מידי פעם אני מכינה ארטיקים עם שילוב של ריבת חלב והם ממש אהובים, אפילו שמתי פעם מתכון (ראו כאן)
הפעם הכנתי קסטה אלפחורס בטעמי ווניל ריבת חלב קוקוס קלוי וציפוי שוקולד חלב. מקווה שתאהבו.
10 יחידות
חומרים:
בצק ברטון
250 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 גרם מלח
1 ביצה מדיום
גלידת ריבת חלב
500 גרם שמנת מתוקה
400 גרם חלב מרוכז
1/2 כפית משחת ווניל (לא חובה)
100 גרם ריבת חלב
לזילוף במרכז
70 גרם ריבת חלב
לשוליים
קוקוס קלוי או קוקוס רגיל
ציפוי
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
בצק ברטון
- שמים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את כל היבשים ומערבבים. מוסיפים חמאה וטוחנים לקבלת פירורים.
- מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת בצק.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לגודל של 30X40 ס"מ
- מקפיאים כחצי שעה (אפשר יותר)
- מסירים את נייר האפיה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות להזהבה
- מצננים וחותכים ל2 מלבנים של 20X30
גלידה
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב.
- מוסיפים חלב מרוכז וריבת חלב ומערבבים לאיחוד.
- יוצקים מחצית מהגלידה לתבנית או מסגרת 20X30
- מזלפים את ריבת החלב ומכסים במחצית השנייה של הגלידה
- מקפיאים היטב מספר שעות.
- שמים את הגלידה על מחצית הבצק ומכסים במחצית השנייה.
- מקפיאים היטב.
- מסמנים מלבנים של 10 ס"מ על 5 ס"מ וחותכים בזהירות מבלי לשבור את הבצק. (אני סימנתי את הבצק קצת לעומק עם סכין)
- מצפים את השוליים בקוקוס קלוי או קוקוס רגיל ומקפיאים עוד קצת.
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו וטובלים מחצית מהקסטה בשוקולד.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2gxo5lfd