בצק פילו הוא פתרון קל ומהיר להכנת מעין שטרודל ללא ההתעסקות עם הבצק והגלגול המיוחד שלא, נכון שהתוצאה לא זהה, אבל היא מספיק טעימה. שידרגתי את הקינוח עם פירורי לוטוס בין שכבות הבצק לטעם קרמלי משובח.
3 גלילות
חומרים:
1/2 חבילה בצק פילו
100 גר' עוגיות לוטוס טחונות (או פטיבר)
50 גר' חמאה /מרגרינה מומסת או שמן
למלית
1 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
מעט קינמון
50 גרם חמאה או מרגרינה
1/4 כוס צימוקים לבחירה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מורחים עלה פילו במעט חמאה או מרגרינה מומסת ומפזרים מעט עוגיות טחונות
- מכסים בעלה נוסף וחוזרים על הפעולה עם עוד עלה, כך שמתקבלים 3 עלים זה על זה עם פרורי עוגיות
- שמים מהמלית בקצה העלה ומגלגלים.
- מורחים בחמאה /מרגרינה מומסת ואופים כ30 דקות להזהבה
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb92m6be
היי מלכי, נראה מתכון מעולה, יש אפשרות לשמור בקירור או בהקפאה? לא אוהבת להכין ברגע האחרון.
בצק פילו קצת מתרכך, לא הייתי מקפיאה. אפשר לחמם קצת לפני האכילה והקריספיות חוזרת, כמובן שלא כמו טרי