• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אוזני המן משויישים
    דף הבית / מתכונים / עוגיות

    אוזני המן משויישים

    אין כמו משלוח מנות של אוזני המן, הפעם נכין אותם משויישים. בצק לבן וחום ונרדד יחד. מילוי שוקולדי מנחם ויש לכם משלוח מנות מושלם.
    כמובן שאפשר להכין כל בצק בנפרד ולמלא במילויים שונים. לדוגמא בצק חום במילוי חלבה ובצק לבן במילוי שוקולד.

    25 יח'

    חומרים

    לבצק בהיר

    175 גר' (כוס ורבע) קמח
    1/2 כוס סוכר
    100 גר' חמאה/ מרגרינה
    1/2 כפית אבקת אפיה
    1 חלמון
    גרידת לימון
    1/2 כף מים קרים

    לבצק חום

    140 גר' (כוס) קמח
    30 גר' (2 כפות) קקאו
    1/2 כוס סוכר
    100 גר' חמאה/ מרגרינה
    1/2 כפית אבקת אפיה
    1 חלמון
    גרידת לימון
    1/2 כף מים קרים

    אופן ההכנה

    • מכינים את הבצקים (כל אחד בנפרד)- מכניסים את הקמח, א.אפיה הסוכר והחמאה/המרגרינה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
    • מוסיפים את החלמון, המים וגרידת הלימון ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
    • שמים על נייר אפיה גושים מהבצק הלבן והחום זה ליד זה, מכסים בנייר אפיה נוסף ומרדדים, כך שמתקבל בצק מנומר.
    • מקפיאים את הבצק כחצי שעה
    • קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ
    • שמים כפית מהמלית.
    • צובטים את השולים לקבלת צורה של אוזני המן.
    • אופים כ15 – 20 דקות עד שהשולים מזהיבים.
    • מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
    • מאחסנים בקופסה אטומה

    למלית שוקולד

    100 גר' פטיבר טחונים דק
    150 גר' (3 כפות גדושות) ממרח שוקולד
    50 גרם (כף גדושה)ממרח נוגט

    • מערבבים את חומרי המילוי לממרח

    מלית פרג

    300 גר' פרג
    1 מיכל שמנת מתוקה חלבית/פרווה
    3/4 כוס סוכר
    1/3 כוס דבש
    75 גר' חמאה/מרגרינה
    קליפת לימון מגורדת
    3 כפות פירורי פטיבר
    1 תפוח עץ קלוף מגורד במגרדת גסה

    • מחממים שמנת וסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הפרג ומבשלים כ5 דקות.
    • מסירים מהאש ומוסיפים חמאה/מרגרינה ודבש ומערבבים להמסה.
    • לאחר שהתערובת מצטננת, מוסיפים את שאר החומרים. (קליפת לימון, פירורי פטיבר ותפוח)

    מלית חלבה

    ממרח חלבה מוכן

    מלית לוטוס

    1 צנצנת ממרח לוטוס
    4-5 עוגות לוטוס טחונות

    • מערבבים את הממרח והעוגיות ושמים במרכז העיגול

    מלית תמרים

    1 קופסה ממרח תמרים
    50 גר' אגוזי מלך קצוצים

    • מערבבים את הממרח והאגוזים ושמים במרכז העיגול

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ujjh6j
    שיתוף
    פורסם ב: עוגיות תגיות: אוזני המן, משלוח מנות, פורים, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות דבש

    עוגיות דבש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. פנינה פברואר 22, 2021 בשעה 8:48 am הגב

      היי מלכי,
      אשמח לדעת באיזה חום את אופה את אוזני ההמן?
      תודה.

      • malky adler פברואר 22, 2021 בשעה 11:12 am הגב

        170-180 מעלות

    2. אס פברואר 22, 2021 בשעה 7:39 pm הגב

      אני באמצע להכין את הבצק הלבן והוא לא מגיע למרקם בצקי, הוא נשאר חולי ממש ואני עןבדת עם משקל. מה יכולה להיות הסיבה ואיך מתקנים אם אפשר?

      • malky adler פברואר 22, 2021 בשעה 7:40 pm הגב

        תוסיפי מעט מים קרים

    3. מילי מרץ 6, 2025 בשעה 10:53 pm הגב

      המתכונים יוצאים אחד אחד!! ההוראות שלך ממש ברורות
      טעים מאוד וכיף!!
      שאלה, אני לא אוהבת את הטעם של גרידת לימון , אפשר לוותר?
      תודה ופורים שמח

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 8:57 am הגב

        בהחלט, זה תבלין

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס