אחת העוגות שאימי ז"ל הכינה די הרבה היא הפיטה שוקולד, היא הייתה גם אחת האהובות אצלינו בבית. 2 שכבות של בצק פריך ונימוח ובינהם שוקולד רך ועסיסי.
הפוסט הזה מוקדש לאחי אבי, שזו העוגה האהובה עליו ובשבילה מוכן אפילו לשבור קצת את הדיאטה…
תבנית 30X40 (תבנית תנור סטנדרטית)
חומרים:
בצק:
630 גרם (4 וחצי כוסות) קמח
3 חלמונים
75 מ"ל מים
300 גרם חמאה/מרגרינה
מילוי
400 גרם (2 כוסות) סוכר
25 גרם (2 כפות ) קקאו
200 גרם שוקולד מריר
185 (3/4 כוס) מים
50 גרם חמאה /מרגרינה
5 חלמונים
8 חלבונים
105 גרם (3/4 כוס) קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
בצק:
- חותכים את החמאה/המרגרינה לקוביות.
- שמים את הקמח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את המים והחלמונים ומערבבים לאיחוד חומרים עד לקבלת בצק
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים
- מרדדים כל חלק למלבן בגודל התבנית
- מומלץ לרדד בין 2 ניירות אפיה על מנת לחסוך את קימוח המשטח (פעולה שמוסיפה קמח לבצק ומייבשת אותו)
מלית
- מבשלים סוכר, קקאו, שוקולד ומים עד להמסת השוקולד והסוכר
- מוסיפים את החמאה/המרגינה ומערבבים
- מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים.
- טורפים לקבלת תערובת אחידה
- מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת השוקולד
- מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומקפלים לתערובת
- מניחים בתבנית יריעת בצק אחת
- יוצקים את מלית השוקולד ומכסים ביריעת בצק השנייה
- מחוררים במזלג את הבצק
- אופים 175 מעלות כ45-50 דקות
- מצננים ומפדרים אבקת סוכר בנדיבות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ry4fgg7
מתכון מעולה תודה רבה
מלכי שלום, הכנתי את העוגה באמת יצאה יפה כמו בתמונה אך חסרת טעם, את בטוחה שלא מקציפים את החלבונים עם סוכר כי לפי המתכון המדויק לשוקולד אין טעם גם שפיזרתי המון א. סוכר
תודה
בעיקבות תגובות , הוספתי סוכר למילוי
בבצק אין שום סוכר?
לא
הבצק בכלל לא מתאים בכמות לתבנית תנור סטנדרטית
העוגה מתוקה ככ שקשה לאכול אותה
סך הכל טעימה
20 דקות הספיקו לעוגה בכדי להתייבש??
צר לי על האכזבה שנחלת בהכנת העוגה. מה שאת רואה בתמונה זה אחד לאחד המתכון ועשרות רבות של גולשים הכינו. העוגה מתאימה לתבנית 30X40 שזה גודל תבנית תנור סטנדרטית. מבחינת מתיקות זה עיננין של טעם. והיא ממש לא אמורה להיות יבשה. מנעיחה שהייתה טעות בעת הכנת המתכון.
אני מאד מקפידה על מתכונים מדוייקים. לגבי טעמים, מתיקות וכו, זה עיניין של טעם. אבל לגבי כמויות והתאמה לתבנית אין לי ספק שזה מדוייק. האם השתמשת במשקל או בנפח? אם בנפח באיזה כוס השתמשת?
רציתי לשאול-
מה עושים כדי שאבקת הסוכר תישאר על העוגה למשך זמן?
קראתי את התגובות והבנתי שהוספת סוכר למתכון. זה אמור לצאת מתוק מידי למי שלא אוהב מידי מתוק?
תודה!
יש לקנות בחנויות מתמחות אבקת סוכר שלא נמסה.
לא הוספתי סוכר למתכון, היתה טעות הקלדה כשהמתכון עלה וזה טופל.
זה לא מדי מתוק לטעמי (כמובן שאת יכולה להכין עם פחות סוכר)
לגבי השאלה על אבקת הסוכר שתישאר על העוגה, נתקלתי פעם בהערה שיש
להוסיף מעט קורנפלור לאבקת הסוכר . שווה ניסוי
תרשו לי להוסיף שהכנתי את העוגה הזו המון פעמים ויצאה מעולהההה אבל כוס סוכר בהחלט מספיק להוסיף למלית 2 כוסות אכן זה מתוק מדי
החמאה צריכה להיות קרה או בטמפ' החדר? למה לא מצויין?
בבצק פריך החומרים צריכים להיות קרים. אז חמאה קרה.
האם ניתן להקפיא את העוגה ?
כן
אם עובדים עם משקל ומידות מדוייקות יוצא מעולה!!!!
מלכי האם לא כדאי אבקת אפיה בבצק?
או שזה יגרום לבצק להישבר אחרי האפיה?
אבקת אפיה מתפיחה. אנחנו רוצים בצק דק יחסית ולא תופח
באיזה כוס מדידה להשתמש?
תודה
כוס מדידה אוניברסלית. 240 מ"ל
האם אפשר להמיר חלק מהמרגרינה או כולה בשמן?
הבצק יהיה נוזלי ולא פריך. לא מומלץ
עוגה מושלמת
למרות שמפוצצת במרגרינה אבל חרגתי ממנהגי והכנתי אותה
שווה!!!!!!!!
(לדעתי לא כ"כ מתוקה וכדאי להוסיף עוד סוכר), הוספתי למילוי אבל עדיין
האבקת סוכר משדרגת ממש
יצא מושלם וטעייייייים
המרתי את כל השמן במרגרינה ועדיין יצא נהדר וטעים!
תודה!