עוגת היער השחור היא עוגה נוסטלגית שאני זוכרת מילדותי, קלאסיקה במיטבה. מקור עוגה זו בגרמניה, עוגת היער השחור היא עוגת שוקולד בת מספר שכבות המוספגות בסירופ סוכר וביניהן קצפת ודובדבנים. העוגה מעוטרת בקצפת, פתיתי שוקולד ודובדבנים.
עוגה קוטר 22
חומרים:
לעוגה:
125 גרם קמח
35 גרם קקאו (אני השתמשתי בקקאו שחור – בכ"ז עוגת היער השחור)
5 גרם סודה לשתייה
2 גרם אבקת אפייה
180 גרם סוכר
100 גרם מיץ תפוזים
1/4 כפית מלח
60 גרם שמן
2 ביצים
120 גרם מים
סירופ סוכר
50 גרם מים
50 גרם סוכר
לקצפת
500 גרם שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר
מלוי דובדבנים
200 גרם דובדבנים חמוצים מסוננים
150 גרם נוזל מצנצנת הדובדבנים החמוצים בסירופ
15 גרם קורנפלור
רוזטות
200 גרם שמנת מתוקה
20 גרם אינסטנט פודינג
20 גרם אבקת סוכר
לקישוט
דובדבני אמרנה או דובדבנים מסוכרים
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
עוגה:
- מערבבים קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח
- שמים את המיץ, המים והשמן במד ליטר
- מפרידים את הביצים מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ושמים בצד.
- מקציפים את החלמונים את המחצית השנייה של הסוכר
- מוסיפים יבשים ונוזלים לסירוגין
- מקפלים את המרנג
- יוצקים ל3 רינגים בקוטר 20
- אופים בחום של 180 מעלות כ15 דקות
מלית דובדבנים
- מערבבים את הקורנפלור עם מעט מנוזל הדובדבנים.
- מרתיחים את יתרת הנוזל ויוצקים את הקורנפלור מבשלים מעט להסמכה.
- מוסיפים את הדובדבנים ומרתיחים
- מצננים את המלית.
סירופ סוכר
- מרתיחים מים וסוכר עד להמסת הסוכר.
קצפת
- מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר.
- בנפרד מקציפים את השמנת האינסטנט ואבקת הסוכר לרוזטות.
הרכבת העוגה:
- מרפדים רינג בקוטר 22 בשקף.
- מניחים את אחת העוגות ומברישים בסירופ סוכר
- מזלפים מהקצפת הרווח שבין העוגה לבין הרינג.
- מזלפים על העוגה ספירלות של קצפת ושל מלית דובדבנים לסירוגין.
- ניתן לראות בסרטון את אופן ההרכבה.
- מניחים עוד עוגה ושוב מרטיבים בסירופ ומזלפים קצפת ודובדבנים.
- מניחים את העוגה השלישית ומכסים בקצפת
- אני ממליצה להקפיא את העוגה בשלב זה.
- מזלפים רוזטות של קצפת ומעטרים בדובדבנים.
- במרכז העוגה שמים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורד
- בשולי העוגה ניתן לשים שוקולד מגורד או פסי שוקולד. הכנת פסי השוקולד מופיעה כאן
הערות:
- ניתן לאפות את העוגה בתבנית אחת ולחתוך אחרי האפייה. אני מצאתי שיותר מדויק ונח לחלק את הבלילה ל3 לפני האפייה.
- אם אופים בתבנית אחת יש להאריך את זמן האפייה.
- אם אתם רוצים להקל על עצמכם, ניתן להשתמש במלית דובדבנים מוכנה שיש בד"כ בחנויות מתמחות. רק תקראו את הרכיבים ותראו שיש בה אחוז גבוה של פרי.
- אפשר להכין בגרסה פרווה עם שמנת צמחית או עם קרם קוקוס קר מוקצף.
הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לעדכן אותי, תייגו אותי בתוצרים, בפייסבוק או באינסטגרם. מרגש אותי לראות את המתכונים שלי מככבים אצלכם במטבח.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y3oo5kk8
מלכי ,
תודה על המתכונים המיוחדים.
איפה אני יכולה להשיג קקאו שחור ?
