• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מגה מקרון פירות הדר
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מגה מקרון פירות הדר

    השילוב של מקרון שקדים ופירות הדר יוצא מושלם, המקרון מאד מתוק והשילוב עם החמיצות של ההדרים יוצרת לנו קינוח מושלם.
    המילוי בפסח מתאים לאוכלי קטניות. מי שלא אוכל קטניות יכול להכין קרם אחר

    יש חשיבות רבה לשימוש במשקל ובמדחום בהכנת המקרונים כדי לקבל תוצאה טובה.

    4 מגה מקרונים

    חומרים:

    למקרון

    תערובת השקדים
    110 גר' חלבונים
    300 גר' אבקת שקדים
    300 גר' אבקת סוכר
    צבע מאכל צהוב וכתום
    למרנג איטלקי
    300 גר' סוכר
    70 מ"ל מים
    110 גר' חלבונים

    קרם פטיסייר תפוז

    1/2 ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
    6 חלמונים
    125 גרם (2/3 כוס) סוכר
    60 גר' (6 כפות) קורנפלור
    גרידת תפוז

    פלחי אשכולית מפולטת

    קוויאר פירות הדר

    150 גר' מיץ תפוזים סחוט טרי
    4 גר' פלקסיג'ל

    חצי ליטר שמן קר מאד (הקפאה של 3-4 שעות)

    לקישוט שוקולד

    200 גר' שוקולד מריר מטומפרר

    שקף

    אופן ההכנה

    מקרון

    הכנת תערובת השקדים:

    • טוחנים במעבד מזון אבקת שקדים ואבקת סוכר ומנפים.
    • מערבבים את החלבון וצבע המאכל ומוסיפים לאבקות
    • מערבבים עד לקבלת מסה אחידה

    הכנת מרנג איטלקי:

    • מניחים בסיר את הסוכר והמים ובמקביל שמים במיקסר את החלבון.
    • מחממים את המים והסוכר לטמ' של 110 מעלות. כשהמים מגיעים לטמ' הרצויה מתחילים להקציף את החלבונים.
    • ממשיכים לחמם את הסירופ עד 118 מעלות ומוזגים באיטיות למיקסר תוך הורדה של המהירות .
    • מקציפים במהירות גבוהה עד שהמרנג מגיע לטמ' הגוף.
    • מקפלים את המרנג לתערובת השקדים בהדרגה על מנת לרכך את התערובת.
    • מכניסים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 1-1.2 ס"מ
    • מציירים על ניר אפיה 8 עיגולים בקוטר 16 ס"מ והופכים את הנייר או שמים אותו מתחת למשטח סיליקון שקוף
    • מזלפים על גבי משטח סיליקון או ניר האפיה ספירלה ממרכז העיגול כלפי חוץ
    • אופים בחום של 160 מעלות עד ייבוש מלא כ25 -30 דק'
    • מצננים ומלצים מנייר האפיה

    קרם פטיסייר

    • מרתיחים מיץ תפוזים וגרידת תפוז
    • טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור.
    • כשהמיץ רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
    • מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהקרם לא יישרף.
    • מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
    • יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
    • מקררים במקרר.
    • כאשר הקרם התקרר, מקציפים אותו בוו גיטרה ומעבירים לשק זילוף.
    • מזלפים בצורה נאה על מחצית מהמקרונים
    • מפזרים פלחי אשכולית מפולטים
    • מכסים את הקרם במקרון.

    קוויאר

    • מרתיחים מיץ תפוזים ופלקיג'ל
    • מעבירים לבקבוק לחיץ
    • מטפטפים לשמן קפוא
    • מסננים את הכדורים שנוצרו ושוטפים היטב במים

    קישוט

    • יוצקים תלולית שוקולד על השקף ומורחים בעזרת כף
    • מניחים לייבוש בתבנית חצי עיגול (של באגטים)
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, עוגות ראווה תגיות: ללא גלוטן, מקרון, פסח, פרות הדר, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    13 תגובות

    1. נאוה בוזנה נובמבר 14, 2018 בשעה 1:01 am הגב

      את אלופה אין עלייך !
      פלקסיג’ל מה זה? ולמה הוא משמש?

      • malky adler נובמבר 15, 2018 בשעה 5:36 am הגב

        פלקסיג'ל חומר מייצב, כאן הוא עוזר ליצירת הקוויאר

    2. רעות אוגוסט 7, 2019 בשעה 9:38 am הגב

      נראה מושלםםםם
      היכן אפשר לקנות פלקסיג'ל?

      • malky adler אוגוסט 7, 2019 בשעה 10:40 am הגב

        חנויות מתמחות או פיינקוק

    3. רבקה פברואר 27, 2020 בשעה 4:36 pm הגב

      זה נראה סוף!!!

    4. הדס ינואר 25, 2021 בשעה 11:39 am הגב

      אפשר להשתמש בסתם ג'לטין במקום הפלקסיג'ל ?

      • malky adler ינואר 25, 2021 בשעה 5:57 pm הגב

        אפשר לעשות קויאר עם אגר אגר או עם פסקסיג'ל.
        אבל לא עם ג'לטין

    5. אפשר להקפיא את העוגה מוכנה עם הקרם והכל? פברואר 28, 2021 בשעה 2:44 pm הגב

      אפשר להקפיא את העוגת מקרון כבר מוכנה עם הקרם פטסייר?

      • malky adler פברואר 28, 2021 בשעה 3:21 pm הגב

        קרם פטיסעייר לא שורד הקפאה.
        הקרם מאד מרכך את המקרון. מרכיבים זמן קצר לפני ההגשה

    6. פנינה מרץ 29, 2023 בשעה 3:40 pm הגב

      שלום
      האם אפשר להשתמש בטפיוקה במקום קורנפלור ?

      • malky adler אפריל 1, 2023 בשעה 5:56 pm הגב

        לא ניסיתי להכין פטיסייר עם קמח טפיוקה.
        קמח תפוחי אדמה לא עובד.

    7. יעל דצמבר 10, 2023 בשעה 3:10 pm הגב

      שלום,
      רציתי לשאול האם העוגיות בלי הקרם יכולות לשרוד הקפאה?
      וגם-
      זה אמור לצאת פריך, במרקם דומה לקצפיות? או שלא יצא לי טוב? מה יכולה להיות הסיבה שיצא לי ככה?
      תודה!

      • malky adler דצמבר 25, 2023 בשעה 11:08 am הגב

        בקופסה אטומה אפשר לשמור מקרונים. בהקפאה.
        אם זה זמן ארוך לפעמים זה סופח לחות.
        מקרונים הם לא יבשים כמו קצפיות.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס