מוס שוקולד על דקואז שקדים קוקוס
חומרים:
דקואז קוקוס
90 גר' אבקת סוכר (3/4 כוס)
36 גר' אבקת שקדים
54 גר' קוקוס (1/2 כוס)
100 גר' חלבונים (5 חלבונים)
25 גר' סוכר (2 כפות)
למריחה לאחר האפייה
3-4 כפות מירור או ריבה
50 גר' (1/2 כוס) קוקוס
מוס שוקולד
135 גר' שוקולד
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
225 מ"ל (מיכל שמנת פרווה או מעט פחות ממיכל חלבי) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
לגלאסז
75 גר' (1/2 כוס) קקאו (רצוי 22% שומן)
150 מ"ל מים
180 גרם שמנת (3/4 כוס)
225 גר' סוכר (כוס+כף)
75 גר' גלוקוזה
10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים (1/4 כוס)
אופן ההכנה:
דקואז קוקוס
- מנפים את האבקות ומערבבים עם הקוקוס
- מקציפים חלבונים עם סוכר
- מוסיפים את האבקות בעדינות
- מזלפים לרינגים בקוטר 7 ס"מ ומאבקים באבקת סוכר
- אופים 170 מעלות 15דק'
- מורחים על דופן הדקואז וטובלים בקוקוס.
מוס שוקולד
- מרתיחים 150 מ"ל שמנת ויוצקים על השוקולד
- משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מצננים לטמ' הגוף
- מקציפים 225 מ"ל שמנת ומקפלים אל הגנאש
- יוצקים לתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים
גלאסז'
- מרתיחים מים וסוכר
- מוסיפים שמנת וגלוקוזה ומרתיחים שוב
- מוסייפים קקאו וג'לאין ומערבבים
- מסננים את הקרם.
- מצננים לטמ' הגוף
- שמים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הגלאסז
- מניחים כל כיפת מוס על גבי בסיס דקואז.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8qqqhfy