מוס גבינה עשיר עם שוקולד לבן וקרם ווניל, קל מאד להכנה מרשים וטעים, ואפילו ללא גלוטן.
מתאים לפסח, לשבועות ולכל השנה
14 קינוחים
בסיס שטרוייזל
140 גרם (1 כוס) קמח תפו"א או קורנפלור
60 גרם (1/3 כוס) סוכר
35 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים
80 גרם חמאה קרה
130 גרם שוקולד לבן
מוס גבינה
250 גרם גבינת שמנת
125 מ"ל שמנת חמוצה
50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית ווניל
4 גרם ג'לטין מומס ב24 מ"ל מים
1 מיכל שמנת מתוקה
שנטילי
200 גרם שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
בסיס שטרוייזל
- שמים במעבד מזון קמח, סוכר אבקת שקדים וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים
- אופים בחום של 170 מעלות כ15 דקות
- מוציאים מהתנור ושופכים את השטרוייזל החם על השוקולד ומערבבים היטב
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקררים להתייצבות
מוס גבינה
- מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר
- ממיסים את הג'לטין במיקרו ומוסיפים 2 כפות מתערובת הגבינה לג'לטין
- מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומאחדים עם שאר בלילת הגבינה
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה
- יוצקים לתבנית שקעים, קורצים מהשטרוייזל מלבן מעט יותר קטן מהתבנית ומטביעים במוס, מיישרים את המוס ומקפיאים כ6 שעות
שנטילי
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט ומקררים כ24 שעות במקרר
- מקציפים לקרם יציב לזילוף ומזלפים מעל המוס.
הערות:
- יש לכם חשש משימוש בג'לטין? ניתן להחליף אותו ב2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
- לא רוצים להשתמש בפודינג? ניתן לוותר על הג'לטין ולהכין בכוסות
צילום: דניאל לילה סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור מגזין טעימות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y46hc83n
מה הגודל של השקעים?
12 ס"מ על 2.5
ערב טוב מלכי מה שלומך?
כשכתבת לקרוץ מהשטרויזל מלבן קטן יותר ולהטביע אותו בתוך מוס הגבינה זה אומר שהוא נמצא באמצע המוס והוא לא מהווה בסיס למוס?
בתמונה הראת את העגה שחתוכה לצורת מלבן אבל אפשר לעשות בכל צורה אחרת?
דבר נוסף זה משהו שמחזיק מעמד בבר מתוק?
תודה בלהה
הוא בתחתית המוס לא מחוץ לו.
העוגה נעשתה בתבנית סיליקון בצורת אקלר, את יכולה לעשות בכל תבנית שבא לך.
יכול להחזיק על בר כמו כל מוס עם ג'לטין, בחדר ממוזג
אפשרי להכין את המוס בתבנית ולחתוך למלבנים ואז לשים את הבסיס?
זה יהיה מספיק יציב לחיתוך?
תודה רבה
אם תקפיאי זה יהיה מספיק יציב לחיתוך, הבסיס לא ממש יציב ולכן הוא מוטבע בתוך המוס ולא משמש כבסיס. (המתכון נעשה לפסח)
אם את לא מכינה בפסח, את יכולה לשים על בסיס של בצק פריך.
אם אני משתמשת בפודינג ולא בגלטין העוגה תיהיה מספיק יציבה גם כשלא תיהיה קפואה?והאם בכל זאת יהיה אפשר לצפות בגלסאז?
כן, פודינג זה עמילן מעובד, אם את אוהבת את הטעם, זה בסדר
שלום מלכי!!
המתכונים שלך- אלופים~!!
רק שאלה קטנה, כתבת בהערה שאפשר להחליף את הגלטין בפודינג, האם זה רק במתכון הזה או בכל מתכון??
המתכון הזה נכתב לעיתון. ביקשו ממני לכתוב מתכון גם למי שלא רוצה ג'לטין. בעיקרון בעוגות גבינה אפשר לייצר ע"י פודינג כמובן שזה בא על חשבון הטעם.
אני לא אוהבת את הטעם התעשייתי שלו. אבל עקרונית עוגות גבינה ניתן לייצב ע"י פודינג.
אפשר להכין את הקינוח כעוגה?, היא תחתך טוב עם שכבת השטרויזל?
ובאיזה קוטר תבנית?
אפשרי
אפשרי לצפות כל יחידה בשוקולד מומס?
בהחלט