• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שקדים פיסטוק ושוקולד
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    מוס שקדים פיסטוק ושוקולד

    מוס שקדים פיסטוק מעודן מפרלינה בהכנה ביתית עם קוביות בראוניז מוזהבות וקצפת. בפסח מבקשים ממני מתכונים מחומרים שיש בכל סופר ולא בחנויות מתמחות. אז הכנתי לכם מוס מרשים וקליל שיוכל לשמש קינוח לליל הסדר כי הוא פרווה. השתמשתי בשמנת צמחית של תנובה שניתן להשיג בכל סופר.

     

    12-15 כוסות (תלוי בגודל)

     

    פרלינה שקדים פיסטוק

    125 גרם פיסטוק

    125 גרם שקדים

    200 גרם סוכר

    קורט מלח

     

    למוס

    100 גרם שמנת צמחית השף הלבן

    100 גרם פרלינה  שקדים פיסטוק מהמתכון לעיל

    15 גרם חמאת קקאו או שוקולד מריר

    225 גרם שמנת צמחית השף הלבן

     

    ביסקוויט שוקולד

    3 ביצים מופרדות

    70 גרם סוכר

    15 גרם אבקת שקדים

    15 גרם קמח תפו"א

    15 גרם קקאו

    25 גרם שמן

     

    לקצפת

    250 גרם שמנת צמחית השף הלבן

    2 כפות אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    פרלינה

    • קולים את השקדים והפיסטוק כ10-12 דקות בחום של 150 מעלות
    • מכינים קרמל מהסוכר
    • יוצקים את הקרמל על השקדים והפיסטוקים ומפזרים מעט מלח
    • מחכים שהקרמל יתייצב
    • שוברים את הקרמל עם הפיסטוק והשקדים וטוחנים במעבד מזון על לקבלת מחית חלקה (יכול לקחת גם 10-15 דקות)

    מוס

    • מחממים 100 גרם שמנת לסף רתיחה
    • מוסיפים פרלינה וחמאת קקאו (או שוקולד) וטוחנים בבלנדר מוט)
    • מוסיפים את יתרת השמנת וטוחנים.
    • מצננים במקרר לילה
    • למחרת מקציפים את הקרם למרקם אוורירי ומזלפים בכוסות 2/3 גובה.

    ביסקוויט שוקולד

    • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
    • מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים חלמונים
    • מנפים את האבקות ומקפלים אל המסה.
    • מוסיפים שמן ומערבבים.
    • יוצקים לתבנית 20X30 לגובה של כ1 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות כ10-12 דקות
    • מצננים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ
    • אם רוצים מאבקים באבקת זהב.
    • מפזרים מעל המוס

    קצפת

    • מקציפים שמנת ואבקת סוכר למרקם יציב ומזלפים מעל הבראוניז.
    • יוצרים גובה בעזרת כפית רטובה במרכז הקצפת וממלאים את השקע בפרלינה .

     

    הערות:
    • כל השנה ניתן להחליף את קמח תפו"א בבראוניז בקמח רגיל.
    • אפשר להחליף את הפיסטוקים והשקדים באגוזי לוז או פקאן.
    • אפשר לעשות רק שקדים או רק פיסטוק.
    • אפשר להחליף את חמאת הקקאו בשוקולד מריר – זה ישפיע על צבע המוס.

     

    המתכון בשיתוף תנובה

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6wyc7pr
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי כוסות, קינוחי פרווה תגיות: פיסטוק, פרווה, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    25 תגובות

    1. לאה מאי 27, 2022 בשעה 10:17 am הגב

      ניתן להקפיא מראש?

      • malky adler מאי 27, 2022 בשעה 10:26 am הגב

        בהחלט

    2. אנונימי אוגוסט 14, 2022 בשעה 2:04 pm הגב

      1. לא הבנתי איך בדיוק עושים את החור עם הכפית שיצא אסטטי ויפה
      2. לגבי הביסקוויט שוקולד למה צריך שיהיה קוביות משורטטות אם בכל מקרה זה נראה שאחרי זה מפוררים,
      ואם אני רוצה לשים אבקת זהב אז כמה

      • malky adler אוגוסט 16, 2022 בשעה 10:34 am הגב

        קשה להסביר מעבר למה שמוסבר. מוזמן/מוזמנת לאינסטגרם שלי יש שם סירון הכנה.
        חותכים לקוביות ולא מפוררים אח"כ. זה נשאר קוביות. אבקת זהב עד שאת מקבלת צבע שאת רוצה.

