ארטיק קל להכנה וטעים במיוחד, לאחרונה קניתי מספר ממרחים והחלטתי לבדוק איך לשלב אותם בקינוחים, ארטיקים הן רעיון מצוין.
ממרח נוצ'לה הוא ממרח אגוזי לוז . הממרח די מתוק ולכן בחרתי לצפות את הארטיקים בשוקולד מריר ומעט פולי קקאו שמאזנים את הטעם. בני הבית מאד אהבו את התוצאה.
13 ארטיקים
חומרים:
500 גרם שמנת מתוקה
400 גרם חלב מרוכז (אם אין לכם חלב מרוכז תכינו לבד, לפי המתכון כאן)
200 גרם ממרח נוצ'לה (להשיג בחנויות המתמחות)
לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו
פולי קקאו
אופן ההכנה:
ארטיק
- מקציפים שמנת מתוקה
- מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד
- מוסיפים מחצית מכמות הממרח ומערבבים לאיחוד
- מזלפים לתבנית מגנום
- שמים בכל ארטיק כפית מהממרח שנותר ומשיישים בעזרת קיסם
- תוקעים מקל ומקפיאים
ציפוי:
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- שמים בכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים
- מקשטים בפולי קקאו
- נהנים מכל ביס
הכנתם קינוח מהאתר?יש לכם שאלות? אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y77dzsmu
בוקר טוב מלכי נראה מושלם.
על איזה חברה של ממרחים את ממליצה? תודה
אני קניצי אצל צ'וקי בבני ברק. לא מאמינה שיש הבדל גדול בין הממרחים.
תודה
בוקר טוב! נראה נהדר. שאלה: כאשר מוסיפים את החלב מרוכז לשמנת המוקצפת וממשיכים להקציף אז הנפח יורד… האם צריך לשנות את מהירות ההקצפה? איך שומרים על האווריריות?
הנפח לא יורד מקציפים עוד קצת לאיחוד
תודה
היי מלכי
תודה על המתכון נראה נפלא
אם אין לי חמאת קקאו אפשר להשתמש בשמן?
ואיפה אפשר לקנות חמאת קקאו ומה התפקיד שלה
תודה
חמאת קקאו מדללת את השוקולד. אם את מחליפה בשמן הציפוי לא יהיה קראנצ'י. חמאת קקאו הוא מרכיב השומני של השוקולד ולכן מוסיפים אותו. שמן הופך את הציפוי לדק יותר אבל הוא יהיה פחות פציח.
חמאת קקאו ניתן להשיג בחנויות מתמחות.
לכמה זמן מקפיאים את המגנום?
לילה (או עד שמצליחים לחלץ חלק מהתבנית
ממרח נוצ'לה אם אין מה אפשר במקום?
נוטלה, מחית נוגט, ממרח חלבה, אפשר לשחק עם הטעמים
את הציפוי (השוקולד וחמאת הקקאו) ניתן לחמם שוב במקרה שהתקרר?
כן
האם המגנומים יחזיקו מעמד חצי שעה 40 דקות מחוץ למקרר?
ייתכן שבמקום קר או בצידנית ישרדו אבל יהיו רכים מדי לאכילה ויצטרכו לחזור להקפאה לפני האכילה
היי מלכי, הקפאתי את המגנומים לכמעט 30 שעות במקפיא סגור ובכל זאת הם לא יצאו חלק מהתבנית
וגם את אה שהצלחתי לחלץ יחסית טוב, הם לא הצליחו להחזיק מעמד בציפוי השוקולד.
לעומת זאת השוקובו שושה שוקולדים שהכנתי, יצא מצוין מהתבנית.
מה הסיבה לכך? והאם זה קשור לחלב המרוכז?
תודה על מתכונים מנצחים
בגלל כמות הסוכר שיש בחלב מרוכז יותר קשה להם לקפוא. אני מעבירה את המקפיא למינוס 23 מעלות לכמה שעות וקופא מעולה.
אחרי שמחלצת מהתבנית מקפיאה קצת שוב לפני הציפוי
שלום. אני אשמח לדעת בבקשה האם יש תחליף לחמאת קקאו? אם כן, מה?
וגם האם יש אפשרות להכין חמאת קקאו בבית?
תודה רבה לך מראש על הכל אוהבת♥️
חמאת קקאו זה השמן של פולי הקקאו. לא מכינים לבד.
אפשר לשים שמן אבל אז זה פחות קראנצ'י