אני קניתי אצל מר קייק. ראי כאן
נראה מעולה!!
אם אני מעוניינת העוגה פרווה, כדאי למלא את העוגה בגנאש מוקצף במקום קצפת? (יותר טעים?)
תודה על המתכון!!
זה כבר לא יהיה היער השחור. את יכולה לעשות גנאש מוקצף עם שוקולד מריר. בטעמים יהיה מצויין
מה זה נוזל מצנצנת הדובדבנים?
קונים בסופר כזו צנצנת של דובדבנים בסירופ
הקקאו השחור ניתן להשיג בהכשר מהודר כי מה שראיתי זה חברה עם הכשר K
זה100% קקאו. תבדקי אם בכלל חייב כשרות.
בכל מקרה,כמובן שאת יכולה להכין עם קקאו רגיל.
תודה על המתכון, כמה שאלות בבקשה:
1. אם אני אופה בתבנית אחת, כי אין לי 3 רינגים, כמה זמן אפייה? והאם אפשר בתבנית אחת של 20? זה ייכנס?
2. כתבת שכדאי להקפיא את העוגה באחד השלבים. לכמה זמן?
1. תבדקי עם קיסם שהעוגה אויה. בכל תנור הזמן שונה. תלוי בגובה התבנית, זה אמור להכנס
2. כדאי להקפיא עד שהיא יציבה והשקף משתחרר יפה
היי,
הכמות של מצרכי העוגה לא קטנה לשלוש שכבות?
תודה
מה שיש במתכון זה מה שאת רואה בתמונה ובסירטון
איזה מרקם אמור להיות לחלמונים המוקצפים עם הסוכר? זה לא מצליח להיקצף לי
עד שנהיה בהיר
לפני 13 שנה הכנתי את העוגה הזאת אך בשלב מסוים המתכון נאבד וכעת בזכותך מצאתי את המתכון תודה רבה
הכנתי את העוגה ויצאה מעולה ב"ה, ממש קצרה מחמאות…
השמנת מתוקה לא הספיקה לי, הייתי צריכה לשלש את הכמות אבל חוץ מזה הכל היה בול המינון…
תודה ענקית
וואוו. ממש מוזר. אני מכינה את העוגה והמתכון מדוייק לפי מה שבתמונה. אולי שמת הרבה יותר קצפת ממני
נראה מעולה . האם אפשר להשתמש בדודבנים אמרנה? תודה
מדי מתוקות, לקישוט כן. אם את אוהבת מתוק אפשר
בס"ד
היי מלכי,
ברצוני לעשות את העוגה בקוטר 26 ס"מ, פי כמה אני צריכה להכפיל את הכמויות?
יש כאן מחשבון המרה מאד נח
היי , מנסה להכין זמן מה קישוטי שוקולד כפי שבתמונה במרכז העוגה בטכניקה עם מייקד עוגיות
אבל די נאבקת עם העניין. ראיתי סרטונים ששם זה נראה כל כך פשוט וזורם …. יש לך אולי טיפ לחדד את ההבנה של הטכניקה הזאת ? והאם זה מחייב שוקולד מטומפרר ?
קצת קשה ככה בעל פה. הכי נח בסירטונים.
קישוטים צריך להכין עם שוקולד מטומפרר.
אולי אפשר גם עם צימקאו אבל הוא ממש לא טעים ואני לא משתמשת
שלום מלכי
תודה על מתכונים מוצלחים אחד אחד.
לפי כמות החומרים זו כמות ממש קטנה לא? ושעוד צריך לחלק לשלוש
זה בדיוק מה שאת רואה בתמונה
עשיתי את העוגה היא יצאה סוף הדרך אבל מראש החפלתי את כמות העוגה בשתיים. אחרת זה יוצא ממש ממש נמוך ואי אפשר לפרוס אותה לשכבות. בכל אופן לא נשאר פירור
אני מחלקת את הבלילה ל3 ואופה כל חלק בנפרד, מעדיפה שכבות לא מאד עבות אלא בעובי של הקרם, אחרת אוכלים המון בצק.
מה שרואים בתמונה זה אחד לאחד המתכון, כל שאם עושים כפול העוגה מאד עבה (אלא אם עושים בתבנית גדולה יותר