• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מדלן דבש, קרמו תפוח ומוס ווניל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מדלן דבש, קרמו תפוח ומוס ווניל

    אחד מסימני ראש השנה הוא התפוח בדבש, הכנתי עוגה שתסמל את סימן החג ותפאר את שלחן החג.

     

     

    קוטר 20

    חומרים:

    מדלן דבש

    2 ביצים M
    70 גרם (3 כפות) סוכר חום
    36 גרם (כף וחצי) דבש
    100 גרם (2/3 כוס) קמח
    4 גרם (3/4 כפית) אבקת אפייה
    3 גרם קינמון
    1 גרם מלח
    100 גרם חמאה/מרגרינה

    קרמו תפוח

    כף מיץ לימון
    140 גרם מחית תפוחים ללא סוכר (*)
    25 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה
    20 גרם (כף וחצי) סוכר
    10 גרם (כף שטוחה) קורנפלור
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 מ"ל מים
    כף ליקר תפוחים

    צבע מאכל ירוק לבחירה

    (*) מבשלים 2 תפוחים קטנים קלופים ומגולענים במים עד לריכוך מסננים וטוחנים

    מוס ווניל

    1/2 מקל וניל
    70 מ"ל (1/3 כוס) חלב / חלב סויה
    2 גרם ג'לטין +12 גר' מים
    100 גרם שוקולד לבן חלבי /פרווה
    140 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה

    גלאסז'

    200 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
    200 גרם סוכר (1 כוס)
    80 מ"ל מים (1/3 כוס)
    160 מ"ל חלב או חלב קוקוס (2/3 כוס)
    180 גרם גלוקוזה
    15 גרם ג'לטין מומס ב90 גר' מים (1/3 כטס)
    מעט צבע מאכל צהוב וירוק

    אופן ההכנה:

    מדלן דבש

    • במיקסר עם וו גיטרה שמים ביצים, סוכר ודבש.
    • מנפים קמח מלח אבקת אפיה וקינמון ומוסיפים לתערובת
    • ממיסים חמאה/מרגרינה ומוסיפים בהדרגה ידני תוך ערבוב עם מטריפה.
    • יוצקים לרינג בקוטר 20 ס"מ
    • אופים בחום של 170 מעלות כ15 דק'

    קרמו תפוח

    • מרתיחים את כל החומרים מלבד הג'לטין והליקר להסמכה
    • מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין ומערבבים לקבלת תערובת חלקה
    • מוסיפים ליקר ומערבבים
    • יוצקים לרינג קוטר 16 ס"מ ומקפיאים כ4 שעות להתייצבות.

    מוס ווניל

    • מחממים חלב ווניל לסף רתיחה
    • יוצקים על השוקולד הלבן הג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
    • מצננים ל35 מעלות ומקפלים את השמנת המוקצפת
    • יוצקים לתבנית או רינג קוטר 18 ומטביעים את קרמו התפוח
    • מקפאים 6 שעות להתייצבות

    גלאסז'

    • מרתיחים סוכר, מים חלב וגלוקוזה. מסירים מהאש
    • מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל ומערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
    • מצננים לטמ' של 35 מעלות
    • יוצקים על מוס הוניל ומניחים מעל המדלן
    • ניתן לשים בשוליים קוקוס קלוי לקישוט

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybpa9fs9
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, עוגות ראווה, קינוחי פרווה תגיות: דבש, מדלן, מוס ווניל, פרווה, קרמו תפוח, ראש השנה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    26 תגובות

    1. דנית אוגוסט 27, 2018 בשעה 8:43 am הגב

      היי… בגלאז יש אפשרות להמיר את החלב בחלב סויה או שמנת צמחית לפרווה ? לא בא לי חלב קוקוס

      • malky adler אוגוסט 27, 2018 בשעה 8:48 am הגב

        כן

    2. דגנית אוגוסט 27, 2018 בשעה 6:54 pm הגב

      האם אפשר להקפיא?

      • malky adler אוגוסט 28, 2018 בשעה 7:24 am הגב

        בהחלט

    3. בת שבע דביר ספטמבר 4, 2018 בשעה 11:05 am הגב

      במוס וניל
      אחרי שחי ממנו את החלב והשמנת וסמנו ג’לטין אז מקציפים ???לא הבנתי את תהליך המוס אשמח עם תחזרי אליי בהקדם רוצה להכין לחג תודה

      • malky adler ספטמבר 4, 2018 בשעה 11:08 am הגב

        מחממים חלב בלבד ואת השמנת מקציפים. תקראי שוב את ההוראות, הן מאד ברורות

    4. בת שבע דביר ספטמבר 4, 2018 בשעה 2:16 pm הגב

      תודה רבה וחג שמייח

    5. נאוה בוזנה ספטמבר 16, 2018 בשעה 9:41 am הגב

      מלכי מקסים ומיוחד המתכון מדויק וטעים!~
      איפה אפשר להשיג את הפרח ואיך את מכינה את הקישוט בתפוח? תודה מחכה לתשובה נאוה

      • malky adler ספטמבר 16, 2018 בשעה 10:18 am הגב

        הפרח קרצתי מבצק סוכר או בצק שוקולד, התפוח פורסים דק משחילים קיסם ומסדרים בצורה מדורגת

    6. נאוה בוזנה ספטמבר 16, 2018 בשעה 10:36 am הגב

      תודה מלכי את מיוחדת" גמר חתימה טובה " מעריכה מאוד נאוה

    7. שי לוי אוגוסט 28, 2020 בשעה 5:18 pm הגב

      עוגה מהממת! תודה!!
      שתי שאלות:
      1. איך מקשטים את העוגה בשוליים ועם מה קישטת אותה בתמונה?
      2. איך מתקבלת צורת כיפהה

      • שי לוי אוגוסט 28, 2020 בשעה 5:21 pm הגב

        סליחה, נלחץ לי בטעות 🙂
        המשך לשאלה השניה… איך מתקבלת צורת כיפה ולא מדרגה?

        תודה!

      • malky adler אוגוסט 29, 2020 בשעה 9:01 pm הגב

        1 אני קישטתי בקוקוס קלוי
        2. תבנית שמעט מעוגלת

    8. שי לוי אוגוסט 30, 2020 בשעה 11:43 am הגב

      אחלה, תודה! אבל איפה משיגים תבנית כזו… הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי

      • malky adler אוגוסט 31, 2020 בשעה 6:37 am הגב

        זו תבנית ישנה שפעם הבאתי מפריז

    9. שי לוי אוגוסט 31, 2020 בשעה 6:46 am הגב

      יאאאא! כולי קנאה :))

      תגידי, את עושה סדנאות? התאהבתי בעוגות שלך ?

      • malky adler אוגוסט 31, 2020 בשעה 6:47 am הגב

        ברור. כנסי ללשונית סדנאות

    10. שי לוי אוגוסט 31, 2020 בשעה 7:36 am הגב

      צודקת, לא ראיתי את הלשונית הזו. תודה
      ואגב, אני גבר ולא אישה :))

    11. בתאל ספטמבר 22, 2024 בשעה 1:55 pm הגב

      חייב את הליקר תפוחים?
      אפשר משהו אחר? צריך אלכוהול או שזה לתוספת טעם?

      • malky adler ספטמבר 26, 2024 בשעה 8:13 am הגב

        לא חייב

    12. בתאל ספטמבר 24, 2024 בשעה 5:57 am הגב

      היי בקרמו תפוחים חייב ליקר תפוחים או אפשר להשתמש באלכוהול אחר?

      • malky adler ספטמבר 26, 2024 בשעה 8:10 am הגב

        אפשר משהו שיתאים לך בטעמים

    13. טליה פברואר 15, 2025 בשעה 6:10 pm הגב

      ממש ממש נהנתי להכין את העוגה שלך
      כל פעם שהיגעתי לשאלה מסויימת חיכיתי עד שמצאתי פתרון
      כגון החלק הלבן הקרמו תפוח באיזה כלי לשים אוו במקפיא
      מצאתי קערה שמתי בה ניילון נצמד שמתי קצת ואז הוספתי לתוך הבלילה את החלק הראשון שכנתי הירוק ואז שוב בלילה לבנה ושמתי במקפיא כמון עם מכה
      בלילה התחלתי לחשוב מה יקר אם לא אצליח להוציא את זה
      בבוקר קמתי יקר לזה ושמחתי כל כך שזה יצא בקלות
      הכנתי את הבלילה הירוקה שבמקרה קניתי צבע ירוק נאון והבלילה יצאה מאוד מימית וכבר דאגתי ולכן שמתי שכבה ומיד במקפיא ועשיתי זאת חמש פעמים עד שקיבלתי שכבה יפה
      לאחר שחיברתי את כל החלקים היגעתי לאירוע עם העוגה
      ופשוט יצא מושלם התרגשו מאוד ורציתי לומר לך תודה
      פעם ראשונה שלי
      תבורכי שבוע הבא או אולי אפילו לפני אעשה עוגה אחרת

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:12 am הגב

        אלופה
        אני ממש שמחה. אם את נתקעת תמיד אפשר לשאול אותי. באינסטגרם או בפייס או בכל דרך

    14. טליה מרץ 1, 2025 בשעה 5:42 pm הגב

      תודה רבה עוגה מאתגרת ויצא מוסלם
      עכשיו אני עובדת על אותו הדבר במיניאטורות
      אי אפשר לשלוח תמונה ….חבל

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:02 am הגב

        איזה כיףףףף.
        מהמם, את יכולה לשלוח לי בפרטי לווטסאפ או למייל או לתייג אותי באינסטגרם, ממש אשמח לראות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס