תפוחי אדמה ובטטה הולכים מצויין עם רוזמרין ושמן זית, אז בבצק שילבתי רוזמרין ושמן זית ושידכתי אותם לפרוסות דקות של תפוחי אדמה ובטטה בקיש פרווה ואפילו טבעוני.
תבנית קוטר 20
חומרים:
בצק פריך
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס קרם קוקוס
עלים מ3 ענפי רוזמרין
1/2 כפית מלח
מלית
2 בטטות
2 תפו"א
100 גרם גבינת טופו (לא חובה)
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
רויאל
1 מיכל שמנת סויה
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בצק פריך
- טוחנים את הקמח עם עלי הרוזמרין
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 4 – 5 מ"מ ומקררים כשעתיים לפחות
- מרפדים תבנית שוליים ודפנות מחוררים במזלג ומקפיאים כחצי שעה
- אופים 180 מעלות 15 דקות
מלית
- פורסים במנדולינה או סכין חדה את הבטטות ותפו"א
- מסדרים על נייר אפיה בשכבה אחת
- מורחים בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור
- מכסים בנייר אפיה ומניחים תבנית נוספת כמשקולת
- אופים בחלום של 180 מעלות 20 דקות לריכוך
- מצננים ומסדרים לבירוגין מחצית מכמות הירקות בקלתית, שמים תלוליות מקרם הטופו ומסדרים את יתרת הירקות.
רויאל
- מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על המלית
- אופים כ40 דקות להזהבה.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydcdd2we
שלום מלכי
אם רוצים לעשות את הקיש חלבי באיזו גבינה ניתן להשתמש במקום הטופו? והאם אפשר להחליף את השמן זית וקרם קוקוס בחמאה? באיזו כמות?
תודה בלהה שוק
אפשר לשים גבינה צפתית ולעשות בצק פריך אחר עם חמאה
היי מלכי,
מה שלומך?
במלית של הקיש הכוונה לגבינת טופו ממרח או שיש מרקם קשה כמו בולגרית?
תודה!
מרקם כמו גבינה לבנה
יש תחליף פרווה לשמנת סויה בשביל הרויאל?
סויה זה פרווה
התכונתי תחליף לשמנת סויה ושעדיין יישאר פרווה.
אם תמצאי תחליף שמנת אחר
באיזה תבנית עשית את זה בתבנית פאי?
כן