פחזניות תפוחות עם קרמבל מתפצפץ ומילוי קרם מסקרפונה עשיר וטוויסט קרמל מלוח.
גם את הקינוח הזה הכנתי לאירוח בתוכנית אלישבע בכיכר
25 פחזניות
חומרים:
לקרמבל
100 גרם חמאה
130 גרם סוכר דמררה
130 גרם קמח
צבע מאכל לבן
לבצק רבוך
150 מ"ל חלב או מים
80 גר' חמאה
קורט מלח
כף סוכר
120 גרם קמח
3 ביצים M
קרם מסקרפונה
150 גרם שמנת מתוקה
120 גרם גבינת מסקרפונה
40 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית משחת וניל
קרמל מלוח
90 גרם סוכר
90 גרם שמנת מתוקה
45 גרם גלוקוז
10 גרם חמאה
3 גרם מלח ים
אופן ההכנה:
קרמבל
- מערבבים את חומרי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים
בצק רבוך
- מרתיחים חלב חמאה מלח וסוכר בסיר עם מכסה סגור
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שהבצק שמתקבל נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש
- מקררים את התערובת כ10 דק' ומעבירים לקערת המיקסר
- מערבבים עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים זו אחר זו עד שנטמעות בבצק
- מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר חלק מזלפים פחזניות בקוטר 3.5-4 ס"מ
- מניחים עיגול קרמבל אופים 30 דק' בחום של 160 מעלות עד שהפחזניות אפויות
קרם מסקרפונה
- מקציפים את כל החומרים לקצף יציב
- מעבירים לשק זילוף.
קרמל
- מחממים בקלחת שמנת, חמאה מלח גלוקוז
- מכינים קרמל מהסוכר ועוצרים עם הנוזל החם
- מקררים ומכניסים לשק זילוף
- עושים חור בתחתית הפחזנית, ממלאים מקרם המסקרפונה, מכניסים פנימה שק זילוף עם קרם קרמל ומזריקים פנימה למרכז הפחזנית
הערות:
-
ניתן לזלף את הפחזניות, להניח את הקרמבל ולהקפיא, לאחר שבפאו לסדר בקופסה כשבין שכבה לשכבה שמים נייר אפיה.
-
כשרוצים לאפות, מעבירים את הכמות הרצויה למגש עם נייר אפיה ומיד מהמקפיא לתנור. כך שיש פחזניות טריות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yavsek8h
מלכי אלופת העולם: באנושיות, בהגשה ובמקצועיות!
היי, ניתן להשתמש ב2 ביצים L במקום 3 M?
צריך לשקול 150 גרם ביצים
תודה רבה 🙂
וואו איזה הסבר מהמם תודה
אם יורשה לי
איך מכינים את הקישוט שמעל הפחזניה?
הוא משוט, עדין ומהמממם….
זה נראה משו שוקולדי כזה…לא?!
קצת קשה לכתוב, צריך סירטון.
אני מצלמת הרבה פעמים סירטונים באינסטגרם מוזמנת לעקוב