מוס יוגורט מרענן עם שוקולד לבן וגרידת לימון, וקרם ליים ווניל. ביס מושלם
את הקינוח הכנתי כשאלישבע גליקסברג ביקשה ממני להכין קינוחים לבנים לתוכניתה.
לצפיה בתוכנית
12 כוסות
חומרים
מוס יוגורט
165 גרם שוקולד לבן
135 גרם יוגורט
גרידת לימון
225 מ"ל שמנת מתוקה
קרם ליים
65 גרם מיץ ליים (או לימון)
40 גרם סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
גרידת ליים
30 גרם חמאה
קרם שנטילי וניל
150 גרם שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד לבן
כף משחת וניל
1 גרם ג'לטין מומס ב6 גרם מים
אופן ההכנה
מוס יוגורט
- ממיסים שוקולד לבן
- מוסיפים את היוגורט (בטמ' החדר) ואת גרידת הלימון
- מקפלים שמנת מוקצפת למרקם יוגורט
- יוצקים לכוסות 3/4 גובה ומכניסים למקרר או למקפיא
קרם ליים
- טורפים את כל החומרים מלבד החמאה ומבשלים על בן מרי להסמכה (85 מעלות)
- מסננים ומוסיפי את החמאה
- טוחנים בבלנדר מוט ומקררים להתייצבות
קרם שנטילי
- מחממים שמנת ווניל לסף רתיחה ויוצקים מעל השוקולד והג'לטין
- טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה
- מצננים לילה במקרר
- מקציפים מזלפים מעלהכוסות קרם ליים וקרם שנטילי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybqvjj8e
היי מלכי. יש יוגורט מסוים שצריך להשתמש בו?
יוגורט טבעי, איזה שאת אוהבת. לא ממליצה על 0% שומן, אבל חוץ מזה מה שבא לך
האם אפשר לשמור בהקפאה?
בהחלט. בקופסה אטומה
האם הקרם יוגורט מתאים לזילוף אחרי הקירור?
לא, זה מוס