• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פאי פרג
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פאי פרג

    טארט מושלם לאוהבי הפרג, השתמשו אך ורק בפרג טרי שטחנו לכם בחנות התבלינים סמוך להכנה

     

    תבנית פאי מתפרקת קוטר 26

    חומרים:

    בצק פריך

    300 גרם(2 כוסות + כף) קמח
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    200 גר' חמאה / מרגרינה
    ביצה
    כף מים קרים

    למלית

    300 גרם פרג
    250 מ"ל(1 מיכל) שמנת מתוקה או צמחית
    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    1/3 כוס דבש
    75 גר' חמאה/מרגרינה
    קליפת לימון מגורדת
    3 כפות פירורי פטיבר
    1 תפוח עץ קלוף מגורד במגרדת גסה

    ביצה למריחה

    אופן ההכנה:

    הכנת הקלתית

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • אוספים את הבצק, מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים כשעתיים
    • מרפדים תבנית פאי מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
    • מכניסים להקפאה ל15 דקות בזמן הכנת המלית.
    • מכסים את הקלתית בנייר אפיה ושופכים על נייר האפיה קטניות כמשקולת. אופים כ10 דקות (פעולה זו נקראת אפייה עיוורת), מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 5 דקות, מצננים את הקלתית
    • מקמחים את המטריצה (שבלונה ליצירת רשת) ומרדדים עליה את יתרת הבצק.
    • מכניסים להקפאה ל15 דקות את הרשת עם הבצק.

    הכנת המלית:

    • מחממים שמנת וסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הפרג ומבשלים כ5 דקות.
    • מסירים מהאש ומוסיפים חמאה ודבש ומערבבים להמסה.
    • לאחר שהתערובת מצטננת, מוסיפים את שאר החומרים. (קליפת לימון, פירורי פטיבר ותפוח)
    • משטחים את המלית על הבצק האפוי חלקית.
    • מוציאים את השבלונה מהמקפיא והופכים על הפאי. מהדקים את שולי הרשת לשולי הקלתית. ומסירים את עודפי הבצק.
    • מברישים בביצה טרופה ואופים 25 דק' עד להזהבת הבצק.

    הערה: אם אין ברשותכם מטריצה, רדדו את הבצק וחיתכו רצועות של 2 ס"מ, סדרו אותם שתי וערב במרחקים שווים על הפאי.

     

    צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yavgl8je
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים, קינוחי פרווה תגיות: פאי, פרג
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    פוסטים אחרונים
    • עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח
    • בחושה פיסטוק ללא גלוטן
    • טארט שוקולד לוז לפסח
    • כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל
    • ארטיק לוטוס קפה
    קטגוריות
    • בחושות וחיתוכיות
    • טארטים
    • לחם ולחמניות
    • ליקרים
    • מאפים מלוחים
    • ממתקים וחטיפים
    • מן התקשורת
    • מתכונים
    • מתכונים טבעוניים
    • מתכונים לאירועים חגיגיים
    • מתכונים לחברות
    • מתכונים לחנוכה
    • מתכונים לימי הולדת
    • מתכונים לפסח
    • מתכונים לראש השנה
    • מתכונים מהירים
    • מתכונים נוסטלגיים
    • סדנאות
    • עוגות גבינה
    • עוגות ומאפי שמרים
    • עוגות ראווה
    • עוגיות
    • פחזניות ואקלרים
    • קינוחי כוסות
    • קינוחי פרווה
    • קינוחים אישיים
    • קינוחים לסעודת שבת
    • קינוחים קפואים
    • קישים

    2 תגובות

    1. נאוה בוזנה ינואר 12, 2020 בשעה 1:20 pm הגב

      שלום לך מלכי היקרה
      עשיתי מה שכתוב והפרג יצא לא כ"כ הוא יבש
      אולי חסר ביצים או שוקולד כדי לעדן?
      משהו לא כ"כ מסתדר הפאי הפריך מיוחד
      מחכה לתשובה

      • malky adler ינואר 12, 2020 בשעה 1:47 pm הגב

        האם שקלת או מדדת בכוסות מדידה? יש מיכל של שמנת מתוקה , דבש ,תפוח מגורד וחמאה. המילוי ממש לא אמור לצאת יבש. עוד להיפך, יש קצת פטיבר כדי שיספח את הנוזלים העודפים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס