בכוסות ניתן לגוון בטעמים ומרקמים שונים בקינוח אחד, ניתן להוריד מרכיב שלא אוהבים או להחליפו באחר. שחקו עם המרכיבים לפי טעמכם ודמיונכם.
6 מנות
זמן הכנה שעה
חומרים
למוס
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' מחית פרלינה (נוגט)
500 גר' שמנת מתוקה או צמחית
לטופי בננות
1 בננה (80 גר')
200 גר' סוכר (כוס)
30 גר' מים (1/8 כוס)
100 מ"ל שמנת פרווה (או 200 חלבית)
לנשיקות מרנג
3 חלבונים גדולים (100 גר')
100 גר' סוכר (חצי כוס)
100 גר' אבקת סוכר (1 חבילה)
אופן ההכנה:
מוס
- מחממים 250 גר' שמנת מתוקה לסף רתיחה שופכים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את מחית הפרלינה.
- מקררים מעט לחום גוף
- מקציפים את יתרת השמנת המתוקה ומקפלים אל המוס
טופי בננות
- מכינים קרמל מהסוכר והמים. עוצרים את הקרמל עם שמנת חמה.
- מרסקים את הבננה ויוצקים עליה את הטופי החם. מערבבים לקבלת תערובת חלקה.
נשיקות מרנג
- שמים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר עם מקצף בלון, ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
- מקפלים את אבקת הסוכר בעדינות עד להטמעה.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים נשיקות.
- אופים בחום נמוך כ90 מעלות שעתיים, עד שהנשיקות מתייבשות ומשתחררות בקלות מהנייר
הרכבת המנה
- מזלפים בכוס מעט טופי בננות, מפזרים מרנג ומזלפים מוס שוקולד.
- מקשטים בנשיקות מפודרות בקקאו.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9sqk7uv
במה ניתן להחליף את טופי הבננות? לא נראה לי שיתחברו אצלי לטופי הזה
את לא חייבת להכין. את יכולה לעשות טופי אחר או שכבה אחרת