השילוב של גבינה עם עוגיות אוריאו שוקולדיות נותן לנו ניגוד צבעים מקסים וטעם נפלא, הפעם בגרסת הכוסות
20 כוסות
חומרים:
לפירורים
100 גר' עוגיות אוריאו
מוס גבינה ושוקולד לבן
250 גר' גבינת שמנת או גבינה 9%
250 גר' שמנת מתוקה
50 גר' (1/2 חבילה) אבקת סוכר
50 גר' שוקולד לבן
5 גר' ג'לטין מושרה ב30 מ"ל מים
1/2 כפית תמצית וניל או 1/4 כפית משחת וניל
לקישוט
100 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
- טוחנים את העוגיות במעבד מזון למרקם גס
מוס
- ממיסים את השוקולד עם 25 מ"ל מתוך השמנת חמה ומערבבים לאיחוד
- ממיסים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לגנאש השוקולד והשמנת.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים
- מקציפים את יתרת השמנת עם אבקת הסוכר ומקפלים לתערובת
- יוצקים חלק מהמוס לתבנית כדורים ומקפיאים.
- מזלפים את המוס הנותר בתחתית הכוס ומפזרים מעט מהעוגיות מעל המוס
- משחררים את כדורי המוס ומניחים כדור בכל כוס.
הערה:
ניתן לזלף את המוס בכוס ישירות על תחתית העוגיות במקום לצקת לתבנית כדורים ואז ניתן לוותר על הג'לטין.
קישוט
- ממיסים את השוקולד (רצוי לטמפרר כדי שיהיה יותר יציב)
- מורחים על גבי שקף, ממתינים מעט להתייצבות וקורצים עיגולים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9jl4284
היי מלכי
ניתן להשתמש במוס גם בתור שכבה לעוגה? זה יוצא יציב?
תודה!
כן
הי מלכי,
האם ניתן להקפיא ולכמה זמן?
בהחלט, בקופסה אטומה, גם חודש
הי,
אפשר להמיר את הגבינה בתחליף פרווה או להוריד לגמרי?
זה עוגת גבינה
אם את רוצה מתכון פרווה תבחרי מתכון אחר