• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אורונגולושקה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    אורונגולושקה

    מאפה שמרים הונגרי מפואר שמורכב מעיגולי בצק קטנטנים משובצים בחמאה ואגוזים. פירוש השם בהונגרית הוא כופתאות מוזהבות (Arany – זהב, Galuska- שמרים שהכינו בצורה של אטריות תוצרת בית) הצבע הזהוב נובע מהחמאה הצהובה שנתנה גוון זהוב למאפה

    תבנית קוטר 24 + אינגליש קייק

    חומרים
    לבצק

    500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
    50 גרם חמאה רכה
    50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
    40 גרם שמרים טריים (פחות מקוביה)
    6 גרם מלח (כפית)
    2 ביצה M
    240 מ"ל חלב (כוס)
    גרידת לימון

    לטבילה

    220 גרם חמאה
    170 גרם סוכר (3/4 כוס+כף)
    200 גרם אגוזי מלך טחונים
    1/2 כפית גרידת לימון

    רוטב וניל (קרם אנגלז)

    250 מ"ל חלב או חלב סויה (כוס)
    125 מ"ל שמנת חלבית או פרווה (1/2 כוס)
    1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
    3 חלמונים
    40 גרם סוכר (1/5 כוס)

    אופן ההכנה:

    • לשים את חומרי הבצק במיקסר כ10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
    • מכסים את הבצק בקערה ומתפיחים כשעה
    • בקערה מערבבים אגוזים סוכר וגרידת לימון
    • משמנים ומקמחים את התבנית
    • ממיסים את החמאה ויוצקים מחצית מכמות החמאה על משטח העבודה ושמים עליה את הבצק.
    • פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעובי של 5 ס"מ ומורחים את שאר החמאה על הבצק
    • קורצים עיגולים בקוטר 5 או 6 ס"מ וטובלים כל עיגול בתערובת הסוכר והאגוזים ומניחים בתבנית.
    • מתפיחים בשנית
    • אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-35 דק'
    • תולשים עיגולים ומגישים עם רוטב וניל

    רוטב וניל (קרם אנגלז)

    • מרתיחים את החלב, השמנת והווניל
    • מערבבים חלמונים סוכר
    • יוצקים את החלב על תערובת החלמונים ומערבבים היטב
    • מבשלים עד לסף רתיחה (הסמכה קלה של הרוטב) למי שיש מדחום 82 מעלות
    • יוצקים על כדורי העוגה הזהובים

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4xqha3t
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים נוסטלגיים, עוגות ומאפי שמרים תגיות: אגוזים, ווניל, חלבי
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פרחי שמרים שוקולד חלבה

    רוגלך שוקולד

    קראנץ קינמון

    קראנץ קינמון

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    2 תגובות

    1. טלי אפריל 20, 2020 בשעה 12:46 pm הגב

      אמא שלי ז"ל היתה מכינה רוטב יין לבן. חושבת שיש לי מתכון באיזה שהוא מקום. עוגה אהובה מאוד.

      • malky adler אפריל 21, 2020 בשעה 8:50 am הגב

        הרוטב זה סוג של זביון, אמא שלי הייתה מכינה רוטב כזה שנקרה (שאטו) בפסח

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס