על סופגנית אקלר שמעתם? חשבתי על סופגניות קצת אחרות, אז עגולות קלאסיות יש לנו וגם עם מיגוון מילויים ותוספות. סופגניות מרובעות גם יש לנו, אז החלטתי לצאת קצת מהקופסה ולהכין סופגניות מבצק בריוש בצורת אקלר, עם ציפוי מפנק וקראנצ'י של שוקולד ולואקר, כן..כן…. לואקר! אפשר להשיג ברשתות השיווק ובחנויות את וופל לואקר המוכר והטעים (בטעמי שוקולד ואגוזים) בכשרות מהודרת. עכשיו אפשר לחגוג רגע מדהים.
25 סופגניות
חומרים:
בצק בריוש
500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)
11 גרם (כף) שמרים יבשים
180 מ"ל חלב
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית ווניל
85 גרם חמאה רכה
כפית מלח
ציפוי
50 גרם שוקולד מריר
100 גרם וופלים לואקר במילוי קרם אגוזי לוז
100 גרם (2 כפות גדושות) מחית נוגט
לקישוט
6 וופלים לואקר במילוי קרם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
בצק
- שמים בקערת המיקסר חלב, סוכר, ביצה , חלמונים ווניל
- מוסיפים קמח מעורב עם שמרים ולשים לאיחוד כ2 דקות
- מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 2 דקות
- מתפיחים כשעה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם לילה)
- מרדדים לעובי של 8 מ"מ וקורצים עם קורצן אובלי (אורך 10 ס"מ רוחב 3 ס"מ) אפשר גם לחתוך למלבנים או לקרוץ עיגולים.
- מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה
- מחממים שמן ל160 מעלות ומטגנים את הסופגניאקלרים כ2 דקות מכל צד להזהבה.
ציפוי
- טוחנים את הוופלים, ממיסים את השוקולד
- מערבבים את השוקולד, המחית והוופלים לממרח אחיד.
- טובלים את הסופגניאקלרים בממרח.
- מקשטים בשברי וופל או בוופל חתוך למלבנים
המתכון הופק בשיתוף "לואקר"
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/qu9a2y8
שלום לך מלכי
זה נראה מרשים ישכ"ג