מוס שוקולד הוא קינוח מאד אהוב, כשראיתי את המתכון של שף קונדיטור טל האוזן המקסימה והמוכשרת ידעתי שזה מוס מנצח, 4 מרכיבים קל להכנה ורק מחכה שנצלול אליו עם כפית.
השילוב של ויסקי ודבש במוס משדרג אותו פלאים. הכנתי אותו גם בגירסה הפרווה והוא יצא מצויין.
טל פרגנה גם לכם ליהנות מהמתכון.
18 כוסות
חומרים:
100 גרם מים
50 גרם דבש או סילאן
250 גרם שוקולד מריר
30 גרם ויסקי
250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה:
- מחממים מים ודבש לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד משהים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט (אפשר גם רק לערבב להמסה)
- מוסיפים ויסקי ומערבבים
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים את השוקולד
- יוצקים לכוסות
- מפדרים בקקאו וצוללים פנימה.
שלום, מה עוד יכול להחליף ויסקי?
תודה
את יכולה לשים כל אלכהול שאת אוהבת. מה שמיוחד במוס הזה זה השילוב של הדבש והויסקי. אם את לא אוהבת ממליצה לך להכין מתכון אחר. יש באתר הרבה מתכוני מוס שוקולד ללא ויסקי.
אה.. ועוד משהו.. את יכולה להמיר את הכמויות למידות בכוס? (למשל 100 מ"ל=חצי כוס)
אני מציעה להשתמש במשקל. גם כשאני כותבת כוס מדובר בכוסות מדידה של 250 מ"ל..
היי
כמה זמן מראש ניתן להכין?
אפשר להקפיא
היי
האם ברנדי יתאים במקום הויסקי?
תודה
כל ליקר שאת אוהבת, כמובן שהטעם יהיה אחר. יש משהו מיוחד בשילוב של ויסקי ודבש
שאלה נוספת 🙂
יתאים לדעתך למין שכבת מוס מעל בראוניז?
אפשרי, מקווה שיהיה מספיק יציב