עוגת שוקולד עשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד וחמאה, ללא טיפת קמח.
העוגה מתאימה לפסח ולכל השנה כשרוצים קינוח קטיפתי ומנחם.
14 מנות אישיות או עוגה בקוטר 24
חומרים
350 גרם שוקולד מריר באיכות טובה (רצוי 70% מוצקי קקאו)
220 גרם חמאה
5 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם (1/2 כוס) מים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קצפת להגשה (אופציונלי)
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל150 מעלות סטטי (אם רוצים לאפות בטורבו יש לאפות 5 דקות פחות)
- מכינים סירופ סוכר סמיך ממים ו200 גרם סוכר. מבשלים כ5 דקות לאחר הרתיחה עד הסמכה קלה.
- ממיסים את השוקולדים והחמאה על בן מרי.
- מערבבים את השוקולד והחמאה עם סירופ הסוכר לתערובת אחידה
- מקציפים ביצים שלמות עם 100 גרם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומקפלים אל השוקולד.
- יוצקים לתבנית משומנת ומניחים את התבנית בתוך תבנית עם מים
- אופים כ35 דק' עד שהעוגה יציבה.
- אל תתפתו להאריך את זמן האפייה. העוגה מתייצבת בקירור.
- מצננים ומקררים 24 שעות לפחות
- אם רוצים קצפת מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומזלפים מעל. ניתן לפדר בקקאו .
בשיתוף אחת שתיים! מבית ר. שמאי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaho7gjh
הכנתי את העוגה לערב החג.
ללא ספק מהעוגות היותר מיוחדות וטעימות שיצא לי להוציא. המחמאות הגיעו מכל כיוון (-:
תודה רבה!!
תודה רבה. ממש שמחה שאהבתם.
האם אפשר להמיר לפרווה?
לא
הי מלכי,
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
לא ממש
איפה אפדשר לקנות את הכלים הנ"ל עם המכסה השקוף?
בכל סופר
הי מלכי, שאלה דחופה אם אני אופה בתבניות אישיות כמה זמן אפייה בתנור? רוצה להכין לשבועות אשמח לתגובה תודהה
כמו שכתוב – 35 דקות
הי נראה מעולה ! האם אפשר להקפיא את העוגה? והאם אפשר להמיר את החמאה למחמאה? תודה
אפשר להקפיא.
לא הייתי עושה אותה פרווה. מחמאה בכמויות כאלו זה ממש לא טעים. וחבל לקלקל
בסד
היי
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
נמסיס זה עם שוקולד מריר.
במתכון הזה לא ניתן להחליף
היי מלכי,
נראה אש 🙂
לא ניתן להמיר לנטורינה ולא למחמאה?
תודה מראש!
מבחינה טכנית ניתן, האם זה יצא טעים, זו שאלה אחרת. כמות כזו של מרגרינה לטעמי לא
מה זה אומר תבנית עם מים?
בדיוק כמו שזה נשמע. תבנית עם מים שבתוכה מניחים את הקינוחים. יכולה להסתכל באינסטגרם שלי, יש סירטון
יש אפשרות לפרווה?
היי
האם משתמשים בביצים קרות מהמקרר או שיש להביא את הביצים לטמפרטורת החדר?
ואם גודל הביצים מדיום, לשים 6 ביצים?
תודה!
תמיד מומלץ לעבוד עם ביצים בטמ חדר
הביצים במתכונים שלי הם תמיד מדיום