    • ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
    • אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
    • מייבשים את השקדים היטב.
    • טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
    • מוסיפים את אבקת הסוכר
    • מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
    • מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה

    הכנת הדבורים 

    • מכינים כדורים ממרציפן
    • מעגלים צד אחד של הכדור על מנת לקבל צורה של גוף הדבורה
    • תוקעים 2 פרוסות שקדים בצידי הגוף לכנפיים.
    • ממיסים את השוקולד ומכניסים לקונוס מנייר עם חור קטן בקצה.
    • מציירים פסים על גוף הדבורה ומנקדים את העיניים בקצה הראש.
    • את שאר המרציפן עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים בקירור.

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yavvz674
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה תגיות: בחושה, דבורים, דבש, מאבינס, מרציפן, פרווה
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    תגובה אחת

    1. איילה ספטמבר 27, 2023 בשעה 2:45 pm הגב

      מכינה את המתכון הזה פעם שניה .
      פשוט טעים מעולה !!
      הפחתתי את כמות סוכר הלבן ועדיין יוצא מתוק . חג שמח 🙂

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס