קינוח בכוס הוא אופציה מאד נוחה לחג, יש מיגוון אורחים וכל אחד אוהב טעמים אחרים, מכינים כמה סוגים וכל אחד מקבל מה שהוא אוהב, לא נשארים עם חצי עוגה לארוחה הבאה, תמיד מושלם. הפעם מוס דבש מעודן עם תפוחים מקורמלים.
10 כוסות
חומרים
לתפוחים מקורמלים
6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
30 גרם חמאה / מרגרינה
למוס דבש
250 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
250 מ"ל חלב או חלב סויה
180 גרם דבש (1/2 כוס)
6 חלמונים
4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
400 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
לקרמבל
100 גרם (2/3 כוס) קמח
50 גרם (3 כפות) שיבולת שועל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה/ מרגרינה קרה
אופן ההכנה:
תפוחים
- מחממים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה עד לקבלת קרמל זהוב, זהירות לא לשרוף
- מוסיפים את המרגרינה ואת קוביות התפוחים
- מבשלים מעט לריכוך אך לא למרקם דייסתי ומקררים
מוס דבש
- מערבבים בסיר שמנת (הכמות הקטנה) חלב דבש וחלמונים
- מבשלים תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה של התערובת (למי שיש מדחום יש להגיע לטמפרטורה של 84 מעלות)
- מוסיפים את הג'לטין ומערבבים להמסה
- מסננים את התערובת ומצננים לטמפרטורת חדר
- מקציפים את 400 מ"ל השמנת למרקם רך ומקפלים אל המוס
קרמבל
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון ושוטחים על נייר אפיה
- אופים 20 דקות . מערבבים באמצע שלא יישרף.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y85tcjgz
היי תודה רבה על המתכונים..
שאלה האם אפשר להכין את הקראמבל בלי שיבולת שועל?
את יכולה להכין קרמל אחר. ל\דוגמא זה
נראה מתכון מוצלח במיוחד!
יש אפשרות להכין את התפוחים מראש? ולשמור בקירור/הקפאה?
כמה זמן?
אפשר לשמור כמה ימים במקרר
ניסיתי להכין את המוס דבש לעוגה וזה לא יצא יציב בכלל
המוס מוגש בכוסות, לא אמור להיות יציב כמו בתבנית סיליקון
האם ניתן להחליף את הג'לטין בקורנפלור או משהו אחר?
לא ממש