    3. אינה ספטמבר 24, 2022 בשעה 5:48 pm הגב

      היי מה שלומך ,
      אני יכולה להכין ולהרכיב את הכוסות ערב קודם ולהשאיר במקרר או חייבת הקפאה?

      • malky adler ספטמבר 25, 2022 בשעה 5:47 am הגב

        אפשר מקרר עד 3-4 ימים

        • איילת מאי 6, 2025 בשעה 7:32 am הגב

          האם אפשר לשמור ההקפאה?
          לעוד חודש בערך…

          • malky adler מאי 9, 2025 בשעה 10:17 am הגב

            אפשר לשמור בקופסה אטומה, לדעתי עד 3 שבועות אבל אפשר לנסות ולראות אם לא סופג טעם של מקפיא

    4. שירה פברואר 9, 2023 בשעה 10:45 am הגב

      היי מלכי, רציתי לשאול אם קמח רגיל {לשאר ימות השנה} זה גם בסדר?
      או שיש תחליף אחר לקמח תפו"א?

      • malky adler פברואר 9, 2023 בשעה 2:38 pm הגב

        אפשר גם קמח רגיל או קורנפלור

    5. דבורי ספטמבר 12, 2023 בשעה 5:59 am הגב

      היי, אפשר להחליף אבקת שקדים בביסקוויט לקמח?

      • malky adler ספטמבר 12, 2023 בשעה 3:19 pm הגב

        לא ממליצה, השקדים נותנים מרקם יותר רך

    6. איילת אוקטובר 26, 2023 בשעה 6:37 am הגב

      שלום וברכה מלכי,
      דבר ראשון תודה רבה על המתכונים המיוחדים!!
      דבר שני ברצוני לשאול השקדים והפיסטוקים שבפרלינה,
      הם שלמים ללא קליפה או עם קליפה לפני הקליה?

      • malky adler אוקטובר 30, 2023 בשעה 7:50 am הגב

        קלופים

    7. רחלי פברואר 25, 2024 בשעה 10:20 am הגב

      אני הכנתי את הפרלינה שקדים וטחנתי אותם במעבד מזון ראיתי שה התחיל להיות חלק אבל המעבד נעצר לי וראיתי שיש חתיכה גדולה ניסיתי להעביר לנינגה בקיצור זה לא יוצא לי
      אם תא יכולה יותר לפרט לי אשמח מאוד

      • malky adler מרץ 4, 2024 בשעה 7:05 am הגב

        לא ממש הבנתי מה הכוונה חתיכה גדולה, האם לא הצליח לטחון?
        בעיקרון זה יכול לקחת זמן עד שהשומן יוצא מהאגוזים, אם צריך ניתן להוסיף מעט שמן (כף או 2 כפות)

    8. אילה אפריל 18, 2024 בשעה 7:42 pm הגב

      היי מלכי
      אשמח לעזרתך
      יש לי שקדים מקורמלים שהכנתי לצורך אחר… נשאר לי 350 גר' שקדים כאלה.
      אני רוצה להכין את המתכון הזה, אם אני אטחן את השקדים לפרלינה חלקה-
      כמה ממנה (לפי משקל או לפי כפות) אני צריכה להוסיף למוס?
      אין לי מושג כמה השקדים האלה שקלו לפני שקרמלתי אותם…

      • malky adler אפריל 19, 2024 בשעה 5:19 am הגב

        במתכון רשום לשים 100 גרם פרלינה

        • אילה אפריל 19, 2024 בשעה 7:28 am הגב

          נכון, לא שמתי לב… תודה!

          עוד שאלה: האם מוכרחים לחכו יום שלם עד הקצפת המוס? כמה שעות במקרר טוב לא יספיקו?

          • malky adler אפריל 20, 2024 בשעה 5:56 pm הגב

            צריך להיות ממש קר, לפחות 6-8 שעות

    9. מיכל ספטמבר 9, 2024 בשעה 8:55 am הגב

      האם אפשר להשתמש במחבת פיסטוק במקום להכין פרלינה?

      • malky adler ספטמבר 11, 2024 בשעה 12:02 pm הגב

        מחית פיסטוק היא 100% פיסטוק ללא סוכר, פרלינה פיסטוק זה עם סוכר

    10. tzippora פברואר 2, 2025 בשעה 6:06 pm הגב

      יצא מושלם:)
      תודה!

    11. רחלי מאי 22, 2025 בשעה 7:01 am הגב

      מה זה הפרלינה ששמים למעלה בשקע הפרלינה יצאה אבקה ואצלך נראה קרם

      • malky adler מאי 25, 2025 בשעה 5:38 am הגב

        פרלינה לא יוצא אבקה, הוא משחתי/ נוזל סמיך וקרמי

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס