פסח הוא חג מאתגר אצלי, ללא גלוטן, ללא שרויה, ללא קטניות ובד"כ מעדיפים גם פרווה כי אוכלים בשרי בצהרים ולפעמים בא לנשנש אחר הצהריים משהו קטן, יש מלא אופציות וזו אחת מהן, עוגת שוקולד עסיסית, ללא גלוטן ואפילו פרווה, מתאימה לפסח ולרגישים לגלוטן כל השנה.
אינגליש קייק
חומרים:
100 גרם שוקולד מריר
90 גרם שמן קוקוס (או 80 גרם שמן אגוזים)
4 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (כף וחצי) קמח תפוחי אדמה
50 גרם (כף גדושה) מחית נוגט
40 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד ושמן
- מוסיפים מחית נוגט ומערבבים
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח
- מוסיפים את השוקולד לקצף
- מקפלים את היבשים
- יוצקים לאניגליש קייק
- אופים 170 מעלות 30-35 דקות עד שקיס הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים
:
אם אין לכם מחית נוגט, ניתן להכין לבד. יש כאן מתכון, החליפו את השקדים והפקאן באגוזי לוז.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/rxzqhw6
ילך גם עם פרלינה פקאן? אין לי לוז ?
ברור
החלפתי נוגט בטחינה..
ואיך יצא?
במה אפשר להחליף את הקמח תפו חי אדמה?
לא ניסיתי, אולי אפשר קורנפלור
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום שמן אגוזים/קוקוס?
תודה 🙂
כן
אם אין מחית נוגט, במה ניתן להחליף?
יש אפשרות להכין. יש קישור בסוף הפוסט
עוגה נהדרת! טעימה ממש ממש! מרקם מעולה. פעם שניה שהכנו ונחטפה במהירות.
היי,
אני לא מוצאת בסוף הפוסט את הקישור להכנת מחית נוגט
תוכלי להעתיק אותו?
תודה
המתכון כאן, תכיני עם אגוזי לוז במקום הפקאן