לחמניות פריקסה הם ארוחת ערב מצוינת, מתאימה מאד גם לאירוח, שמים את כל התוספות וכל אחד ממלא מה שהוא אוהב.
30 לחמניות
חומרים
לחמניות
1 ק"ג קמח
30 גרם (2 כפות) סוכר
כף מלח
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) שמן
480 מ"ל (2 כוסות) מים
1 ביצה
שמן עמוק לטיגון
תוספות
אריסה
לימון כבוש
טונה
ביצים קשות
תפו"א מבושל פרוס
סלט ירקות
זיתים שחורים
בצל ירוק
אופן ההכנה:
בצק:
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה מלבד המלח ולשים כ8 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות
- מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה – שעה וחצי
- שוקלים מהבצק פיסות של 50 גרם ומכדררים לכדור
- גוזרים 30 מלבנים של נייר אפיה
- מותחים כל כדור לאליפסה ומניחים כל לחמניה על נייר אפיה
- מכסים במגבת ומתפיחים כ30 דקות
- מחממים שמן ל180 מעלות ומכניסים בכל פעם 3-4 לחמניות עם הנייר לשמן, כשהנייר מתנתק מוציאים אתן מהשמן.
- מטגנים את הלחמניה מ2 הצדדים ומעבירים לנייר סופג
- חוצים וממלאים בכל התוספות שרוצים.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9mpy5hc
נראה מגרה, אלופה!!
חבל שהתמונה כ"כ קטנטונת, כייף לראות תמונות יפות בגדול…
תמונות גדולות מעמיסות מאד על האתר. מוזמנת לעקובאחרי באינסטגרם
מלכי אלופה!!!!איזה מתכונים מהמממממים!!!!!!! האים יש לךמתכון לפיצה טובה לסוף הצום?תשלחי לי למיל תודה אודי
אפשר לעשות את הבצק של הפוקאפוקאצ'הצה ולמתוח ממש דק, מעולה לפיצה