הנמל איתגרו אותי לחשוב על משלוח מנות ייחודי שכל אחד יכול להכין בבית.
אפשר להכין אוזני המן מבצק פריך רגיל (בצק 1,2,3 ) ואפשר להכין בצק פריך מיוחד שגם הבצק נשאר רך, נימוח וחמאתי. ניסיתי כמה אופציות עד שהגעתי לבצק הנימוח שנשאר טעים ורך גם כשהעוגיות מתקררות.
מכיוון שאני מאד אוהבת פאי פקאן, והשילוב של פקאן ומייפל מושלם לטעמי, מלאתי את אוזני המן בפקאן ומייפל, מה שיחד עם הבצק הנימוח יצר לנו אוזני המן שאי אפשר להפסיק לאכול.
אז הכנתי לכן אל הגרסה שלי. אשמח שתנסו ותשתפו איך יצא לכם.
חשוב מאד לקרר את הבצק לפני שקורצים את העוגיות ולהקפיא היטב לפני האפיה כדי שישמרו על הצורה.
לצפיה בסירטון ההכנה
40 עוגיות
חומרים:
בצק
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור "הנמל"
5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפיה "הנמל"
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר "הנמל"
65 גרם (3 יחידות) חלמונים
1/2 כפית משחת ווניל (לא חובה)
מילוי
1 ביצה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
50 גרם (חצי כוס) פקאן קצוץ
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל
קורט מלח
135 גרם (שליש כוס) סירופ מייפל "הנמל"
60 גרם (חצי כוס) פתיבר טחון
ציפויים
- אבקת סוכר "הנמל"
- סירופ מייפל "הנמל"
- 100 גרם שוקולד חלב + 10 גרם שמן
- 100 גרם שוקולד בלונדי + 10 גרם שמן + מעט בראס לוז
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במיקסר עם וו גיטה או במעבד מזון קמח, אבקת אפיה וחמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים
- מוסיפים חלמונים, מלח ווניל ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 נירות אפייה לעובי של 3 מ"מ ומקררים
- אפשר גם להקפיא כחצי שעה
מילוי
- מערבבים את כל החומרים מלבד הפטיבר לתערובת אחידה
- מוסעיפיפ את הפטיבר בהדרגה על לקבלת תערובת שאינה מדי נוזלית
- שמים במקרר בזמן שהבצק מתקרר
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ,
- במרכז כל עיגול שמים כפית מהמילוי.( לא לשים יותר מידי מילוי כדי שאוזני המן לא יפתחו)
- סוגרים לאוזן המן ומהדקים היטב את החיבורים.
- מניחים את אוזנ המן על מגש עם נייר אפיה ומקפיאים כחצי שעה (אפשר גם יותר)
- מחממים תנור ל175 מעלות ומכניסים את המגש ישר מהמקפיא לתנור
- אופים כ15 דקות להזהבה.
ציפוי
- ניתן לאבק באבקת סוכר
- או לשפוך מייפל
- ממיסים שוקולד חלב ושמן וטובלים חצי עוגיה
- ממיסים שוקולד בלונדי ושמן ומוסיפים בראס, טובלים את העוגיות בשוקולד
- מסדרים יפה בקופסה או צלחת, מוסיפים יין או ליקר ושולחים לאהובים עליכם שיהנו גם.
הצעת הגשה: ארגז עץ שאפשר לרכוש בחנויות סטוק, הניחו בתחתית נייר אפיה איכותי של הנמל (הכי טובים בשוק מנסיון של שנים!) הניחו מעל את אוזני המן הנימוחים, צרפו בקבוק יין או וויסקי ליד ואתן מסודרות! 🙂 פורים שמח!
ההפקה נעשתה בשיתוף עם חברת הנמל
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybdwoafb
נראה מהמםםם! .האם ניתן להחליף חמאה בשמן / שמן קוקוס? לא אוהבת מחמאה וכ…והאם יש לך רעיון למילוי נוסף ? תודה ענקית
תעשי חלבי. זה בצק שלא ניתן להמיר את החמאה בשומן נוזלי
מילוי חלווה שוקולד:
100 גר' טחינה גולמית
100 גר' סילאן / דבש
100 גרם שקדים טחונים
70 גר' שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה
וכל השאר כמו המתכון הרגיל..
האם אפשר להמיר את הקרונפלור?
הקורנפלור נותן לבצק מרקם נימוח קצת כמו אלפחורס.
את יכולה להכין בצק אחר כמו זה
חג שמח מטורונטו אפשרי למלות בריבה ?
ריבה תנזל באפיה
תודה על מתכון!! נראה מעולה
רשום במתכון 5 גרם אב' אפיה -כפית וחצי . הכוונה לכפית או כפית וחצי?
כפית זה 3 גרם, אז כפית וחצי
תודה על המתכון. האם בהכנת הבצק ניתן להשתמש בקמחים ללא גלוטן? אם כן, מה את מציעה? תודה
אין לי ניסיון , אבל אמרו לי שלפריך קמח תמי כתום הוא מצויין
היי מלכי,
הכנתי את המתכון ויצא טעיםםםםם, יאמי!! (לא היה לי פקאן ושמתי שקדים)
תודה על המתכונים המושלמים שלך..
איזה כיף שאהבת. שתפי תמונות באינסטגרם או בפייסבוק ותייגי אותי 🙂
שלום מלכי
נראה מתכון מעולה!
רציתי לדעת האם ניתן להכין אותם היום עם המילוי ולהקפיא ולאפות סמוך לפורים?
בטח, לאפות ישר מהקפאה
היי מלכי!
הבצק פשוט לא מתאחד…
אני לא רוצה לפתח יותר מדי את הגלוטן אבל חייבת להמשיך לעבד.
האם להוסיף מעט מים קרים?
לפעמים אפשר לעזור קצת בסוף עם הידיים כדי לאחד לבצק
היי!
המילוי יצא סוף הדרך, אבל הבצק עצמו נפתח לי באפייה :/
יש לך רעיון למה?
הקפאתי וקיררתי בדיוק כמו שכתוב..
תודה 🙂
יכול להיות ששמת יותר מדי מילוי. אם הידקת היטב ואפית קפוא, זו יכולה להיות הסיבה.
היי,
איזה מילוי שוקולד פשוט וטעים יש?
אוזני המן משויישים
היי רציתי לדעת כמה יחידות יוצאות?
כתוב בפוסט
(כ 40 )
היי הבצק נשבר לי
יש מה לעשות?
האם שקלת את חומרי הגלם? אם הוא נשבר כנראה לא דייקת בחומרים
מלכי את פשוט מלכה!
כל מתכון שלך פצצה של טעם.
יצאו אוזני המן מושלמות, כל מי שטעם נהנה .
תודה רבה. ממש שמחה לשמוע.
המתכון נראה מעולה עושה חשק להכין