כבר כמה שנים שאין אצלי בבית לחם או חלות קנויות. חלות אני אופה כל יום שישי כבר קרוב ל15 שנים, ולחם, בשנים האחרונות בלבד.
הייתי אצל סער מור בסדנת לחם מחמצת והתאהבתי בלחמים, בהתחלה, הכנתי כמעט כל שבוע לחם, כי יש מחמצת וצריך להאכיל אותה וכדאי להכין, בני הבית פחות התחברו ללחם מחמצת, אז עשיתי סדנא פרטית אצל סער ולמדתי עוד כמה דברים, ובינהם גם לחם כריכים, מאז אני מכינה קבוע לחם כריכים ואת המחמצת זנחתי כי בעיקר אני אהבתי וראיתי שאני עולה במשקל.
מי מצטרף אלי להתמכרות? 5 מרכיבים ויש לכם לחם ריחני , טרי וטעים.
קבלו את הלחם האחיד הטעים שאני מכינה (מתכון של סער עם קצת שנויים שלי)
חומרים:
470 גרם מים קרים
25 גרם דבש
550 גרם קמח לחם
200 גרם קמח כפרי
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
17 גרם מלח
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר מים, דבש, קמחים מעורבים עם שמרים יבשים
- לשים 5 דקות במהירות 1
- מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות
- מכדררים ומעבירים לקערה, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה/ שעה וחצי. במהלך ההתפחה מומלץ ולהוציא את הבצק מהקערה ולעשות קיפולים (ראו סירטון באינסטגרם שלי)
- מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומותחים אותו מעט לצורת מלבן. מקפלים לצורת מלבן ומכניסים לתבנית ארוכה בגודל 35 ס"מX11 ס"מ X11 ס"מ, אם רוצים לחם בצורת קוביה צריך להשתמש בתבנית עם מכסה – קסטן.
- מתפיחים עד שהלחם תופח לגובה התבנית.
- חשוב לשמן ולקמח את התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל230 מעלות, אם יש לכם אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט אפשר לשים עליהם, אם לא שימו תבנית בתנור שתהיה חמה כשאתם שמים עליה את הלחם.
- אופים 10 דקות ראשוניות עם תבנית שבה יש מים רותחים בתחתית התנור. לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית עם המים ומורידים את הטמפרטורה ל210 מעלות. אופים עוד 25 דקות. אם אפיתם בתבנית קסטן אחרי 15 דקות פתחו את המכסה (כך שהאפיה היא 15 דקות עם מכסה ועוד 10 דקות ללא מכסה.
- הוציאו את הלחם מהתנור ותנו לו עוד 10 דקות אפיה ללא התבנית.
- צננו את הלחם על רשת צינון מלא לפני הפריסה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2e4rc6e9
קניתי קמח לחם, לא היה קמח כפרי בחנות
את ממליצה להשתמש במקומו בקמח לבן או הכל מקמח לחם?
אפשר מלא
לחם נהדר הכנתי בתבנית קסטן יצא מושלם.