אחד המתכונים שהפכו ללהיט הוא מתכון הבישקוטי, אני מכינה למשפחה וגם לכיבוד בסדנאות וכולם נהנים.
אין יותר מתאים לטו בשבט או אחריו, ניתן להשתמש בפירות יבשים מכל סוג שאתם אוהבים
כ40 יחידות
חומרים
3 ביצים M
80 גרם סוכר (1/3 כוס+כף)
120 גרם קמח (כוס פחות כף)
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון
150 גרם תערובת פרות יבשים
150 גרם תערובת פיצוחים (אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, אגוזי לוז)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- טורפים ביצים וסוכר.
- מנפים את הקמח אבקת האפיה והקינמון ומוסיפים לתערובת מערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הפרות היבשים והפיצוחים.
- יוצרים כיכר,(ניתן להעזר במסגרת) באורך 30 ס"מ ורוחב 10 ס"מ
- אופים כ30 דקות ומצננים
- פורסים לפרוסות דקות ומסדרים על תבנית אפיה
- מייבשים בתנור בחום של 130 מעלות כ30 דקות
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ndmkxa
מלכי שבוע טוב,
שמחה לקרוא את המתכונים ומצטערת שעד היום לא הגבתי. מאחר ואני אופה הרבה ובד"כ פרווה אני שמחה לקרוא שגם את משתמשת ב"אסור" הזה שנקרא תחליף חמאה.
האם אפשר לעשות את הבצק גם בתרמומיקס?אני מזמן ללא מיקסר….
הזכרת לי את הבית.אצלנו המילוי היה עם ריבה שאמא הכינה ביסקוויטים ואגוזים.אכלנו מזה מעט ואת השאר אמא שמרה לשבת הגדול.היא הוחמאה מתגובת המתפללים אחרי שאכלו בפעם הראשונה ממעשי ידיה ואת כל "הדברים הטובים" והיו הרבה כאלה ,שמרה בקופסאות הפח הצבעוניות של פעם מתחת למיטה שיהיה מה להביא למתפללים.
תודה מלכי,חודש טוב וחג פורים שמח
במתכון של הביסקוטי אין צורך במיקסר, מערבבים ביד.
נשמע מעולה האם ניתן להכין עם קמח חיטה מלא או 80%…?
לא ניסיתי. בד"כ קמח מלא דורש יותר נוזלים. אולי תצטרכי עוד ביצה
תודה על המתכון, האם הפיצוחים צריכים להיות קלויים?
לא
עשיתי את העוגיות והן פשוט נהדרות קלות וממכרות
תודה על המתכון
שלום מלכי יקרה, המתכונים שלך תמיד מעולים! אשמח לשאול האם במקום מיני פירות יבשים אני יכולה לשים רק פצפוצי שוקולד מריר )עניין של טעם)?
תודה רבה!
עיקר המתכון כאן הם הפיצוחים והפירות היבשים אם את לא אוהבת תכיני מתכון של עוגית שוקולד ציפס
האם אפשר להכין ללא סוכר?