קינוח קל מאד להכנה, ועדין מרשים. פנקוטה בטעם קפה, ללא מיקסר , מעל קרמבל וקצפת.
10 מנות
חומרים
פנקוטה
500 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
40 גרם (רבע כוס פחות כפית) סוכר
כפית משחת או תמצית וניל
4 גרם ג'לטין מושרה ב24 מ"ל מים
כף ליקר קפה
קרמבל קקאו
50 גרם (רבע כוס) סוכר חום
50 גרם חמאה/מרגרינה קרה
40 גרם (1/3 כוס) קמח
20 גרם (כף וחצי) קקאו
קרם שנטילי
250 גרם שמנת מתוקה/צמחית
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
פנקוטה
- מחממים שמנת, סוכר , ווניל לסף רתיחה
- מחממים את הגלטין מספר שניות במיקרו עד לקבלת נוזל חלק וצלול ומוסיפים לתערובת
- מקררים מעט ומוסיפים ליקר.
- יוצקים לכוסות ומקררים להתייצבות
קרמבל
- מערבבים
במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים על לקבלת פירורים
- שוטחים על נייר אפיה
- אופים 170 מעלות כ10-15 דקות ומצננים
- מפזרים מעל הפנקוטה
קרם שנטילי
- מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקרם
- מזלפים מעל הקרמבל ומאבקים באבקת קקאו
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/ybq2ejox
האם טוב בהקפאה?
כן
הכנתי הפנקוטה קפה כמה פעמים וממש כולם התלהבו.מתכון מאוד מוצלח
איזה כיף לשמוע. תודה רבה
מה אני יכולה לשים במקום ליקר קפה?
זה פנקוטה קפה…. אם תשימי ליקר אחר זה לא יהיה פנקוטה קפה. שימי ליקר אחר בכל טעם שאת אוהבת.
אפשר לשים שוט אספרסו במקום הליקר?
אם את רוצה אספרסו הייתי מחליפה 60 גרם מהשמנת באספרסו כדי שיהיה יותר מודגש בטעם
הי, הכנתי ויצא מעולה!
אפשר לשאול מהיכן הכפיות המגניבות שבתמונה?
תודה רבה. הכפיות מפריז
יש אפשרות לוותר על הגלטין בשכבה הראשונה וזה עדיין ייצא טוב ?
יצא נוזלי. לא ניתן לוותר על הג'לטין בפנקוטה
תודה על המתכונים ,
עשיתי בדיוק לפי המתכון והפנקוטה יצאה לי ממש דלילה מה אפשר לעשות ?
שמתי כבר בכוסות השאלה היא אם זה אמור להתייצב לאחר שאניח במקרר את הכוסות ?
האם זה מתאים לבר ?
הג'לטין מייצב את המסה במקרר
תודה על התשובה
ואם אני שמה בבר זה מתאים?
ברור
האם אפשר לשים תמצית קפה במקום הליקר?
כן
הי, המתכונים שלך מהממים
הפנקוטה לא התייצבה אחרי קירור, מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? ( עשיתי פנקוטות בעבר והצליחו)
הג'לטין אמור לייצב אותו. אולי לא היה תקין או שלא השרת כמו שצריך במים?
אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס?
בפנקוטה כן, התוצאה קצת שונה
הפנקוטה במקרר ועוד לא התייצבה לי,
כמה זמן אמור לקחת לה להתייצב?
יש בזה גלטין שמייצב. יכול לקחת במקרר שעתיים שלוש, אפשר להקפיא ואז זה מזרז את ההתייצבות
מה זה מיכל קתפת בקרם שנטילי? כמה מ"ל?
250 גרם
אפשר להכין בקערה אחת גדולה?
כן, אבל איך יאכלו? פחות אסטתי