עוגת גבינה חגיגית עם פטל או תותים, ניתן לשלב במשלוח מנות עם טראפלס ותותים או פטל להגשת העוגה.
עוגה בקוטר 22
חומרים:
פיננסייר
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
45 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
45 גרם (1/3 כוס) קמח
2 גרם אבקת אפיה
1 גרם מלח
5 חלבונים M ( 150 גרם חלבון)
150 גרם חמאה
12 גרם (כף) סוכר אינברטי
מוס גבינה
175 גרם (3/4 גביע) גבינת שמנת
85 גרם (1/3 גביע) שמנת חמוצה
50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים
175 גרם (2/3 מיכל) שמנת מתוקה
קולי פטל
200 גרם מחית פטל או תותים (טוחנים פרי טרי או קפוא)
14 גרם (כף) גלוקוז
14 גרם (כף) סוכר
4 גרם פקטין NH
20 גרם מיץ לימון
טראפלס
50 גרם מחית פטל או תות
250 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
לפידור
סוכר עם מעט צבע מאכל
אופן ההכנה:
פיננסייר
- מחממים חמאה על האש עד שמתקבל צבע אגוזי, מעל שחום.
- מסננים על הסוכר האינברטי ומקררים מעט
- מסננים את היבשים
- מקציפים את החלבונים ומקפלים אליהם את היבשים
- מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית או רינג בקוטר 22
- אופים 180 מעלות כ15-20 דקות
מוס גבינה
- מוציאים את הגבינה והשמנת החמוצה לטמפרטורת החדר.
- מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר
- ממיסים את הג'לטין במיקרו, מוסיפים אליו כף מבלילת הגבינה ומערבבים היטב. יוצקים את הג'לטין לקערת הגבינה
- מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לרינג קוטר 16 גובה 3 . משאירים מעט מהמוס בצד כדי להדביק את הטראפלס.
- מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
- מחלצים מהרינג ומניחים במרכז הפיננסייר.
קולי פטל
- מחממים מחית וגלוקוז ל40 מעלות. מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים למחית. מערבבים היטב.
- מרתיחים את התערובת
- מסירים מהאש ומוסיפים לימון.
- יוצקים לתבנית מדוגמת או לרינג קוטר 14 ס"מ
- מקפיאים היטב, מחלצים ומנחים מעל מוס הגבינה
טראפלס
- ממיסים את השוקולד
- מחממים את המחית וטוחנים בבלנדר מוט יחד עם השוקולד.
- מוסיפים חמאה וטוחנים.
- מקררים עד שניתן לגלגל כדורים. מגלגלים כדורים ומצפים בסוכר צבוע.
- מדביקים עם מעט מוס גבינה מסביב למוס הגבינה.
צילום: אסף אמברם
המתכון הפק עבור עיתון "הדרך" פורים 2020
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7pqv8yu
יפיפה שילוב טעמים מושלם!
45 גרם אבקת שקדים =41/2 כוסות?
1/2 כוס
שלום
האם ניתן להחליף סוכר אינברטי בסוכר רגיל?
והאם ניתן לוותר על הגלוקוז ועל הפקטין? אם כן במה ניתן להחליף?
סוכר אינברטי ניתן להחליף בדבש. לא ניתן לוותר על הגלוקוז והפקטין.
גלוקוז אפשר להחליף בסירופ תירס. פקטין לא ניתן להחליף במתכון הזה. ניתן לחפש מתכון אחר עם חומרי גלם שיש לך
היי, יש לך את דגם התבנית שהשתמשת לקולי פטל?
אין לי מושג מה מספר או שם הדגם
אמאאאא איזו עוגה יפההההה !!! ???
תודה רבה
הי מלכי נהנית מהאתר המושלם שלך כל פעם מחדש.
שאלה לי מה ההבדל בין דקוא'ז, ביסקויט שקדים ופננסייר למה מתאים כל אחד מבינהם.
אשמח לתשובה
תודה רבה!
מרקמים שונים, טעמים שונים. את צריכה לבחור מה את אוהבת ומה מתאים לעוגה שאת מכינה
היי,
עוגה ממש יפה!
האם הקולי פטל יציב מספיק בשביל להיכנס כשכבה בעוגת שכבות (עוגה בחושה שמחלקים ושמים קרם בין השכבות)? אחרי נגיש שעתיים בטמפ' חדר, זה יחסיק או שבחיתוך זה יזל?
כן