חומרים:
עוגת מיץ וקוקוס במיקרו
1.5 כוסות קמח
100 גר' קוקוס
כוס סוכר
2/3 כוס שמן
4 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
1.5 כוסות מיץ תפוזים
כף גרידת תפוז
3 ביצים
לקרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
4 חלמונים
½ כוס סוכר
50 גר' קורנפלור (3 כפות + כפית)
½ מקל ווניל
1 שמנת מתוקה
לשכבת הפירות
6 שזיפים
6 נקטרינות
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
הכנת העוגה
- מערבבים את כל החומרים פרט לביצים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית סיליקון קוטר 24
- בתרסיס שמן ויוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים במיקרו 10 דקות.
הכנת הקרם
- חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים
- מרתיחים את החלב עם מקל הווניל והגרגירים.
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה
- כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
- יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום ומקררים.
- כאשר הקרם התקרר, מקציפים אותו עם השמנת מתוקה.
- מעבירים לשק זילוף
הכנת הקרם
- חותכים את הפירות לפלחים ושמים במחבת
- מפזרים את הסוכר על הפירות ומבשלים כ5 דקות עד שהסוכר נמס והפירות נשארים מוצקים ומצננים.
מרכיבים את המנה
- חותכים מעוגת המיץ והקוקוס פרוסה ומניחים בתחתית הכוס
- מרטיבים את העוגה במעט מהנוזלים שהפירות הגירו בזמן האידוי.
- מסדרים את הפירות מעל העוגה
- מזליפים מקרם הווניל.
- ושוב חוזרים על השלבים. את הקרם העליון מזליפים בצורה נאה עם צנתר כוכב.
הערה:
אם רוצים להכים את העוגה בנפרד, אפשר להכין כעוגת שיש, מוסיפים לרבע מהבלילה 2 כפות קקאו ו2 כפות סוכר ומשיישים עם הבלילה הלבנה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9wbc4c7
כמה זמן לפני ההגשה אפשר להכין את המנה?
מספר שעות לפני ההגשה
בחומרים של העוגה יש בסוף 2 כפות קקאו ו2 כפות סוכר והקקאו עשה את העוגה כהה והסוכר כבר היה כתוב לשים אז זה לא טעות???
זה כשרוציפ להכין את העוגה כעוגת שיש. תוקן