עוגת שכבות קפה ושוקולד. המתאימה לברים מתוקים או להגשה כקינוח לשבת.
מסגרת 30X15
חומרים:
לרולדה
70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
70 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס )
20 גרם קמח (2 כפות) -בפסח קמח תפו"א
2 ביצים
3 חלבונים
25 גרם סוכר (כף וחצי)
כף שמן
לקרם קפה
1/4 כוס שמנת מתוקה או צמחית
100 מ"ל חלב או תחליף חלב
כפית נס קפה
1 חלמון
2 כפות סוכר
כף קורנפלור (למי שלא אוכל בפסח קטניות אפשר לשים קמח תפו"א)
135 גר' חמאה או 100 גרם שמן קוקוס מוקשה
4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
1/2 כפית תמצית וניל
למוס שוקולד
135 גר' שוקולד מריר
375 גר' שמנת מתוקה או צמחית
קקאו לפידור העוגה
אופן ההכנה:
רולדה
- מקציפים ביצים אבקת סוכר ואבקת שקדים כ7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- בנפרד מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
- מקפלים את הקצף לתערובת הביצים מוסיפים שמן ומערבבים.
- מקפלים את הקמח לתערובת שהתקבלה.
- יוצקים את התערובת על נייר אפייה בתוך תבנית בגודל לפחות של 45X30, או על שתי תבניות קטנות.
- אופים בחום של 200 מעלות כ10 דק'
- מצננים וחותכים 3 מלבנים בגודל המסגרת.
קרם קפה
- מרתיחים חלב, שמנת והקפה
- מערבבים חלמון, ווניל , סוכר וקורנפלור
- ומוסיפים לנוזל החם בהשוואת טמפרטורות.
- מרתיחים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה וג'לטין
- מערבבים בעזרת בלנדר מוט
- מכסים בניילון נצמד ומצננים מעט
מוס שוקולד
- מרתיחים 150 גר' שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- מצננים לטמפרטורת החדר
- מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה ומקפלים לתערובת השוקולד
מרכיבים את העוגה
- שמים במסגרת רולדה אחת ומעליה יוצקים את קרם הקפה.
- מקפיאים כ1/4 שעה
- יוצקים 1/3 ממוס השוקולד, מכסים בעוד רולדה וחוזרים על שכבות המוס והרולדה ומסיימים במוס
- מקפיאים היטב
- פורסים לקוביות של 4X4 ס"מ ומפדרים בקקאו.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7zhe24p
הי מלכי האלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!11
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה??
אשמח לתשובה
תודה
הוספתי אופציות המרה לפרווה
שלום מלכי..רציתי לשאול היכן ניתן לקנות מסגרות לעוגת אופרה לשכבות מושלמות?
אולי תוכלי להפנות אותי? תודה מראש
אני קונה מסגרות אצל יצרן אלומניום שמוכר ציוד קונדיטוריה, אבל לא בודדים. מניחה שיש בחנויות מתמחות.
תודה רבה מלכי! נראה מעולה!
האם אפשר להקפיא?
אפש/ר בהחלט להקפיא. בקופסה אטומה אפילו חודש
אפשר להמיר את החמאה במרגרינה ולא שמן קוקוס
אפשר, אבל לטעמי מרגרינה בקרם זה לא טעים
יש אפשרות להכין בלי הג'לטין?
הקרם ינזל ולא יהיה יציב.
היי,
האם מגישים ישר מהקפאה או מהמקרר?
ואפשר לעשות בתבנית רגילה (לא מסגרת) ולנסוע איתה דרך של שעתיים?
תודה מראש!!
רק גלידה אוכלים מהמקפיא. עוגות מומלץ לאכול מופשר.
זה עוגה יחסית יציבה. את יכולה לשנע. במיוחד אם את מוציאה מהמקפיא וזה מפשיר בדרך
סורי על הבורות… מה זה אבקת שקדים? אפשר פשוט לטחון שקדים טבעיים בבית?
תודה רבה על האתר המדהים?
אבקת שקדים (יש כאלה שקוראים לזה קמח שקדים) זה שקדים מולבנים טחונים דק
האם אפשר להגיש בתור עוגת יומולדת או שזה לא מתאים.
אפשר להשאיר אותה מרובעת ולהגיש כעוגת יום הולדת
נראה מעולה!
כמה זמן יכול להישמר בהקפאה לפני שחותכים ומגישים?
תודה.
בקופסה אטומה אפשר גם חודש
הי. הכנתי לבר. נראה מושלם
יש בעיה בקטע של קרם קפה פעם אחת רשום חלבון ביחיד ואחר כך חלבונים
שמתי את כולם מקווה שזה בסדר.
תודה על האתר
בקרם קפה יש חלמון אחד
יש לך רעיון מה עושים עם החלבונים שנותרו?
מקרונים, נשיקות, קרמבו, עוגיות פיננסייר שוקולד פיננסייר פיסטוק פיננסייר
תלחצי על הקישורים ןתגיעי למתכונים