עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה, כשרות לפסח, ללא שרויה וללא קטניות. לא מרגישים שהן ללא טיפת קמח.
תכינו כמות כפולה כי הן מתחסלות
27 עוגיות
חומרים:
70 גרם סוכר
70 גרם סוכר חום כהה (דביק)
70 גרם שמן קוקוס (ניתן להמיר ב55 גרם שמן)
1 ביצה M (50 גרם)
140 גרם אבקת שקדים
60 גרם קמח תפו"א או קורנפלור
1 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
120 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מערבבים סוכרים ושמן קוקוס במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידני) עד שהסוכר מעט נמס ומתאחד עם השמן
- מוסיפים ביצה ומערבבים להטמעה
- מוסיפים את היבשים ומערבבים
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים
- מכדררים עיגולים במשקל של 20 גרם
- ומניחים מרווח על נייר אפיה
- העוגיות מתפשטות מעט באפיה
- אופים על 160 מעלות (טורבו) 10 דקות
- מצננים את העוגיות, הן מתקשות מעט בצינון
- מאחסנים בקופסה אטומה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2cptganc
אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום הסוכר הדביק?
הסוכר החום נותן מרקם שלא יהיה עם סוכר לבן, ממליצה לא לוותר
לטובת מי שאין לו משקל בבית.
אפשר לציין את המרכיבים בכוסות?
זו שאלה שחוזרת על עצנה, ומאחר שאני נתקלת בתגובות, "לא הצליח לי" " הבלילה יצאה נוזלית והעוגיות השטתחו" וכו אני ממליצה לרכוש משקל, מדובר במוצר זול.
כל אחד משתמש בכוס אחרת, כוס מדידה, כוס חד פעמית חם/קר (שגם אני מתקלתי בחד פעמי קר של 170 מ"ל, 180 מ"ל, 200 מ"ל וכו) זה גורם לאי דיוקים. ואפילו אם משתמשים באותה כוס, תנסי לשים בכוס סוכר חום פעמיים ותשקלי ותקרי שכל פעם את שמה כמות אחרת.
אם בכל זאת בא לך יש טבלאות המרה לכוסות מדידה, אבל כדי שמתכון יצליח, אני ממליצה להשתמש במשקל.
הי אפשר להכין ללא מיקסר אלא בלישה ידנית? או יוצא פחות טוב?
ברור שאפשר
האם אפשר להשתמש בסוכר חום רגיל ולא בכהה הדביק? האם זה משפיע על המרקם?
בהחלט משפיע, בסוכר חום דביק יש מולסה והמרקם שלו לגמרי שונה מסוכר רגיל.
את יכולה להסתכל על 2 הסוכרים ולראות לבד שהמרקם שלהם שונה, אז כמובן שזה משפיע על התוצאה של המאפה