קינוח גבינה בכוס שנראית כמו ביצה צריך להיראות כמו ביצה, אז מוס גבינה עם קדאיף ולהשלמת המראה מרמלדת משמש.
אם אין לכם את הסבלנות וחומרי הגלם להכין מרמלדה, המוס טעים גם רק עם הקדאיף, קשטו איתו גם למעלה.
למתכון המרמלדה חובה להשתמש במדחום ובמשקל על מנת לדייק בכמויות ובטמפרטורה, אחרת המרמלדה לא תקרש. ניתן לוותר על המרמלדה ולקשט בקדאיף
12 מנות
חומרים:
מרמלדת משמש
185 גר' (3/4 כוס) מחית משמש
20 גר' (כף וחצי) סוכר
4 גר' (כפית) פקטין
200 גר' (כוס) סוכר
40 גר' (2 כפות) גלוקוז
3 גר' אבקת טרטר מעורבב עם 2 גר' מים
קדאיף
250 גר' קדאיף
100 גר' חמאה מומסת
90 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר
מוס גבינה
250 גר' גבינה 9%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
250 גר' שמנת מתוקה
50 גר' (1/2 חבילה) אבקת סוכר
50 גר' שוקולד לבן
5 גר' ג'לטין מושרה ב25 מ"ל מים
אופן ההכנה:
מרמלדת משמש
- מחממים את המחית ל40 מעלות
- מוסיפים פקטין מעורבב עם 20 גר' סוכר ומערבבים עד לרתיחה
- מוסיפים את יתרת הסוכר ואת הגלוקוזה ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מגיעה ל107 מעלות
- מוסיפים את אבקת הטרטר עם המים ומסירים מהאש
- יוצקים לתבנית חצאי כדור ומשאירים בטמ' החדר עד שהמרמלדה מתייצבת
קדאיף
- יוצקים את החמאה על הקדאיף ומערבבים בעזרת הידים תוך כדי הוספת הסוכר עד שכל הקדאיף מכוסה בחמאה
- מפזרים על נייר אפיה ואופים כ-15 -10 דק' להזהבה
- שמים בתחתית הכוס
מוס גבינה
- ממיסים את השוקולד עם 25 מ"ל מתוך השמנת חמה ומערבבים לאיחוד
- ממיסים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לגנאש השוקולד והשמנת.
- מוסיפים את הגבינה והשמנת ומערבבים
- מקציפים את יתרת השמנת עם אבקת הסוכר ומקפלים לתערובת
- יוצקים על הקדאיף
- מניחים מעל המוס מרמלדה ומטביעים מעט במוס.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya4b2fqj
מלכי לא הצלחתי להבין כיצד קיבלת את צורת הביצה? זו תבנית מיוחדת?
זאת כוס בצורת ביצה
היי, האם ניתן בהכנת המרמלדה לוותר על אבקת הטרטר?
מה תפקידה בעצם?
הפקטין מתקרש בסביבה חומצית. ניתן להחליף במיץ לימון.