אחד מסימני ראש השנה הוא התפוח בדבש, הכנתי עוגה שתסמל את סימן החג ותפאר את שלחן החג.
קוטר 20
חומרים:
מדלן דבש
2 ביצים M
70 גרם (3 כפות) סוכר חום
36 גרם (כף וחצי) דבש
100 גרם (2/3 כוס) קמח
4 גרם (3/4 כפית) אבקת אפייה
3 גרם קינמון
1 גרם מלח
100 גרם חמאה/מרגרינה
קרמו תפוח
כף מיץ לימון
140 גרם מחית תפוחים ללא סוכר (*)
25 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה
20 גרם (כף וחצי) סוכר
10 גרם (כף שטוחה) קורנפלור
2 גרם ג'לטין מומס ב12 מ"ל מים
כף ליקר תפוחים
צבע מאכל ירוק לבחירה
(*) מבשלים 2 תפוחים קטנים קלופים ומגולענים במים עד לריכוך מסננים וטוחנים
מוס ווניל
1/2 מקל וניל
70 מ"ל (1/3 כוס) חלב / חלב סויה
2 גרם ג'לטין +12 גר' מים
100 גרם שוקולד לבן חלבי /פרווה
140 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
גלאסז'
200 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
200 גרם סוכר (1 כוס)
80 מ"ל מים (1/3 כוס)
160 מ"ל חלב או חלב קוקוס (2/3 כוס)
180 גרם גלוקוזה
15 גרם ג'לטין מומס ב90 גר' מים (1/3 כטס)
מעט צבע מאכל צהוב וירוק
אופן ההכנה:
מדלן דבש
- במיקסר עם וו גיטרה שמים ביצים, סוכר ודבש.
- מנפים קמח מלח אבקת אפיה וקינמון ומוסיפים לתערובת
- ממיסים חמאה/מרגרינה ומוסיפים בהדרגה ידני תוך ערבוב עם מטריפה.
- יוצקים לרינג בקוטר 20 ס"מ
- אופים בחום של 170 מעלות כ15 דק'
קרמו תפוח
- מרתיחים את כל החומרים מלבד הג'לטין והליקר להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין ומערבבים לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים ליקר ומערבבים
- יוצקים לרינג קוטר 16 ס"מ ומקפיאים כ4 שעות להתייצבות.
מוס ווניל
- מחממים חלב ווניל לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד הלבן הג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
- מצננים ל35 מעלות ומקפלים את השמנת המוקצפת
- יוצקים לתבנית או רינג קוטר 18 ומטביעים את קרמו התפוח
- מקפאים 6 שעות להתייצבות
גלאסז'
- מרתיחים סוכר, מים חלב וגלוקוזה. מסירים מהאש
- מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל ומערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
- מצננים לטמ' של 35 מעלות
- יוצקים על מוס הוניל ומניחים מעל המדלן
- ניתן לשים בשוליים קוקוס קלוי לקישוט
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
היי… בגלאז יש אפשרות להמיר את החלב בחלב סויה או שמנת צמחית לפרווה ? לא בא לי חלב קוקוס
כן
האם אפשר להקפיא?
בהחלט
במוס וניל
אחרי שחי ממנו את החלב והשמנת וסמנו ג’לטין אז מקציפים ???לא הבנתי את תהליך המוס אשמח עם תחזרי אליי בהקדם רוצה להכין לחג תודה
מחממים חלב בלבד ואת השמנת מקציפים. תקראי שוב את ההוראות, הן מאד ברורות
תודה רבה וחג שמייח
מלכי מקסים ומיוחד המתכון מדויק וטעים!~
איפה אפשר להשיג את הפרח ואיך את מכינה את הקישוט בתפוח? תודה מחכה לתשובה נאוה
הפרח קרצתי מבצק סוכר או בצק שוקולד, התפוח פורסים דק משחילים קיסם ומסדרים בצורה מדורגת
תודה מלכי את מיוחדת" גמר חתימה טובה " מעריכה מאוד נאוה
עוגה מהממת! תודה!!
שתי שאלות:
1. איך מקשטים את העוגה בשוליים ועם מה קישטת אותה בתמונה?
2. איך מתקבלת צורת כיפהה
סליחה, נלחץ לי בטעות
המשך לשאלה השניה… איך מתקבלת צורת כיפה ולא מדרגה?
תודה!
1 אני קישטתי בקוקוס קלוי
2. תבנית שמעט מעוגלת
אחלה, תודה! אבל איפה משיגים תבנית כזו… הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי
זו תבנית ישנה שפעם הבאתי מפריז
יאאאא! כולי קנאה :))
תגידי, את עושה סדנאות? התאהבתי בעוגות שלך ?
ברור. כנסי ללשונית סדנאות
צודקת, לא ראיתי את הלשונית הזו. תודה
ואגב, אני גבר ולא אישה :))
חייב את הליקר תפוחים?
אפשר משהו אחר? צריך אלכוהול או שזה לתוספת טעם?
לא חייב
היי בקרמו תפוחים חייב ליקר תפוחים או אפשר להשתמש באלכוהול אחר?
אפשר משהו שיתאים לך בטעמים
ממש ממש נהנתי להכין את העוגה שלך
כל פעם שהיגעתי לשאלה מסויימת חיכיתי עד שמצאתי פתרון
כגון החלק הלבן הקרמו תפוח באיזה כלי לשים אוו במקפיא
מצאתי קערה שמתי בה ניילון נצמד שמתי קצת ואז הוספתי לתוך הבלילה את החלק הראשון שכנתי הירוק ואז שוב בלילה לבנה ושמתי במקפיא כמון עם מכה
בלילה התחלתי לחשוב מה יקר אם לא אצליח להוציא את זה
בבוקר קמתי יקר לזה ושמחתי כל כך שזה יצא בקלות
הכנתי את הבלילה הירוקה שבמקרה קניתי צבע ירוק נאון והבלילה יצאה מאוד מימית וכבר דאגתי ולכן שמתי שכבה ומיד במקפיא ועשיתי זאת חמש פעמים עד שקיבלתי שכבה יפה
לאחר שחיברתי את כל החלקים היגעתי לאירוע עם העוגה
ופשוט יצא מושלם התרגשו מאוד ורציתי לומר לך תודה
פעם ראשונה שלי
תבורכי שבוע הבא או אולי אפילו לפני אעשה עוגה אחרת
אלופה
אני ממש שמחה. אם את נתקעת תמיד אפשר לשאול אותי. באינסטגרם או בפייס או בכל דרך
תודה רבה עוגה מאתגרת ויצא מוסלם
עכשיו אני עובדת על אותו הדבר במיניאטורות
אי אפשר לשלוח תמונה ….חבל
איזה כיףףףף.
מהמם, את יכולה לשלוח לי בפרטי לווטסאפ או למייל או לתייג אותי באינסטגרם, ממש אשמח לראות