עוגת קפה של חמותי ז"ל, קלה להכנה ואחת האהובות אצלינו, ללא חשש קטניות אוורירית וקלילה
תבנית 20X30
חומרים:
6 ביצים מופרדות
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן
105 גרם (3/4 כוס) קמח תפוחי אדמה
2 כפות נס קפה
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם 150 גרם (3/4 כוס) סוכר למרנג יציב
- מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר
- מוסיפים את שאר החומרים
- מקפלים את המרנג לתערובת
- יוצקים לתבנית ואופים שעה על 150 מעלות ועוד 10 דקות על 170 מעלות
הערה: לעוגת שקדים מחליפים את נס הקפה ב3 כפות אבקת שקדים
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2cub54hp
היי האם אפשר להחליף את קמח תפוח האדמה בקמח שקדים?
לא ניסיתי
המתכון הכי שווה שראיתי פה.
האם אפשר להחליף קמח תפ"א בקורנפלור?
אנחנו לא אוכלים קטניות, אבל לדעתי אפשרי
עוגה נהדרת תודה❤️
שעה ו10 דקות אפיה? זה לא המון? זה לא נישרף?
לא, זה חום נמוך
איזו כוס מדידה?
לאיזה גודל תבנית
כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)
גודל התבנית כתוב
בהערה כתבת:
הערה: לעוגת שקדים מחליפים את הקפה ב3 כפות אבקת שקדים
התכוונת במקום קמח תפוא שקדים?
התכוונתי בדיוק מה שכתוב
במקום נס קפה שמים שקדים. לא נוגעים בקמח תפו"א
מתכון מעולה.
כולם התלהבו.
האם לא שמים אבקת אפיה?
לא
עוגה פשוט מעולה
אפשר להחליף לקמח רגיל?
לא ממש, אולי קורנפלור
אצלינו זה עוגת פסח, בשאר השנה יש מלא עוגות קפה טובות