מי שמכיר אותי יודע שהעוגה המועדפת אצלינו במשפחה היא טריקולד, לכבוד שבועות ניסיתי לחשוב על עוגה חדשה. אמנם כבר עשיתי כמה פעמים שילוב של שוקולד וגבינה, אבל הפעם הלכתי על קלאסיקה פשוטה, קלה ומרשימה. וכמובן טעימה
תבנית קוטר 22
חומרים:
לבסיס:
120 גרם פתיבר
80 גרם חמאה מומסת
למלית:
750 גרם שמנת מתוקה
200 גרם (1 כוס) סוכר
12 גר ג'לטין מומס ב72 גרם מים קרים (4 גרם לכל שכבה)
500 גרם גבינת שמנת
150 גרם שוקולד לבן מומס
100 גרם שוקולד חלב מומס
100 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
- משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד לספיגה מלאה של הנוזלים.
- מניחים שקף בהיקף של התבנית.
- טוחנים את הפתיבר לפירורים
- מוסיפים את החמאה המומסת ומשטחים בתבנית. מהדקים היטב
- מחממים 250 גרם שמנת מתוקה עם הסוכר לסף רתיחה
- שמים כל שוקולד בקערה אחת ומעליו שמים את הג'לטין
- יוצקים שליש (150 גרם) מהשמנת החמה לכל שוקולד וטוחנים בבלנדר מוט (אפשר רק לערבב עם מטריפה עד לקבלת מסה אחידה)
- מחלקים את הגבינה לכל הקערות (165 גרם לכל קערה)
- מקציפים 500 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט.
- מקפלים שליש (165 גרם) מהשמנת לשוקולד המריר ויוצקים על הפתיבר.
- מקפיאים כחצי שעה להתייצבות.
- בינתיים שומרים את הקערות עם תערובת הגבינה והשוקולדים בחוץ ואת השמנת המוקצפת במקרר.
- מקפלים שליש נוסף של שמנת לתערובת הגבינה ושוקולד החלב ויוצקים מעל המריר.
- מקפיאים לחצי שעה וממשיכים עם השכבה הלבנה.
- מקפיאים את העוגה מספר שעות
- מחלצים מהתבנית ומסירים בעדינות את השקף.
לקישוט
- ממיסים שוקולד חלב (רצוי לטמפרר)
- מכינים קערה עם מים וקוביות קרח ומזלפים פנימה שוקולד חלב.
- מוציאים מהמים לנייר סופג ומעבירים לכמה דקות למקפיא.
- מסדרים בצורה חופשית מעל העוגה.
- מפשירים את העוגה לפני ההגשה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/25olwdeh
האם ניתן לעשות את העוגה בתבנית קוטר 28 או 24 באותם כמויות? ומה הכוונה לגבינת שמנת(נפוליאון??) והאם הטעם של הג'לטין מורגש?
תודה על המתכונים המיוחדים
אם תגדילי את התבנית ותשאירי אותם כמויות תצא עוגה מאד מאד נמוכה. לא ממליצה. כדאי להגדיל כמויות כשעושים בתבנית גדולה יותר.
גבינת שמנת יש כל מיני חברות, לתנובה יש נפולאון יש עוד חברות. חשוב אחוזי שומן גבוהים (25% לפחות)
הג'לטין בכמות מינימלית ואם עובדים נכון והוא מומס לא אמור להרגיש טעם.
בהצלחה
צהריים טובים מלכי
נראה לי שנפלה טעות בחישוב של חלוקת השמנת החמה . כתבת שמחממים 250 ולכל סוג שוקולד שופכים 1/3 מהכמות, 150 גר' . משהו לא מסתדר לי כי 1/3 מ 250 גר' זה 83 גר' בלבד. מה לעשות?
יש 250 גרם שמנת + 200 גרם סוכר = 450 גרם לחלק ל3 זה 150 גרם
תודה מלכי לא שמתי לב לכמות הסוכר
האם אפשר לוותר על הגבינה?
אם אני רוצה לעשות את העוגה ללא גבינה כלומר רק השוקולד והשמנת זה אפשרי?
את יכולה לעשות את המתכון של הטריקולד
או של הטריקולד הזה כעוגה
האם אפשר לוותר הל הג'לטין?
אם את רוצה לאכול קפוא את יכולה לוותר, אם את רוצה לאכול כמו שמומלץ, לאחר הפשרה את חייבת מייצב
היי מלכי, כתמיד מתכון מהמם
שאלותי הן: האם את משתמשת בגבינת שמנת מאחר וכמויות הגלטין במתכון הינן מינימליות? האם אפשר להשתמש בגבינה 9% ולהגדיל את כמות הגלטין? אם כן לכמה?
שאלה נוספת – על מנת לעשות את הקישוט, האם אפשר להשתמש בשוקולד שלא מטומפרר? מהי כמות השוקולד? והאם זילפת עם צנתר דשא?
ושוב תודה
המרקם של גבינת שמנת יותר מתאים כאן.
לגבי הקישוט, יש סירטון הכנה באינסטגרם
ראי כאן
מאד מאד אוהבת את המתכון של הטריקולד הפרווה שלך שמככב אצלינו בהרבה אירועים
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי שתי שאלות:
1. חסרה אצלינו גבינת שמנת (השגתי רק בטעמים מלוחים וחריפים…) וגם גבינת 9% לא השגתי (חוסרים של אחרי פסח)
האם יעבוד ויהיה טעים גם עם גבינה לבנה 5%? האם יעזור להוסיף שמנת חמוצה או מתוקה? אציין שאני מתכננת להכין בתור קינוח כוסות
2. האם לקינוח כוסות יש צורך בג'לטין?
תחפשי גבינת שמנת טבעית, גבינות עם אחוז שומן נמוך לא יתאימו לעוגה.
קינוחי כוסות אפשר להוריד קצת מכמות הגלטין, אם לא תשימי השבכות יתערבבו לך בהפשרה
ניתן לשנע את העוגה?
כמה זמן היא יכולה לעמוד בחוץ אם היא יוצאת מהקפאה?
אוכלים אותה מופשרת, אפשר לשנע אותה קפואה ברכב ממוזג
אם שמים אותה קפואה בחוץ עד שמפשירה לוקח זמן, תלוי באיזה מזג אויר (לא בפארק) בחדר ממוזג כ3-4 שעות לפחות