העוגה הזו מככבת אצלי בבית כבר המון שנים. לפני כ6 שנים (ב2016) גדי אהד ואנוכי עשינו סירטון שגרף המון צפיות, זה היה לפני הקמת האתר. אתמול הכנתי את העוגה ונזכרתי שהמתכון טרם עלה לאתר. כמובן שמיד צילמתי ואני משתפת אתכם.
הסירטון נמצא כאן בקישור – בסירטון הכנתי חצי כמות
תבנית 20X30
חומרים:
תחתית:
200 גרם פתיבר
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות סוכר
עוגת גבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30%
4 ביצים
600 גרם חלב מרוכז
כפית משחת ווניל
מעט מלח
ציפוי גנאש:
150 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
תחתית:
- טוחנים את הפתיבר לפירורים דקים
- מוסיפים חמאה מומסת וסוכר
- שוטחים בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות 10 דקות
עוגת גבינה:
- מערבבים את כל חומרי העוגה ויוצקים על תחתית הפתיבר
- שמים את התבנית בתוך תבנית נוספת עם מים ואופים 45 דקות
- מקררים כמה שעות במקרר
גנאש ציפוי:
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד ומחכים כ30 שניות
- טוחנים בבלנדר מוט ויוצקים על העוגה הקרה.
- העוגה טובה גם בהקפאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8f8w5p7
היי מלכי, האם יש אפשרות להקליל קצת את העוגה? לשלב עם גבינה רזה? האם ניתן להפחית בכמות החלב המרוכז קצת, על מנת שלא יהיה מתוק מידיי?
תודה
העוגה לא מתוקה מדי. אין תוספת סוכר מלבד החלב המורכז. אין גם קמח ולכן לא יעבוד עם גבינה רכה.
את יכולה פשוט להכין עוגה אחרת.
תנסי עוגת גבינה עננים עם גבינה 5%
אני מכינה את העוגה לעיתים קרובות ומאד מוצלחת ומומלצת . האם טובה בהקפאה ? תודה
בטח
מה זה אומר בתוך עוד תבנית?
תסתכלי בסירטון
יש אפשרות לוותר על הכפית משחת ווניל?
או להמיר למשהו אחר?
אפשר לוותר
1. אפשר להשתמש בשמנת 15% במקום 30%?
2. יש תחליף לחלב המרוכז? למשל חלב עם תוספת כלשהיא?
3. ולגבי משחת וניל- אפשר לשים כפית תמצית וניל רגילה?
תודה רבה!!
1. לא, כי זה יצא מאד נוזלי
2. ריבת חלב
3. אפשר
אני עשיתי עם גבינה לבנה רגילה ושמנת מתוקה שהקצפתי חצי מכמות החלב המרוכז וחצי מכמות הגבינת שמנת–ויצא שלמות!!!!
עשית עוגה אחרת. זה מעוללה שהצליח, אבל זה לא הטעם של העוגה הזו
רציתי לדעת אם יש תחליף לכמות המטורפת של המתוק ומה התחליף? ומהי הכמות תודה
זה מה שנותן את המרקם והטעם. אין תוספת סוכר והתוצאה לא מתוקה מדי.
כמובן שתמיד אפשר לבחור מתכון אחר 🙂