קינוח לאוהבי הלוטוס, למרות שלוטוס הולך מצויין בקינוחים פרווה, ואפילו הכנתי פעם חוברת שלימה של קינוחי לוטוס , אין ספק שאחד השילובים המנצחים הוא שילוב גבינה ולוטוס, כאן כפטיפור אישי כדורים של מוס גבינה בציפוי לוטוס, עם או בלי מקל לבחירתכם.
הכנתי לכם סירטון להכנת הקינוח, לצפיה לחצו כאן
מוס גבינה ושוקולד לבן
250 גר' גבינת שמנת או גבינה 9%
250 גר' שמנת מתוקה
50 גר' (1/2 חבילה) אבקת סוכר
50 גר' שוקולד לבן
5 גר' ג'לטין מושרה ב25 מ"ל מים
1/2 כפית תמצית וניל או 1/4 כפית משחת וניל
ציפוי
צנצנת ממרח לוטוס או לוטוס קראנץ'
אופן ההכנה:
מוס
- ממיסים את השוקולד עם 25 מ"ל מתוך השמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד
- ממיסים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לגנאש השוקולד והשמנת.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים
- מקציפים את יתרת השמנת עם אבקת הסוכר ומקפלים לתערובת
- יוצקים את המוס לתבנית כדורים ומקפיאים.
- אם בוחרים לעשות על מקל, תוקעים בכל כדור מקל
ציפוי
- ממיסים את הלוטוס כ20 שניות במיקרו או על בן מרי
- בכדורים ללא המקל תוקעים קיסם וטובלים את הכדורים בממרח הלוטוס
- ובכדורים עם המקל טובלים בעזרת המקל.
- מחזירים מספר שניות עד שהציפוי מתקשה ומניחים על נייר אפיה
- אם הציפוי מתקשה מחממים שוב מעט.
- שומרים במקרר ואוכלים מופשר.
- ניתן להקפיא בקופסה אטומה עד כחודש ולהוציא למקרר להפשרה מלאה לפני ההגשה.
הערות:
- אם אין לכם תבנית כדורים, ניתן להכין בתבנית של חצאי כדור ולהצמיד כל 2 חצאים לכדור שלם.
- בעזרת יד עטויה בכפפה עוברים על מקום החיבור עד שמתקבל עיגול שלם ומחזירים מעט להקפאה לפני הטבילה.
- ניתן גם לצקת לתבנית ולחתוך לקוביות בגודל 4X4 ולטבול בממרח
- מי שלא רוצה להשתמש בג'לטין – ניתן לוותר על הג'לטין ולהוסיף 3 כפות אינסטנט פודינג
המתכון הופק בשיתוף עם לוטוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4yj39od
הי
המתכונים שלך אלופים!!!
באיזה תבנית השתמשת?
תודה רבה.
השתמשתי בתבנית של פאווני. 2 חלקים שיוצרים כדור. אפשר גם להשתמש בתבנית טארפלס
ניתן לוותר על הג'לטין או להחליף במשהו אחר? לא יודעת להשתמש..
בלי ג'לטין לא יתייצב.
אפשר להכין עם אינסטנט פודינג מהמתכון הזה