בד"כ אני אוהבת להכין מתוקים וקינוחים טעימים ומרשימים, נהנית לשחק עם שוקולד וקישוטים, אבל כשזה מגיע לצלחת שלי, אם תתנו לי לבחור בין עוגה למאפה מלוח ושווה או בגט עם חמאה המלוח ינצח, אז את העוגיות האלו הכנתי כמה ימים לפני הצילומים, וכל פעם גנבתי עוד אחד, ואז יום לפני הצילומים נבהלתי, גם מהמשקל שלי, וגם מזה שאין מספיק ומהר הכנתי עוד נגלה. אצלי אהבו יותר את הגירסה של השומשום.
אחרי שתכינו את הקרקרים האלו לא תקנו יותר קרקרים, כמה דקות ויש לכם קרקרים ביתיים, ללא חומרים משמרים עם איזה תוספת שבא לכם, כמובן שניתן לעשות רק עם פרג או רק עם שומשום.
מתאים לאכול עם מטבלים שונים, עם סלט ביצים או כבד קצוץ, ובעצם עם כל דבר.
קרקרים מלוחים
50 יחידות
חומרים
250 גרם (1+3/4 כוס) קמח
1/2 כפית מלח
110 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כפית) שמן קנולה
60 גרם (1/2 כוס) שומשום
50 גרם (1/2 כוס) פרג לא טחון
אופן ההכנה:
- מערבבים בוו גיטרה את כל החומרים מלבד השומשום והפרג עד לקבלת בצק
- שמים בצד 2 כפות פרג ו2 כפות שומשום
- מחלקים את התערובת ל2 ומוסיפים לחלק אחד פרג ולשני שומשום ומערבבים לאיחוד
- עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומניחים בצד כחצי שעה
- מרדדים כל חלק לעלה מאד דק, מפזרים את הפרג והשומשום ששמרנו בצד ובעזרת מערוך מטמיעים אותם קלות בבצק עד שנדבקים.
- דוקרים עם מזלג על מנת שהבצק לא יתנפח
- חותכים בגלגלת פיצה או סכין ריבועים או מלבנים או משולשים
- אופים בחום של 170 מעלות כ25 דקות
- מצננים על רשת
- הקרקרים מתקשים בצינון, שומרים בקופסה אטומה
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybjomrga
היי, נראה מקסים!
יש מצב לתרגם כמויות לכוסות חד פעמי \ כפות?
הכמויות בכוסות מדידה
את מרדדת על ניר אפיה ומעבירה את הנייר בשלמותו לתבנית או שמעבירה ריבוע ריבוע במרווחים?
מעבירה עם הנייר ואופה, זה לא תופח אין צורך במרווחים
יצא מדהים!!
שמחה לשמוע…תודה רבה
תודה רבה !
הכנתי עם קמח כוסמין, ערבבתי לבן ומלא, הוספתי עוד טיפה מים ויצאו קרקרים נהדרים.
האם לדעתך אפשר יהיה להכין אותם עם קמח כרגיל ?
אין לי ניסיון עם קמח כרגיל
מתכון מושששששלם טעים בטירוף
לא מצליחה לראות את המתכון, הבעיה אצלי?
כן
מתכון נפלא וכל כך קל. ישר הכפלתי כמויות. תודה.
תודה רבה!! אכן מומלץ להכפיל
הי מלכי
מה אפשר לשים במקום פרג? האם גרעיני חמנייה למשל מתאים במקרה זה.
תודה שרי
בטח. תוספות אפשר לגון
וואוו!!
את פשוט אלופה!
ניראה מושלם, פעם ראשונה שאני נכנסת לאתר שלך ומצאתי רק דברים שווים וטובים!
תודה רבה. מאד שמחה לשמוע
צריך להפריד בין הקרקרים קודם האפיה, או שאפשר לרדד ולחתוך ישר על הניר אפיה?
לא צריך להפריד
נראה משכנע…
האם זהתר גם יכול ללכת פה?
בהחלט. זעתר זה תבלין שיכול להשתלב מצויין בקרקרים.
המתכון הכי קל וטעים לקרקרים!
תמיד שווה להכפיל כמויות!