עוגיות פרח ריבה הן העוגיות הכי קלאסיות שיש, הכינו אותם עם אבקת שקדים בבצק ותמלאו בריבה איכותית עם חתיכות פרי ותהנו מכל ביס
20 עוגיות
חומרים:
לבצק פריך
150 גרם קמח (1 כוס+כף)
100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
למילוי
קונפיטורה או ריבת תות איכותית
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 4-5 מ"מ ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים פרחים ובמחצית מהם קורצים עיגול פנימי
- אופים על 150 מעלות כ15 דקות להזהבה
- על העוגיות ללא החור שמים כפית ריבה ומכסים בעוגייה עם החור
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9rjesnj
תודה רבה
אתמול חיפשתי מתכון שיראה לי טוב של העוגיות האלה, והיום את שולחת לי ממש תודה רבה
שמחה לשמוע…
גמר חתימה טובה
מושלמות!! אפיה מומלצ ללא טורבו? עם טורבו ?
אני אופה טורבו
תודה רבה על המענה המהיר
תודה רבה על האתר!
אם אני רוצה עוגיות בטקסטוקה מחוררת כמו שעושים לתחתית של קינוחים ופטיפורים פשוט אופים את הבצק המרודד על משטח סיליקון מחורר??
תודה מראש
כן, על משטח סילפאן
נראה מושלם!
בקשר לכמות העוגיות, יוצאים 20 עוגיות סנדוויץ או 10 עוגיות סנדוויץ?
והאם אפשר להכפיל כמויות (מתארת לעצמי שכן רק רוצה לוודא?)
20 עוגיות זה 20 זוגות. כמובן שאפשר להכפיל
היי האם אפשר להכין בשיטה של הקרמת החמאה? והאם זה ישנה את מרקם העוגיה?
אין בעיה להכין בשיטה של הקרמת המחאה, אני פחות אוהבת כי אז החמאה מתחממת והבצק צריך יותר זמן קירור
איך אופים על משטח סילפאן כדי שתתקבל טקסטורה כל כך מודגשת על העוגוית?
האם גם לרדד על המשטח או לאחר הרידוד לשים על המשטח?
ניסיתי לשים את העוגיות לאחר הרידוד וקריצת הצורה על המשטח ולא רואים כל כך את הדוגמא.
אני מניחה קפוא על משטח סילפאן ואופה מיד. לא מרדדים על המשטח.
תודה כל המתכון.
איזה תחליף יש במקום אבקת שקדים שאין לי??
תודה
אפשר בצק פריך רגיל, טעם קצת שונה
300 קמח
200 חמאה
100 סוכר
ביצה