חלות מתוקות ואווריריות, לראש השנה ולכל שבת וחג, תכינו ותתמכרו, יותר לא תקנו חלות. הכנתי לכבוד ראש השנה חלה עגולה מ8 רצועות, במרכז שמתי קערית לדבש מתבנית שעוברת אפייה של "אחת שתיים!", החלה נאפת בתבנית חד פעמית עגולה גם היא של "אחת שתיים!" שמגיעה מרופדת בנייר אפייה, כך שאין צורך בשימון והחלות משתחררות בקלות מבלי להדבק.
2 חלות גדולות או 3 חלות בינוניות
חומרים:
1 ק"ג קמח (רב תכליתי או קמח לחם)
28 גרם שמרים יבשים
100 גרם דבש
90 גרם שמן
560 גרם מים
25 גרם מלח
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר לפי סדר זה: מים, שמן, דבש קמח ושמרים
- לשים במהירות נמוכה 5 דקות
- מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות
- מוציאים את הבצק למשטח ומכדררים לכדור.
- מתפיחים כשעה – שעה וחצי.
- מומלץ במהלך ההתפחה, כל 20 דקות, 3 פעמים, להוציא את הבצק מהקערה למשטח העבודה ולקפל שוב. למתוח 4 פינות למרכז ולכדרר לכדור.
- שוקלים מהבצק חתיכות של 100 גרם ומגלגלים לכדורים
- נותנים מנוחה של 10-15 דקות
- מרדדים את הכדורים לאליפסה ומקפלים לרצועה ארוכה אותה מגלגלים לנחש ארוך.
- קולעים חלות בצורה הרצויה, אני קלעתי חלה עגולה מ8 רצועות ושמתי במרכז תבנית "אחת שתיים!" ובה מלאתי דבש לאחר האפייה.
- מורחים במים מעוררבים עם סילאן ומתפיחים עד שהחלה רוטטת.
- מורחים שוב מים וסילאן, מפזרים שומשום ואופים בטורבו בחום של 175 מעלות כ25 דקות (תלוי בגודל החלה)
- ניתן להבריש בשמן כשיוצא מהתנור
בשיתוף אחת שתיים! מבית שמאי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yvqpb9ot
נראה מעולה!
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
ברור