מה דעתכם על אפרסקים שלא בעונה?
העוגיות האיטלקיות הללו רק נראות כמו אפרסקים אבל אין בהם ולו מעט מהפרי.
אופציות המילויים הם לבחירתכם, קרם פטיסייר מרכך את העוגיות די מהר, אני מעדיפה למלא בקרם נוגט
עוגיות מעדן אפרסק
30 עוגיות
לעוגיות
3 ביצים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) שמן
1 כפית משחת /תמצית וניל
4 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
840 גרם (6 כוסות) קמח
להברשה:
1/4 כוס ליקר בננה/תפוז או כל ליקר בהיר לטעמכם
צבע מאכל אדום
צבע מאכל צהוב
לקרם פטיסייר (אופציה 1)
3 חלמונים
כף קורנפלור
240 מ"ל (כוס) חלב
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1/2 כפית משחת/תמצית וניל
60 גרם שוקולד לבן
מילוי נוגט (אופציה 2)
150 גרם שוקולד מריר
80 גרם מחית נוגט
100 גרם שמנת מתוקה
לגלגול וקישוט
סוכר
עלי נענע או לואיזה
אופן ההכנה:
עוגיות
- טורפים ביצים וסוכר
- מוסיפים שמן ווניל ומערבבים
- מוסיפים קמח , אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת בצק
- יוצרים עיגולים , ניתן להיעזר בכפית גלידה קפיצית על מנת לעשות עיגולים שווים בגודלם.
- שמים על נייר אפייה ומשטחים מעט את העיגול
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דק'
- ממתינים מעט וכאשר העוגיה עדין חמה ורכה חורצים עיגול בעזרת סכין ומרוקנים את תוכנו כך שנוצר חור כמו גלעין.
- מצננים את העוגיות.
- ממלאים בריבה או בקרם ומצמידים כל זוג עוגיות
- מחלקים את הליקר ל2 צלוחיות ובכל אחד שמים מעט צבע מאכל
- מברישים את העוגיה בליקר הצהוב ומוסיפים נגיעות עם האדום
- מגלגלים בסוכר
- מקררים לילה על מנת לספוג טעמים
- מקשטים בעלי נענע או לואיזה ומגישים
קרם פטיסייר
- מרתיחים את החלב והוניל
- מערבבים חלמונים , סוכר וקורנפלור
- יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה ומחזירים לסיר
- מבשלים כדקה תוך כדי בחישה מתמדת להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד
- מערבבים היטב להמסה של השוקולד
- מכסים בניילון נצמד על גבי הקרם ומקררים
- מעבירים לשק זילוף וממלאים את העוגיות
מילוי נוגט
- מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים נוגט וטוחנים
- מעבירים לשק זילוף ומצננים להתיצבות
- ממלאים את העוגיות
צילום : נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxnmseus