ריח של שמרים בבית הוא אחד הריחות המענקים והנותנים תחושת בית. רוגלך ליד הקפה זה הפינוק האולימטיבי.
מאד נח לשמור במקפיא ולחמם לפי הצורך.
חומרים:
לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
60 גרם (5 כפות) סוכר
20 גרם סוכר וניל
3 חלמונים
1 ביצה
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למילוי
200 גרם שוקולד
120 גרם חמאה
40 גרם קקאו
100 גרם סוכר
סירופ
200 גרם (כוס) סוכר
250 מ"ל (כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בצק
- שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה ולשים 8 דקות
- מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה, חתיכה אחר חתיכה עד להטמעה בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.
- מומלץ לעשות 3 קיפולים לבצק כל 20 דקות: מוצאים את הבצק לשיש מותחים פינה ומקפלים למרכז הבצק, לאחר שקיפלנו 4 פינות מכדררים לכדור.
מלית:
- ממיסים שוקולד וחמאה על בן מרי (סיר ע"ג סיר עם מים)
- מסירים מהאש ומוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מצננים ושומרים בטמ' החדר.
- מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
- על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מורחים עליו את המילוי בנדיבות.
- בעזרת סכין חדה חותכים למשולשים שווי שוקיים כשהבסיס הוא כ3 ס"מ.
- מגלגלים מהצד הרחב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים עד להכפלת נפח.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף כ20 דקות..
- בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המאפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפייה ולשמור על עסיסיותו.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yauelt6z
את הקיפולים לבצק לעשות בזמן שהוא בהתפחה?
כן. אחרי שגומרים ללוש ממתינים 20 דק ועושים קיפול ראשון וכך עוד פעמיים
תודה רבה
אם אני רוצה שישאר קריספי לאורך זמן, מה אפשר לעשות?
להקפיא ולחמם לפני האכילה
איך עושים אותו קריספי?
הוא לא אמור להיות קריספי. שמים עליו סירופ סוכר כדי שיהיה רך
כמה זה 200 מל חלב בכוס?
וכמה זה 40 גרם קקאו?
כוס מדידה אוניברסלית היא 250 מ"ל.
40 גרם קקאו זה בערך 2.5 כפות.
בקונדיטוריה ואפייה עדיף להשתמש במשקל
אני רוצא אותם פרווה איך ממירים את המתכון שלך לפרווה
תודה
במקום חלב מים ובמקום חמאה מרגרינה או נטורינה
היי
רציתי לשאול כמה רוגלה יוצא?
תלוי בגודל שאת מכינה. בערך 35-40