לפני כשנה נפגשתי עם איתן גלר ליום שוקולדי במיוחד. איתן הביא לנו אלפחורס שוקולד בציפוי שוקולד חלב שהוא הביא היישר מארגנטינה. הטעם היה נפלא. מאז ממש בא לי להכין אלפחורס שוקולד.
הקורונה הגיע והתפנה זמן, אז החלטתי לנסות. לא בטוחה שזה דומה למקור, אבל בטוח שזה ממש טעים
25 עוגיות
חומרים:
בצק
250 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
270 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
30 גרם קקאו
למילוי:
ריבת חלב
ציפוי:
300 גרם שוקולד חלב
3 כפות שמן
- אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה (K) מקרימים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה - מוסיפים את החלמונים והווניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת תערובת אוורירית.
- מנפים את הקמח, א. אפייה , קקאו והקורנפלור ומוסיפים לתערובת. מעבדים עד לקבלת בצק.
- מרדדים בין 2 דפי גיטרה או 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כחצי שעה (אפשר גם יותר)
- מחממים תנור ל200 מעלות
- קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
- אופים כ8 דקות ומצננים היטב. על רשת.
- מורחים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב בשכבה עבה. מצמידים בעדינות עוגייה נוספת לקבלת סנדוויץ' כך שהריבה תגיע עד השוליים.
- מקפיאים עד להמסת הציפוי.
- ממיסים את השוקולד והשמן וטובלים את העוגיות.
- שומרים בקופסה אטומה.
הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לעדכן אותי, תייגו אותי בתוצרים, בפייסבוק או באינסטגרם. מרגש אותי לראות את המתכונים שלי מככבים אצלכם במטבח.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yypzd8rc
אוי זה נראה שלמות!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין על המתכונים שלך!
תודה רבה, כיף שאת אוהבת.
נראה מגרה
איך את מצליחה לטבול את העוגיות בשוקולד בלי שרואים סימנים עליהם?
עם מזלג טבילה, כנסי לסטורי שלי באינסטגרם, יש סירטון
תקשיבי פשוט להתענג על התמונות
תודה רבה
היי,כמה זמן ניתן לאחסן במקפיא או במקרר?
במקפיא בקופסה אטומה אפשר חודש. במקרר לפחות שבוע. אצלי לא הספיק להשאר. אכלו 🙂
נראה טעים!!
זה בסגנון של העוגיות סנדוויץ שוקולד?
לא ממש, זה בצק אלפחורס ומילוי ריבת חלב. טעם שונה לגמרי
אם אני רוצה לצפות את העוגיות בשוקולד לבן גם צריך להמיס אותו עם 3 כפות שמן? או שזה שונה?
תתחילי עם כף ותראי אם זה מספיק דליל והציפוי יוצא מספיק דק.
הייי.
מתכון מעולה!!!!!
הכנתי כמה פעמים. מושללםםםם
רציתי לשאול אם יש אפשרות להקפיא את הבצק אחרי קריצת הצורה-לפני האפיה?
(ע"מ שישמור על צורתו כמה שיותר.)
ברור שאפשר. אני קורצת קפוא ומיד אופה, זה עדין נכנס קפוא לתנור. אם מפשיר לך את יכולה להקפיא קצת לפני האפיה
טעייייייים! א"א להכיל את הטעם
אין עלייך התגעגעתי