• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לראש השנה

    מוס דבש ותפוחים מקורמלים

    קינוח בכוס הוא אופציה מאד נוחה לחג, יש מיגוון אורחים וכל אחד אוהב טעמים אחרים, מכינים כמה סוגים וכל אחד מקבל מה שהוא אוהב, לא נשארים עם חצי עוגה לארוחה הבאה, תמיד מושלם. הפעם מוס דבש מעודן עם תפוחים מקורמלים.

     

    מוס דבש ותפוחים מקורמלים

    10 כוסות

    חומרים

    לתפוחים מקורמלים

    6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    30 גרם חמאה / מרגרינה

    למוס דבש

    250 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
    250 מ"ל חלב או חלב סויה
    180 גרם דבש (1/2 כוס)
    6 חלמונים
    4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
    400 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית

    לקרמבל

    100 גרם (2/3 כוס) קמח
    50 גרם (3 כפות) שיבולת שועל
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    100 גרם חמאה/ מרגרינה קרה

    אופן ההכנה:

    תפוחים

    • מחממים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה עד לקבלת קרמל זהוב, זהירות לא לשרוף
    • מוסיפים את המרגרינה ואת קוביות התפוחים
    • מבשלים מעט לריכוך אך לא למרקם דייסתי ומקררים

    מוס דבש

    • מערבבים בסיר שמנת (הכמות הקטנה) חלב דבש וחלמונים
    • מבשלים תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה של התערובת (למי שיש מדחום יש להגיע לטמפרטורה של 84 מעלות)
    • מוסיפים את הג'לטין ומערבבים להמסה
    • מסננים את התערובת ומצננים לטמפרטורת חדר
    • מקציפים את 400 מ"ל השמנת למרקם רך ומקפלים אל המוס

    קרמבל

    • מעבדים את כל החומרים במעבד מזון ושוטחים על נייר אפיה
    • אופים 20 דקות . מערבבים באמצע שלא יישרף.

     

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y85tcjgz
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, קינוחי כוסות תגיות: מוס דבש, פרווה, ראש השנה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    מוס שקדים פיסטוק ושוקולד

    טרמיסו בכוסות

    מוס שוקולד נוגט

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. ליאל ספטמבר 25, 2019 בשעה 9:36 pm הגב

      היי תודה רבה על המתכונים..
      שאלה האם אפשר להכין את הקראמבל בלי שיבולת שועל?

      • malky adler ספטמבר 26, 2019 בשעה 5:51 am הגב

        את יכולה להכין קרמל אחר. ל\דוגמא זה

    2. גיטה אוגוסט 15, 2021 בשעה 4:23 pm הגב

      נראה מתכון מוצלח במיוחד!
      יש אפשרות להכין את התפוחים מראש? ולשמור בקירור/הקפאה?
      כמה זמן?

      • malky adler אוגוסט 16, 2021 בשעה 6:57 am הגב

        אפשר לשמור כמה ימים במקרר

    3. Yael ספטמבר 23, 2024 בשעה 1:32 pm הגב

      ניסיתי להכין את המוס דבש לעוגה וזה לא יצא יציב בכלל

      • malky adler ספטמבר 26, 2024 בשעה 8:11 am הגב

        המוס מוגש בכוסות, לא אמור להיות יציב כמו בתבנית סיליקון

    4. רחל אוקטובר 24, 2024 בשעה 7:16 pm הגב

      האם ניתן להחליף את הג'לטין בקורנפלור או משהו אחר?

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:14 am הגב

        לא ממש

    5. אסנת ינואר 14, 2025 בשעה 1:28 pm הגב

      שלום מלכי
      האם ניתן להקפיא את המוס דבש?

      • malky adler ינואר 21, 2025 בשעה 12:42 pm הגב

        את המוס כן, ללא התפוחים

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס