• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קינוח מנגו פרלינה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קינוח מנגו פרלינה

    אחד השילובים האהובים עלי ועל הרבה מאד מהלקוחות שלי, הוא מנגו פרלינה, יש שאוהבים שוקולד, יש שאוהבים חמצמץ, כאן יש שילוב מתקתק, הפרלינה מתוק והמנגו הוא פרי שלא כ"כ חמוץ ולכן מתאים גם למי שרוצה גיוון פירותי אבל עדין להשאר עם המתוק

     

     

    12 מנות
    רינגים בקוטר 6-6.5 ס"מ גובה 6 ס"מ
    תבנית שקעים מיני מאפינס או חצרי כדור 15 שקעים

    ביסקויט אגוזי לוז

    1 ביצה L
    45 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
    45 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים לאבקה (1/2 כוס)
    1 כף קמח
    10 גרם חמאה/מרגרינה מומסת קרה
    3 חלבונים
    20 גרם סוכר (כף)

    מוס מנגו

    80 גרם מחית מנגו
    40 גרם (1/5 כוס) סוכר
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גר' מים
    70 גרם שמנת מתוקה /שמנת צמחית (1/4 מיכל)

    מוס פרלינה (נוגט)

    180 גרם (3/4 כוס)חלב/חלב סויה
    180 גרם (3/4 כוס)שמנת מתוקה חלבית או פרווה
    5 חלמונים
    70 גרם (1/3 כוס)סוכר
    10 גרם ג'לטין מומס 60 מ"ל מים(1/4 כוס)
    320 גרם מחית נוגט
    430 גרם שמנת מתוקה /שמנת צמחית (1 +3/4 מיכל)

    גלאסז'

    200 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
    200 גרם סוכר (1 כוס)
    80 מ"ל מים (1/3 כוס)
    160 מ"ל חלב או חלב קוקוס (2/3 כוס)
    180 גרם גלוקוזה
    15 גרם ג'לטין מומס ב90 גר' מים (1/3 כטס)
    מעט צבע מאכל צהוב וכתום

    אופן ההכנה:

    ביסקוויט לוז

    • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצה, אבקת סוכר, קמח ואבקת לוז
    • מוסיפים חמאה/מרגרינה
    • מקציפים חלבון וסוכר למרנג יציב
    • מקפלים לביצה והאבקות
    • יוצקים לתבנית אופים 10 דקות להזהבה בחום של 200 מעלות.
    • קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ

    מוס מנגו

    • מחממים מעט ממחית המנגו
    • ממיסים את הג'לטין כ10 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין
    • מוסיפים את הג'לטין המומס למחית החמימה, מערבבים היטב ומאחדים עם יתרת המחית
    • מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת.
    • יוצקים לתבנית שקעים ומקפיאים

    מוס פרלינה

    • מערבבים חלמונים עם הסוכר
    • מרתיחים את החלב והשמנת
    • יוצקים את החלב והשמנת הרותחים על החלמונים תוך כדי בחישה
    • מחזירים לסיר ומבשלים עד לפני רתיחה (למי שיש מדחום 84 מעלות)
    • מסירים מהאש
    • מחממים את הגלטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, ומוסיפים לתערובת החמה.
    • מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים לתערובת אחידה.
    • מצננים לטמפרטורת החדר
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת

    גלאסז'

    • מרתיחים סוכר, מים חלב וגלוקוזה. מסירים מהאש
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל ומערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
    • מקררים 24 שעות
    • מחממים לטמ' של 35 מעלות וטוחנים שוב בבלנדר מוט
    • יוצקים על הקינוח הקפוא

    הרכבה

    • מרכיבים במהופך, ברינג יוצקים מעט ממוס הפרלינה מניחים מוס מנגו יוצקים את יתרת מוס הפרלינה. מסיימים בביסקויט לוז
    • מקפיאים למשך לילה

     

    צילום:  נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2jvkgbz
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים, קינוחים לסעודת שבת תגיות: אגוזי לוז, מנגו, פרווה, פרלינה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    פאי לימון ללא גלוטן לפסח

    פאי לימון ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    16 תגובות

    1. מזל נובמבר 4, 2019 בשעה 7:38 am הגב

      בס"ד

      בוקר טוב מלכי יקרה,

      רציתי לשאול איך אפשר להכין בבית מחית מנגו?

      • malky adler נובמבר 4, 2019 בשעה 9:38 am הגב

        לוקחים מנגו טרי או קפוא וטוחנים, אם רוצים לשמור לאורך זמן טוחנים אותו יחד עם10% סוכר אינברטי

    2. הדסה נובמבר 12, 2020 בשעה 8:14 pm הגב

      איך טוחנים אגוזי לוז לאבקה בלי שהאגוז יוציא שומנים ויהפוך לנוגט?

      • malky adler נובמבר 15, 2020 בשעה 7:42 am הגב

        כמה שניות בפולסים. אם יש אבקת סוכר במתכון מוסיפים מעט וטוחנים יחד

    3. רותם דוד ינואר 16, 2021 בשעה 6:29 am הגב

      הי מלכי
      איך אפשר להימנע משימוש בביצים חיות במוסים, על מנת שנשים בהריון יוכלו להינות מהקינוח? האם יש תחליף?

      • malky adler ינואר 18, 2021 בשעה 8:34 am הגב

        כשמכינים קרם אנגלז הביצים עוברות בישול ולא מדובר בביצים חיות

    4. רותם דוד ינואר 16, 2021 בשעה 6:31 am הגב

      שאלה נוספת
      איך יוצרים את הקישוט שמעל הכדור שוקולד?

      • malky adler ינואר 18, 2021 בשעה 8:33 am הגב

        זה בליסטר עם דוגמא שיוצקים אליו שוקולד מטומפרר

    5. בתיה אוגוסט 1, 2021 בשעה 1:24 pm הגב

      מלכי שלום,
      האם הקינוח עמיד בבר?
      האם ניתן להחליף את המנגו בתות?

      • malky adler אוגוסט 4, 2021 בשעה 7:21 am הגב

        כמו כל קינוח יכול לעמוד בחדר ממוזג כ3 שעות, אני לא שמה כמויות גדולות של ג'לטין כדי שלא יפגע בטעם.
        לגבי תות את יכולה לקחת מתכון מכאן

    6. מורן פברואר 7, 2022 בשעה 9:18 pm הגב

      שלום מלכי. הכנתי את שלבי המוס. כששפכתי את הפרלינה לרינג הכל נשפך מלמטה..? מה אני יכולה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב ?

      • malky adler פברואר 9, 2022 בשעה 5:00 pm הגב

        יש לעטוף את הרינג בניילון נצמד

    7. ליבי שפיץ אוגוסט 26, 2023 בשעה 9:01 pm הגב

      מלכי שבוע טוב אני לפחות פעם ביום נכנסת לאתר שלך הוא מדהים
      איך להכין את הקישוט היפה כאן על העוגה אם יש לך אפשרות תשלחי לי קישור היכן לרכוש דבר כזה הוא מדהים לגמרי

      • malky adler אוגוסט 27, 2023 בשעה 11:45 am הגב

        זה בליסטרים של חברת PCB שמכינים בהם כמו פרלינים.
        זה די ישן, קניתי אצל מייסטר. צריך לבדוק אם עדין מיבאים

    8. מלכי ינואר 20, 2024 בשעה 9:17 pm הגב

      המתכונים שלך מדהימיםםםם!
      יישר כח !

      ניתן להקפיא אותם אחרי הציפוי כשהם מוכנים לגמרי ??
      כך שיחזיקו מעמד למשך כל האירוע?
      תודה מראש

      • malky adler ינואר 21, 2024 בשעה 6:16 am הגב

        בהחלט אפשרי
        תודה על הפירגון

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס