מארחת את סמדר מורג עם מתכון לקינוח שוקולד קוקוס

מוס שוקולד על דקואז שקדים קוקוס

 

חומרים:

דקואז קוקוס

90 גר' אבקת סוכר (3/4 כוס)
36 גר' אבקת שקדים
54 גר' קוקוס (1/2 כוס)
100 גר' חלבונים (5 חלבונים)
25 גר' סוכר (2 כפות)

למריחה לאחר האפייה
3-4 כפות מירור או ריבה
50 גר' (1/2 כוס) קוקוס

מוס שוקולד

135 גר' שוקולד
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
225 מ"ל (מיכל שמנת פרווה או מעט פחות ממיכל חלבי) שמנת מתוקה חלבית או פרווה

לגלאסז

75 גר' (1/2 כוס) קקאו (רצוי 22% שומן)
150 מ"ל מים
180 גרם שמנת (3/4 כוס)
225 גר' סוכר (כוס+כף)
75 גר' גלוקוזה
10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים (1/4 כוס)

אופן ההכנה:

דקואז קוקוס

  • מנפים את האבקות ומערבבים עם הקוקוס
  • מקציפים חלבונים עם סוכר
  • מוסיפים את האבקות בעדינות
  • מזלפים לרינגים בקוטר 7 ס"מ ומאבקים באבקת סוכר
  • אופים 170 מעלות 15דק'
  • מורחים על דופן הדקואז וטובלים בקוקוס.

מוס שוקולד

  • מרתיחים 150 מ"ל שמנת ויוצקים על השוקולד
  • משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מצננים לטמ' הגוף
  • מקציפים 225 מ"ל שמנת ומקפלים אל הגנאש
  • יוצקים לתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים

גלאסז'

  • מרתיחים מים וסוכר
  • מוסיפים שמנת וגלוקוזה ומרתיחים שוב
  • מוסייפים קקאו וג'לאין ומערבבים
  • מסננים את הקרם.
  • מצננים לטמ' הגוף
  • שמים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הגלאסז
  • מניחים כל כיפת מוס על גבי בסיס דקואז.

 

קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8qqqhfy