מאכל הונגרי שנקרא Káposztás tészta. תבשיל כרוב עם פסטה, מוגש ב2 גרסאות. קלאסית ומודרנית.
אסף הכין את המנה בגירסה מודרנית של טורטליני ובגירסה המסורתית של פסטה מרובעת עם כרוב מאודה. כמובן שהפסטה ביתית, מה שמשדרג את המנה פלאים.
4-5 מנות
חומרים:
פסטה
200 גרם קמח 00 או קמח סמולינה
2 ביצים שלמות (L)
כרוב מאודה
1 כרוב גדול
מלח, פלפל שחור גרוס
1 בצל
אופן ההכנה:
פסטה:
- מערבבים את הקמח והביצים במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לאיחוד (ניתן גם ידנית).
- מוציאים ולשים כדקה נוספת ידנית.
- מכסים בניילון נצמד ומצננים לפחות חצי שעה במקרר.
מילוי כרוב
- חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. ממליחים את הכרוב עם 2-3 כפיות מלח תוך לישה קלה.
- לאחר שעה סוחטים את הכרוב היטב ומעבירים לסיר שטוח עם 4 כפות שמן.
- מטגנים על אש נמוכה, מכוסה חלקית, עד לגוון זהוב עמוק. מוסיפים כפית פלפל שחור גרוס.
- טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מסננים את המילוי, שומרים את השמן להמשך, ומצננים לטמפ' חדר.
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה לרמה 8, או בעזרת מערוך ע"ג משטח מקומח.
- קורצים עיגולים , מניחים מעט מילוי במרכז ומקפלים לצורת טורטליני.
- במחבת רחבה מטגנים רצועות בצל בשמן ששמרנו מהכרוב.
- מבשלים את הטורטליני בסיר עם מים רותחים מומלחים כ-3 דקות, עד שהבצק מוכן. מעבירים ישר למחבת עם הבצל,
- מטגנים מעט ומגישים.
אופציה נוספת:
במקום להכין טורטליני, ניתן לחתוך הפסטה לריבועים (הצורה המסורתית) ולהעביר יחד עם הכרוב למחבת עם הבצל לטיגון קצר.
צילום והכנה: אסף אמברם סטיילינג: לירון ברקן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydgjurbg