• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אוזני המן עם פקאן ומייפל
    דף הבית / מתכונים / עוגיות

    אוזני המן עם פקאן ומייפל

    הנמל איתגרו אותי לחשוב על משלוח מנות ייחודי שכל אחד יכול להכין בבית.

    אפשר להכין אוזני המן מבצק פריך רגיל (בצק 1,2,3 ) ואפשר להכין בצק פריך מיוחד שגם הבצק נשאר רך, נימוח וחמאתי. ניסיתי כמה אופציות עד שהגעתי לבצק הנימוח שנשאר טעים ורך גם כשהעוגיות מתקררות.

    מכיוון שאני מאד אוהבת פאי פקאן, והשילוב של פקאן ומייפל מושלם לטעמי, מלאתי את אוזני המן בפקאן ומייפל, מה שיחד עם הבצק הנימוח יצר לנו אוזני המן שאי אפשר להפסיק לאכול.

    אז הכנתי לכן אל הגרסה שלי. אשמח שתנסו ותשתפו איך יצא לכם.

    חשוב מאד לקרר את הבצק לפני שקורצים את העוגיות ולהקפיא היטב לפני האפיה כדי שישמרו על הצורה.

    לצפיה בסירטון ההכנה 

    אזני המן פקאן

    40 עוגיות

    חומרים:

    בצק

    350 גרם (2.5 כוסות) קמח

    70 גרם (חצי כוס) קורנפלור "הנמל"

    5 גרם  (כפית וחצי) אבקת אפיה "הנמל"

    קורט מלח

    200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר "הנמל"

    65 גרם (3 יחידות) חלמונים

    1/2 כפית משחת ווניל  (לא חובה)

    מילוי

    1 ביצה

    50 גרם (רבע כוס)  סוכר

    50 גרם (חצי כוס) פקאן קצוץ

    1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל

    קורט מלח

    135 גרם (שליש כוס) סירופ מייפל "הנמל"

    60 גרם (חצי כוס) פתיבר טחון

    ציפויים

    1. אבקת סוכר "הנמל"
    2. סירופ מייפל "הנמל"
    3. 100 גרם שוקולד חלב + 10 גרם שמן
    4. 100 גרם שוקולד בלונדי + 10 גרם שמן + מעט בראס לוז

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים במיקסר עם וו גיטה או במעבד מזון קמח, אבקת אפיה וחמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית
    • מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים
    • מוסיפים חלמונים, מלח ווניל ומעבדים לקבלת בצק
    • מרדדים בין 2 נירות אפייה לעובי של 3 מ"מ ומקררים
    • אפשר גם להקפיא כחצי שעה

    מילוי

    • מערבבים את כל החומרים מלבד הפטיבר לתערובת אחידה
    • מוסעיפיפ את הפטיבר בהדרגה על לקבלת תערובת שאינה מדי נוזלית
    • שמים במקרר בזמן שהבצק מתקרר
    • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ,
    • במרכז כל עיגול שמים כפית מהמילוי.( לא לשים יותר מידי מילוי כדי שאוזני המן לא יפתחו)
    • סוגרים לאוזן המן ומהדקים היטב את החיבורים.
    • מניחים את אוזנ המן על מגש עם נייר אפיה ומקפיאים כחצי שעה (אפשר גם יותר)
    • מחממים תנור ל175 מעלות ומכניסים את המגש ישר מהמקפיא לתנור
    • אופים כ15 דקות להזהבה.

    ציפוי

    1. ניתן לאבק באבקת סוכר
    2. או לשפוך מייפל
    3. ממיסים שוקולד חלב ושמן וטובלים חצי עוגיה
    4. ממיסים שוקולד בלונדי ושמן ומוסיפים בראס, טובלים את העוגיות בשוקולד
    5. מסדרים יפה בקופסה או צלחת, מוסיפים יין או ליקר ושולחים לאהובים עליכם שיהנו גם.
    הצעת הגשה: ארגז עץ שאפשר לרכוש בחנויות סטוק, הניחו בתחתית נייר אפיה איכותי של הנמל (הכי טובים בשוק מנסיון של שנים!) הניחו מעל את אוזני המן הנימוחים, צרפו בקבוק יין או וויסקי ליד ואתן מסודרות! 🙂 פורים שמח!

    ההפקה נעשתה בשיתוף עם חברת הנמל

     

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybdwoafb
    שיתוף
    פורסם ב: עוגיות תגיות: חלבי, מייפל, משלוח מנות, פורים, פקאן
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות קפה פקאן

    עוגיות דבש

    עוגיות דבש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    28 תגובות

    1. מירי פברואר 21, 2021 בשעה 7:59 am הגב

      נראה מהמםםם! .האם ניתן להחליף חמאה בשמן / שמן קוקוס? לא אוהבת מחמאה וכ…והאם יש לך רעיון למילוי נוסף ? תודה ענקית

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 8:32 am הגב

        תעשי חלבי. זה בצק שלא ניתן להמיר את החמאה בשומן נוזלי

      • רחלי פברואר 22, 2021 בשעה 7:36 am הגב

        מילוי חלווה שוקולד:
        100 גר' טחינה גולמית
        100 גר' סילאן / דבש
        100 גרם שקדים טחונים
        70 גר' שוקולד צ'יפס
        מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה
        וכל השאר כמו המתכון הרגיל..

    2. מיכל פברואר 21, 2021 בשעה 9:07 am הגב

      האם אפשר להמיר את הקרונפלור?

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 10:19 am הגב

        הקורנפלור נותן לבצק מרקם נימוח קצת כמו אלפחורס.
        את יכולה להכין בצק אחר כמו זה

    3. Hanny פברואר 21, 2021 בשעה 10:28 am הגב

      חג שמח מטורונטו אפשרי למלות בריבה ?

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 10:50 am הגב

        ריבה תנזל באפיה

    4. אורנה בייקר פברואר 21, 2021 בשעה 11:46 am הגב

      תודה על מתכון!! נראה מעולה
      רשום במתכון 5 גרם אב' אפיה -כפית וחצי . הכוונה לכפית או כפית וחצי?

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 2:04 pm הגב

        כפית זה 3 גרם, אז כפית וחצי

    5. אהובה פברואר 21, 2021 בשעה 1:01 pm הגב

      תודה על המתכון. האם בהכנת הבצק ניתן להשתמש בקמחים ללא גלוטן? אם כן, מה את מציעה? תודה

      • malky adler פברואר 21, 2021 בשעה 2:04 pm הגב

        אין לי ניסיון , אבל אמרו לי שלפריך קמח תמי כתום הוא מצויין

    6. רחלי פברואר 22, 2021 בשעה 7:31 am הגב

      היי מלכי,
      הכנתי את המתכון ויצא טעיםםםםם, יאמי!! (לא היה לי פקאן ושמתי שקדים)
      תודה על המתכונים המושלמים שלך..

      • malky adler פברואר 22, 2021 בשעה 7:57 am הגב

        איזה כיף שאהבת. שתפי תמונות באינסטגרם או בפייסבוק ותייגי אותי 🙂

    7. אורטל פברואר 22, 2021 בשעה 7:47 am הגב

      שלום מלכי
      נראה מתכון מעולה!
      רציתי לדעת האם ניתן להכין אותם היום עם המילוי ולהקפיא ולאפות סמוך לפורים?

      • malky adler פברואר 22, 2021 בשעה 7:56 am הגב

        בטח, לאפות ישר מהקפאה

    8. יעל פברואר 23, 2021 בשעה 4:52 pm הגב

      היי מלכי!
      הבצק פשוט לא מתאחד…
      אני לא רוצה לפתח יותר מדי את הגלוטן אבל חייבת להמשיך לעבד.
      האם להוסיף מעט מים קרים?

      • malky adler פברואר 24, 2021 בשעה 6:40 am הגב

        לפעמים אפשר לעזור קצת בסוף עם הידיים כדי לאחד לבצק

    9. hodaya פברואר 24, 2021 בשעה 6:20 am הגב

      היי!
      המילוי יצא סוף הדרך, אבל הבצק עצמו נפתח לי באפייה :/
      יש לך רעיון למה?
      הקפאתי וקיררתי בדיוק כמו שכתוב..

      תודה 🙂

      • malky adler פברואר 24, 2021 בשעה 6:38 am הגב

        יכול להיות ששמת יותר מדי מילוי. אם הידקת היטב ואפית קפוא, זו יכולה להיות הסיבה.

    10. שילת פברואר 24, 2021 בשעה 10:14 am הגב

      היי,

      איזה מילוי שוקולד פשוט וטעים יש?

      • malky adler פברואר 24, 2021 בשעה 11:16 am הגב

        אוזני המן משויישים

    11. דולב פברואר 22, 2022 בשעה 8:52 am הגב

      היי רציתי לדעת כמה יחידות יוצאות?

      • malky adler פברואר 23, 2022 בשעה 7:04 am הגב

        כתוב בפוסט
        (כ 40 )

    12. ברכה מרץ 14, 2022 בשעה 7:02 pm הגב

      היי הבצק נשבר לי
      יש מה לעשות?

      • malky adler מרץ 16, 2022 בשעה 9:52 am הגב

        האם שקלת את חומרי הגלם? אם הוא נשבר כנראה לא דייקת בחומרים

    13. רחלי מרץ 18, 2022 בשעה 8:54 am הגב

      מלכי את פשוט מלכה!
      כל מתכון שלך פצצה של טעם.
      יצאו אוזני המן מושלמות, כל מי שטעם נהנה .

      • malky adler מרץ 21, 2022 בשעה 6:19 am הגב

        תודה רבה. ממש שמחה לשמוע.

    14. דבורה מרץ 7, 2024 בשעה 6:40 pm הגב

      המתכון נראה מעולה עושה חשק להכין

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס