פצצות שוקולד או פצצות שוקו חם, או שוקובומב (באנגלית: Hot Chocolate Bombs), שהם כדורי שוקולד שמתפוצצים אל תוך משקה חם, כבר הפכו להיט בארץ ובאה"ב. ככה מכינים אותם ומפנקים את האהובים עליכם.
יום האהבה, משלוח מנות לפורים, עידוד לבידוד, מארזים או סתם פינוק שבא לכם. תכינו את הכדורים, תארזו יפה ותשלחו למישהו שאתם אוהבים עם הוראות הכנה…. רק להניח בכוס ולמזוג חלב חם.
הכנתי לכם גם סירטון באינסטגרם של הכנת הכדור.
כמות השוקולד במתכון גדולה למה שצריך וישאר לכם שוקולד, אבל על מנת למלא את השקעים יש צורך ביותר שוקולד, ניתן להשתמש בעודף לעוגות, גנאשים מוסים או כל דבר שרוצים.
8 כדורים קוטר 6
2 תבניות סיליקון 8 שקעים של חצאי כדור קוטר 6
חומרים:
לכדור
500 גרם שוקולד מריר
5 גרם חמאת קקאו במטבעות טחונה לאבקה ומסוננת (משקל אחרי סינון)
אבקת איבוק זהב/ברונזה או אדום (לא חובה)
למילוי
8 כפיות אבקת שוקו
100 גרם מרשמלו מיני
100 גרם מטבעות שוקולד חלב או מריר (לא חובה)
אופן ההכנה:
לכדורים
- מברישים את השקעים של התבנית עם אבקת איבוק בצבע לבחירתכם.
- מטמפררים את השוקולד בשיטת "מיקריו" ביתית. אם אתם רוצים לוותר על תהליך הטימפרור, ניתן לעשות את הכדורים ללא טימפרור אבל יש לשמור אותם במקרר עד השימוש.
- אם החלטתם לטמפרר להלן ההסבר:
- ממיסים את השוקולד ל45 מעלות. (במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על בן מרי – קערה שעומדת על סיר עם מים על האש. לא להמיס על אש ישירה)
- נותנים לשוקולד להתקרר ל35 מעלות ומוסיפים את חמאת הקקאו הטחונה דק.
- מערבבים להמסה. בתום העירבוב השוקולד אמור להיות ב32 מעלות.
- אם אתם מוותרים על הטימפרור, המיסו את השוקולד אבל לא לחמם יותר מדי.
- בעזרת שקית זילוף ממלאים את השקעים בשוקולד.
- שופכים במהירות את עודפי השוקולד מהתבנית, ומנקים את השוליים בעזרת ספטולה (ניתן לראות את הסירטון בREEL באינסטגרם שלי)
- הופכים את התבנית על נייר אפיה ומכניסים למספר דקות למקרר.
- מחלצים בזהירות את חצאי הכדור מהתבנית.
- שמים במחצית מהכדורים כפית אבקת שוקו, מרשמלו ומטבעות שוקולד לבחירתכם.
- מחממים תבנית או תחתית סיר, ניתן לחמם בעזרת ברנר או לחמם את הסיר מספר שניות על הגז.
- לוקחים חצי כדור ריק ומחממים מעט את השוליים על המשטח החם כך שהשוקולד יימס מעט ואז מצמידים וסוגרים את חצי הכדור המלא.
- ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
- שמים את הכדור באריזה יפה ושולחים לאהובים עליכם עם הוראות שימוש.
- שמים את הכדור בכוס, מחממים חלב (אפשר גם חלב סויה או חלב שקדים או כל תחליף חלב שאתם אוהבים).
- יוצקים על הכדור שבכוס מערבבים ומתענגים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya5wu72x
היי מלכי,
המתכון נראה פצצה??
איזה הברקה את ממש יצירתית!!
לגבי השיטה של הטמפרור-
אם אני רוצה לעשות בשוקולד לבן
היחסים בין השוקולד לחמאת הקקאו משתנים
או נשארים אותו דבר?
היחסים נשארים (1%)
הטמפרטורות משתנות. מוסיפים את החמאת קקאו 3 מעלות מעל טמפרטורת העבודה של השוקולד
וואו…
איזה מקסים
והסבר כל כך מפורט.
עשית לי חשק להכין למשלוחים…
אם מכינים מראש. ..כמה זמן אפשר לשמור? מקרר או מקפיא?
תודה. שמחה שאהבת.
הכדורים הם רק שוקולד מטומפרר כך שאפשר לשמור הרבה זמן בחוץ. בעצם כמו שוקולד רגיל.
אם את לא מטמפררת רצוי לשמור בהקפאה בקופסה אטומה.
ועוד שאלה…
יש לי תבנית אחת של כדורים… בין לבין שאני רוצה למלא שוב בשוקולד, הרי השוקולד מתקרר. אז אני מחממת ל 32 או מטמפררים שוב מהתחלה?
אם תצליחי לשמור עליו בטמ' של 32 לא תצטרכי לטמפרר שוב. אם הוא יתקרר מאד ויתייצב יש לטמפרר שוב.
תודה רבה על התגובה.
היי מלכי, אשמח להבהרה בנוגע לשיטת הטמפרור עם "המיקריו". לאחר המסת השוקולד ל-45 מעלות, מורידים מהבן מארי, ופשוט שמים את הקערה בצד בלי לגעת כמה דקות שלאחריהן בודקים אם הטמפרטורה ירדה כבר ל-35 מעלות? או שצריך לערבב אותו על מנת שיתקרר כמו שנוהגים בטמפרור הרגיל?
אפשר לערבב מידי פעם כדי שהקירור יהיה אחיד, אבל אין חובה לערבב כל הזמן.
מהמם!! תודה רבה!
כל מתכון שלך הוא הרפתקאה חדשה בשבילי.. סוג של אתגר. השבוע קיבלתי תגובות מיוחדות על הפרלינה מנגו שלך.. תודה
אלופה! איזה רעיון ואיזה טעים!!!!!
היי,
איך טוחנים את האבקת קקאו? אני קונה אותם בשברים כאלו בתוך שקית….
אני מניחה שאת מתכוונת לחמאת קקאו.
תבדקי אם יש לך איך לרכוש מטבעות כי הן מטומפררות בניגוד לגוש.
טוחנים במעבד מזון ומסננים
היי.
תודה על המתכון,
לגבי החמאת קקאו, רק 5 ג'?
חמאת הקקאו היא לטימפרור
הי מלכי
רעיון מדהים .
אני רוצה לעשות אך בצורה של מטבעות ועליהן לפזר מרשמלו ושוקולד ולכן צריכה פחות שוקולד . מה היחס של החמאת קקאו בכמות של 300 גר שוקולד
מבחינת הטמפרטורה נשאר אותו דבר
היחס נשאר אותו דבר 1%
היי מלכי , תודה על התגובה,
לגבי החמאת קקאו אם אני קונה בגוש אז לא יעזור לי לטחון כי זה לא מטומפרר?
אם את קונה בגוש צריך לטמפרר ואז לגרד על מיקרופליין